Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (104)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Kde je môj vlk?..." J.J. Annaud sa vrátil k prírode, kde mu to vždy išlo najlepšie. Vlci ma odjakživa priťahovali a očakávam každý film, v ktorom dostanú priestor. Nedávny film s L. Neesonom Medzi vlkmi trochu sklamal, tento naopak veľmi prekvapil. Pri krásnej hudbe som si musel iba povzdychnúť a ticho zaspomínať na jedného z mojich najobľúbenejších skladateľov - J. Hornera, ktorý nedávno tragicky zahynul a toto bol jeden z jeho posledných projektov. Film nemá zbytočne komplikovaný dej , ale vlci tu dostávajú obrovský priestor. Ich premyslený útok na gazely a kone to je parádne jazda. Vlci sú snímaný z všemožných krásnych uhlov, v krásnej mongolskej stepi a sú to výstavné kusy. Objektívne pre bežného diváka možno 4 hviezdy, ale ja mám k podobným filmom o prírode silný vzťah. Preto plný počet. 100%. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ukoptěná patetická nuda řízlá čínským hereckým pakošstvím, takže ač se to bere úmorně vážně, tak se tam protagonisti chovaj jak ve slapsticku. Annaud umí komponovat záběry, ale totálně selhává ve snaze poskládat z nich film, který by fungoval alespoň na jedné z šestadvaceti rovin, na kterých se snaží pohybovat. V druhé polovině už jsem měl dojem, že řadil scény za sebe podle hodu kostkou. Navíc scény jako mladý Číňan není schopen spustit zrak z odhalených nohou sličné Mongolky, která tahá za ocas vlka v ovčím stádu či hrdina, jemuž mongolský bůh sesílá obrázky z mraků připomenou nejsladší období Sommersovi dementní kreativity. Přál jsem si, aby všichni vlci co nejdřív chcípli. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Vlky sú nádherné stvorenia zasluhujúce úctu k prírode. Podobne ako vo väčšine ostatných (hraných) filmoch, aj v tomto sú vlkom pripisované vlastnosti, ktoré nemajú (prehnaná inteligencia, krvilačnosť, pomstychtivosť, atď), a odpisované zasa tie, ktoré majú (ale nehodia sa do scenára). Len v záujme toho, aby pritiahli divákov. Keď sa premnožia vlky, príroda si to v dlhodobom meradle upraví do rovnováhy (bude menej potravy, a tak šelmy zahynú; resp. tým reaguje na premnoženie nižšých článov v potravinovom reťazci alebo mrchožrúctvo). To ľudia sú premnožení, je nás ako múch, ako premnožených kobyliek nivočiacich celú Zem, množíme sa ako potkany, nás by trebalo kántriť, lenže príroda má bohužiaľ iba slabé páky, aby s nami zatočila. Tak, ako mal slabé páky hl. hrdina, aby zachránil, resp. ochránil to, na čom mu záležalo. Pochybujem však, že režisér preniesol do filmu to, čo asi zamýšľal. Ani scenáristicky to nie je nič svetoborné. Lietajúce vlky. Vlky predsa nelietajú. Ale lietajú, moj dedo to videl na vlastné oči. A ešte niečo, neodporúčam tento film sledovať vašim ovečkám, mali by z neho nočné mory. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

"festival - nefestival Annaudov rukopis sa nedá prehliadnúť. Krása prírody a zábery na vlkov loviacich, bojujúcich či drančiacich stáda , boli hlavnými postavami nie Číňania prezlečení za Mongolov. :) Film so silným ekologickým . Mimochodom, keď pred dvadsiatimi či pätnástimi rokmi v Mongolsku zaviedli "rajonizáciu pastvín, v nádeji, že kočovníkov ustália na jedno miesto. Zahynulo v Mongolsku za jeden rok v dôsledku sucha a následnej zimy takmer pol milióna kráv. Hold stranícke rozhodnutia. Ako také "rozhodnutia" pôsobili , hovorí aj tento film. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jsem hrozně zklamaný a kroutím hlavou, jak se pod tohle Číňanům mohl Annaud podepsat. Ponechám teď stranou tradiční protizemanovský argument, že s Číňany kurvil, neb se jedná o autera 7 let v Tibetu. *:)* Je tam několik nádherně přepálených kamerových momentů, ale jinak je to tak moc patetické, instantní a prvoplánové, fuj. 5/10 ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Jean-Jacques Annaud měl po natočení snímku Sedm let v Tibetu (1997) zákaz vstupu do Číny. Jeho údiv byl tedy obrovský, když za ním přišli čínští producenti, zda by natočil snímek podle knihy Lu Jiamina. Když jim řekl, že má Čínu zakázanou, odpověděli, že Čína už je jiná, pragmatická. (Terva)
  • Přípravy včetně výběru lokací a náročného tréninku vlků trvaly tři roky. (ČSFD)
  • Film měl premiéru na Berlínském filmovém festivalu 7. února 2015. (Terva)

Reklama

Reklama