Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

berusche 

všechny recenze uživatele

Skutečný romanťák, který je o hledání skutečného štěstí a skutečného já (ne tedy takového toho pozlátka, které se nám sype na hlavy již delší dobu). Škoda jen, že natočit něco tak lidského má odvahu jen málokdo, no jo, málo velkých prsou, správných mír, dobrého šatu, hezkých ksichtů a plných kont, to se prostě zas až tak nenosí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spojenie austrálskej produkcie a žánru romantickej komédie sľubovalo nevšedný zážitok. Ten sľuboval aj obrovský ohlas tohto filmu vo svete. Zase som raz ostal stratený v preklade. Bohužiaľ nemôžem prísť na to, prečo by mi mala byť hlavná predstaviteľka sympatická, ak sa chová ako jednoduchá hus. Muriel sa vydáva je skôr dráma, čo je možno ten hlavný problém, ktorý s filmom mám, pretože som čakal niečo ľahšie. No videl som to dávno, možno by som dnes zmenil názor, lenže televízie na tento slávny film dávno zabudli. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

10. 1 2017 Dala jsem tomu šanci. Tohle fakt nedávám. 5. 11. 2019 Nechce se mi věřit, že mám něco takového na seznamu k vidění ... 7. 11. 2019 Třetí pokus, tentokrát opravdu do konce. Při prvních dvou pokusech jsem neustála prvních 15 minut. I teď přemýšlím, čím si tento film zasloužil ocitnout se na seznamu 1001 filmů, které musíte vidět ... Ať to beru z kteréhokoliv konce, stále vidím jen průměrný film, který se podobá stovkám jiných. Není ani vyjímečný, ani výborný, z meho pohledu není ani příliš dobrý. Nemám potřebu ho nějak hanět nebo na něm hledat chlupy, jednoznačně je natočený pro určitou cílovou skupinu, kde podle všeho uspěl. Pozitivní je určitě skvělá Toni Collette, která byla v kombinaci Rachel Griffiths nezapomenutelná, hlavně ve scéně, kde si střihly song od ABBY. Tím bohužel pro mě veškeré klady končí, nezaujal mě ani děj, který je příliš jednoduchý, ani charakteristika postav, která je příliš mělká. Zůstává koukatelný film na deštivé odpoledne, když nemáte do čeho píchnout a ostatní filmy už jste několikrát viděli. Pro mě další potvrzení faktu, že se můj filmový vkus od většiny diváků a autorů výše zmiňované knihy dost podstatně liší. ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Hodně potenciálních diváků bude mít díky názvu filmu a zápletce za to, že si pouští romantickou komedii, ale kdepak. I já jsem čekala něco trochu jiného. Byla jsem ovšem mile překvapena. Od režiséra Svatby mého nejlepšího přítele jsem čekala vlažnou svatební romanci. Muriel se vdává je ale mnohovrstevnatý, vřelý a dojemný příběh o hledání svého pravého já, ceně přátelství, splnění svých snů a hlavně o tom, že „Dancing Queen“ se můžete stát i bez svatebních šatů. A Toni Collette je v této roli oslnivá. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Taková "jiná", ne zrovna hollywoodská romantická komedie. A asi dobrá, jelikož nás přiměje snášet tu otravnou tlustou dilinu fantazírující o svatbě při písničkách od ABBy. Ona sice určitým vývojem projde (z krávy na menší kravku), ale až v úplném závěru, po několika tragických životních lekcích, snad konečně nachází odvahu k trvalejší změně. Jinak výborným, často lehce zkarikovaným vedlejším postavičkám vévodí živelná kamarádka Rachel Griffiths. Lepší 3*. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama