Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (104)

laik_60 

všechny recenze uživatele

"festival - nefestival Annaudov rukopis sa nedá prehliadnúť. Krása prírody a zábery na vlkov loviacich, bojujúcich či drančiacich stáda , boli hlavnými postavami nie Číňania prezlečení za Mongolov. :) Film so silným ekologickým . Mimochodom, keď pred dvadsiatimi či pätnástimi rokmi v Mongolsku zaviedli "rajonizáciu pastvín, v nádeji, že kočovníkov ustália na jedno miesto. Zahynulo v Mongolsku za jeden rok v dôsledku sucha a následnej zimy takmer pol milióna kráv. Hold stranícke rozhodnutia. Ako také "rozhodnutia" pôsobili , hovorí aj tento film. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Krásní vlci, bohužel to o nich není ani z poloviny. Naopak je film o debilně chovajících se lidech v čele s hlavním "hrdinou", který vlče přiváže na řetěz, strčí do díry a ještě do ohrady. Takže jaképak souznění člověka s divokou přírodou reprezentovanou "neochočitelným" vlkem. Tenhle vlk se totiž z díry na vejlet se svým páníčkem dostane jenom jednou a ještě na řetězu, takže jaképak partnerství.. vlk je tady jednoznačně v roli otroka, který se nedokáže svému trýzniteli vzepřít. Ve filmu je řečeno, že hlavní hrdina za zotročení boha zaplatí.. ale byli to vlci kdo zaplatil.. takřka všichni byli vyvražděni a hlavní hrdina si navíc našel buchtu, takže přinejhorším nula od nuly pojde.. i když s vlkem se toho asi nedá dělat tolik jako s ženskou.. i když mongolsko. Morálně nečistý film i z pohledu kladně podaných postav. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vlci, ovce, bobry, komáre, gazely a ľudia. Pokiaľ sú to ľudia miestni, tak sa tá symbióza dokáže udržať v rovnováhe. Lenže úrady v Pekingu si zmysleli, že sú najmúdrejší na svete a ich zásahy nie sú zrovna najšťastnejšie. Annaudov film popravde najviac boduje svojou výtvarnou stránkou, príroda je snímaná úžasne a pri akčných scénach sa tají dych a divák si hovorí, ako je vôbec možné niečo podobné so zvieratami nakrútiť. Príbeh je obstojný, len tie špiritistické patetické múdra o prírodnom duchu a tak podobne som radšej odignoroval. Štvrtá hviezda je samozrejme za toho malého beťára vo vlčej koži. Len aby si ľudia po Totemu vlka nezačali zaobstarávať vĺčatá namiesto psov a mačiek, lebo s tou výchovou to nebude tak jednoduché. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

První aspekt na který si po delší době od projekce vzpomenu je krásný ústřední motiv Jamese Hornera,který nás provází celým filmem.Bohužel jde o jeden z posledních soundtracků co Horner složil před smrtí.Druhým aspektem jsou krásné záběry krajiny a vlků,plus režijně na jedničku zvládnuté téměř všechny scény s vlky.Film celkově působí až moc uhlazeně a vyprávění je dětinské což sráží autentičnost filmu.Herectví je zde zvláštní.Záporná postava přehrává a působí komiksově.Ten film měl být jen příběh ze života mongolských pastevců a jejich soužití s vlky.Přidaná "hodnota" ve formě čínských studentů a především čínského dozoru mě neskutečně vadila.Mohl to být krásný film. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Film s hezkým příběhem, úžasnou scénografií, místy originálně řešenou kamerou a překrásnou hudbou od Jamese Hornera, který mě v jednu chvíli upoutal natolik, že jsem měl chuť dát plný počet hvězd. Později se ale film stočil trošku jinam, než jsem podle úvodních minut odhadoval, začaly se projevovat mírné nedostatky, například občasné nepříliš zdařilé a kostrbaté pohyby vlků, a nakonec se mu nepovedlo býti tak dojemným, jak to Annaud zamýšlel. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Annaud musel kvôli obtiažnosti terénu sám denne prejsť 10 kilometrov. (classic)
  • Natáčelo se v Číně a Mongolsku. (Terva)
  • Filmári mali najnáročnejšiu scénu v tretine filmu, kedy svorka vlkov naháňa stádo koní. Obe skupiny zvierat od seba oddeľoval plot, ktorý bol v postprodukčných prácach digitálne odstránený. (classic)

Reklama

Reklama