Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděné drama o dospívání a zrání jedné venkovské holky, která hledala štěstí ve velkoměstě. Velmi pozitivně vyznívající film, který mi připomíná Lásku nebeskou a ke kterému stále rád vracím. Hudba skupiny ABBA se sice objevuje v řadě filmů, ale v tomto případě je zkombinování této pohodové muziky a filmového příběhu asi nejpovedenější. Celkový dojem: 90 %. Právě v tomhle snímku jsem objevil výbornou herečku Toni Collette, která díky němu záhy pronikla do Hollywoodu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Taková "jiná", ne zrovna hollywoodská romantická komedie. A asi dobrá, jelikož nás přiměje snášet tu otravnou tlustou dilinu fantazírující o svatbě při písničkách od ABBy. Ona sice určitým vývojem projde (z krávy na menší kravku), ale až v úplném závěru, po několika tragických životních lekcích, snad konečně nachází odvahu k trvalejší změně. Jinak výborným, často lehce zkarikovaným vedlejším postavičkám vévodí živelná kamarádka Rachel Griffiths. Lepší 3*. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Velká událost pro Muriel a divák může být při. Muriel žije tak jako řada mladých žen bez ohledu na velikost města. Ale na rozdíl od řady jiných dokázala se sblížit s chlapem a to na delší čas...Ale Muriel jakou náplň má váš vztah po 5 či 10 letech? To už autor neřeší, neb jde o komedii, hlavně situační, žádná Válka Roseových. ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Hodně potenciálních diváků bude mít díky názvu filmu a zápletce za to, že si pouští romantickou komedii, ale kdepak. I já jsem čekala něco trochu jiného. Byla jsem ovšem mile překvapena. Od režiséra Svatby mého nejlepšího přítele jsem čekala vlažnou svatební romanci. Muriel se vdává je ale mnohovrstevnatý, vřelý a dojemný příběh o hledání svého pravého já, ceně přátelství, splnění svých snů a hlavně o tom, že „Dancing Queen“ se můžete stát i bez svatebních šatů. A Toni Collette je v této roli oslnivá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Muriel sa vydáva... no nádhera. Snímok plný nostalgie a geniálnej hudby od ABBY. Krásny príklad toho, čo dokáže s filmom urobiť vynikajúca muzika. Atmosféra išla hneď o sto percent hore. Krásne melancholická, miestami veselá, miestami smutná. Príbeh plný smútku i radosti, skrátka výborne namiešaná romantická dramédia a čo je hlavné, vôbec nie prvoplánová ako mraky iných romantických komédií. Tiež je obdivuhodné, čo pre filmovú rolu bola ochotná podstúpiť Toni Collette, klobúk dole. Pre mňa veľké prekvapenie a silný nadpriemer k tomu. 85/100 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama