Lawrence HuntingtonScénář:
Lawrence HuntingtonHudba:
Philip GreenHrají:
Michael Denison, Dulcie Gray, Athene Seyler, Kenneth More, Peter Jones, Patrick Troughton, Victor Maddern, Margaret John, Avice Landone, Jean Anderson (více)VOD (1)
Advokát z malého města vyšetřuje případ únosu a zneužívání malé školačky. Ta za pachatelky označí jednu ženu a její matku, které patří mezi jeho klienty. (Netflix)
Zaujímavá premisa príbehu, dobre vystavaná a dramatická. Postupné odhaľovanie pozadia zvláštneho únosu je napínavé a dokáže diváka pripútať k filmu. Neznámy herci sú pozitívum. Siedme hodnotenie a druhá recenzia. ()
To jsou mi věci. U tohoto snímku, který toho pamatuje mnohem víc než já, jsem se až nečekaně dobře bavil. Ve svém nedávném černobílém období jsem viděl nejednu britskou záležitost, v níž hrál podstatnou roli soudní proces, ale jsem si jistý, že tohle byla jedna z těch nejlepších. Potěšilo mě obsazení všech podstatných rolí, zejména Marjorie Fielding v roli paní Sharp byla výborná a její suché hlášky mi způsobovaly opakované cukání koutků. Téma filmu bylo zajímavé, a když se to tak vezme je i dnes plně aktuální, protože si Zakanálníci i Zavelkoloužníci stále potrpí na hony na čarodějnice a sotva se odněkud vynoří nějaká ta denunciátorka (v případě Kevina Spaceyho denunciátor), už se dav chápe vidlí a pochodní. To jsme se za to třičtvrtě století příliš neposunuli... Ale abych to shrnul; solidně napsáno, solidně natočeno i zahráno a bylo přítomno i to tajemné cosi, pro které jsem mohl přihodit i čtvrtou pěticípou. / Poučení: Bohabojný dav nikdy nezklame, když nastane čas lynče. ()
Unesla stará dáma a její dcera mladou dívku, kterou pak dva týdny věznily, mlátily a nutily, aby se stala jejich služebnou anebo si to celé vymyslela? Mladý právník z malého města se snaží zjistit pravdu a zabránit tomu, aby byly ženy odsouzeny. ___ Rozhodně velmi zdařilá britská záležitost. ()