Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče malé Šiori byli zavražděni před jejími zraky a ani ona nemusela dopadnout jinak, kdyby neuzavřela smlouvu s démonem. Ten dostane její duši, pokud jí pomůže dosáhnout vytyčených cílů – pomsty za smrt rodičů. Kvůli tomu se pak převléká za chlapce a ve jménu Její výsosti řeší různé případy a špicluje. V současné chvíli v zemi, kde pobývá, se odehrávají záhadné vraždy, kdy se oběť promění v mumii. Kdo za to může? A má to něco společného se smrtí jejích rodičů? (Zíza)

(více)

Recenze (67)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mangu jsem nečet, anime jsem neviděl a měnit na tom nehodlám zhola nic. Takže komu to vadí, šup na další komentář, jenom byste se zbytečně naštvali. Ačkoliv to rozhodně není špatný film, má v sobě hned několik špatných věcí. Třeba scénář, ten je totiž plný nečekaných dějových zvratů, které jsou asi tak nečekané, jako fakt, že se na porodnickém oddělení nemocnic rodí děti (a kdyby to někdo nepochopil, tak tím myslím, že jsou předvídatelné a na hovno), přičemž na nich film hodně stojí (vizuálně průměr a akce je tu sice hodně fajn, ale opakuje se). A když jsme u toho, osobně bych předlohu víc zprznil a vyškrtl jednu, dvě postavy, které sice v předloze svou funkci a roli mají (a jde dobře poznat i jakou), jenže ve filmu prostě zavazí a mohlo by to zlepšit tempo. A co je tu fajn krom akce? Vlastně hodně věcí, ale žádná nadprůměrně, bohužel. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Vskutku velké překvapení! Anime seriál jsem, přiznávám, neviděl, nicméně i pro neznalé diváky je tu aspoň stručně vykreslen tento svět a jeho pravidla. Hnacím motorem tohoto snímku je bezpochyby perfektně vyšperkovaný scénář do posledního detailu. Hodně mě potěšil i vyšší počet nečekaných zvratů, které dodaly filmu nejenom swag, ale i dynamiku. Herecké výkony rovněž na dost dobré úrovni, nicméně Hiro Mizushima si tu roli užívá ze všech úplně nejvíc, a byť se může zdát, že má celý snímek jeden kukuč, tak jeho výkon je fakt brilantní. Tento snímek mě doopravdy v lecčems překvapil, a rozhodně nevylučuji v budoucnosti projekci anime seriálu. Jojo, Japonci prostě umí. Taková osobitá filmová estetika se jen tak nevidí, a jakékoliv originální a osobité přístupy v kinematografii vřele vítám. ***8,5/10*** ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nečekejte temnou fantasy. Tím Kuroshitsuji rozhodně není. Jindy je pro mě snadné napsat hodnocení hned z první, ale v tomto případě, už po několikáté mažu a pokaždé jsem chtěl napsat něco jiného. V mnoha ohledech je tento film v rámci uvedených žánrů špatný. Vše vám je polopaticky vysvětleno a navíc pro jistotu i ukázáno, dokonce i souboje jsou zpomaleny a vůbec všechny obrazy jsou dokonalé; vše je opravdu efektní, snad aby nebylo oko, ani mozek diváka ničím rušeno. Nulový prostor pro dohady, představivost...mystiku. Příběh je vcelku jasně daný a snad jen úplné jelito by nebylo schopné odhadnout, kudy se bude ubírat a odkud vítr vane. Pravda, v jednom okamžiku udělá scénárista s divákem o jedno "kolečko" navíc, ale to spíš pobaví, než překvapí. Co ovšem překvapení přinese, je velmi dobrý konec. A tím myslím posledních cca 5-10 minut, které udělají z předchozích dvou hodin předehru k příjemné pointě celého příběhu. Za vyzdvihnutí stojí i způsob, jakým se tvůrci rozhodli démona pojmout. Dalo by se říct, že vztah démon vs Šiory a jejich dialogy byly na celém filmu to nejlepší a zbytek(zápletka, bitky, záporné postavy) sloužily jen jako prostředek k vývoji obou postav. V mnoha ohledech zajímavý film, který je plný klišé a naivity, ale obojí je tak nějak poctivé a chtěné, takže i když jsem si při samotném sledování Kuroshitsuji častokrát povzdychl...ve finále mi to nevadí. 3* nedávám proto, že je to film průměrný, ale proto, že ... hmm, dám 4*...nenapadá mě, proč bych dával jen tři. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Evropská šlechta 19.století si libovala v orientálnostech, no a dnešní orientálci si zase libují ve staré dobré Evropě - krucifixy, latina, romantické novorenesanční letohrádky... to vše ovšem zasazeno do hybridní, futuristicko-comicsové japonské monarchie. Kvůli mé slabosti pro východoasijskou kulturu (i popkulturu) vidím na filmu jen skoro samá pozitiva, i když předlohu samozřejmě (coby comicsový ignorant) neznám. Ale takřka artové bojové scény a okouzlující vizuál mě hodně nadchly. A postava služebného démona taky, výborný týpek ve výborné roli. Extrémně pohledná comicsová detektivka, silné čtyři. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Typicky japonska fantasy kravinka s pozami a preslovmi z japonskeho manga komiksu. Pomerne zabavne, zial nie moja salka kavy. Fandovia si vsak pridu na svoje a nech po kusku kludne siahnu. Demonik bol s priborakom celkom fajn. :) Hoci bojove choreografie uz su za posledny rok podobne ako vajce vajcu. Postavicka 'sluzticky' v sexi oblecku, co je btw. dalsia typicka japonska uloha, mi naopak spolu s mladym "panom" prisla smiesna a znacne otravna. V skutku len pre fandov zanru, pripadne hodne mlade rocniky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení snímku probíhalo od 1. 4. do poloviny měsíce května roku 2013 převážně v oblastech japonského ostrova Kjúšú. (Conspi)
  • Chlapecké pohlaví Ciela Phantomhive z původní mangy změnili tvůrci pro film na dívčí a dali mu jméno Kiyoharu Phantom (Ajame Góriki). (Geriel)

Reklama

Reklama