Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jsem stastny jako snad nikdy predtim, ze existuje komedie (nejen) pro mlade, ktera se netoci kolem sexu, perverznost ia fekalnich vyjevu hlavnich hrdinu. Prijemna komedie se zacinajici Keriou o fotbalu, ktery mam tak rad je opravdu skvelou podivanou, neni to zadny trhak, zadne akcni sceny, zadne efekty, je to prijemny film na stredecni vecer. Jak tady uz nkdo pise, po case uz omrzi to ustavicne "co kdyz na to rodice prijdou; tys nas zradila, nikam", ale to na kvalite neubira. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Milá fotbalová komedie zahalená do indických barev, rituálů a prostředí Anglie, domova Davida Beckhama. Přes opravdu nevýdaný název můžeme nakonci filmu uvidět i osobu, po které se film jmenuje, i když je to jen pár sekund. Mohu říct, že tato komedie je opravdu odlišná, jelikož se nejedná o komedie typu "crazy nebo pycho". Nejspíš se v tomto snímku poprvé zviditelnila i Keira Knightely, kdy jsem byl s ní i mile překvapen. Pobavila mě i scénka, kdy matka Jules řešila, zda je její dcera lesbička .. Jen tak mě napadlo, že bych rád viděl Indický národní fotbalový tým žen v akci na fotbalovém stadionu :)) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film, kde jsem asi prvně zazmenala mladou herečku se jménem Keira Knightley. Tenkrát mi její jméno moc neříkalo. Když milujete Beckhama, tak nemáte jinou možnost. Filmů, kde se někdo snaží prosadit díky svým schopnostem je natočeno hodně a budou se točit dál, protože diváci mají takové věci rádi, ale ještě jsem v žádném z nich neviděla indickou fotbalistku. Pro mě velmi příjemné překvapení. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Mám rád futbal, aj komédie, aj pekné kočky ako Keira. Ale nemám rád tzv. inteligentné komédie, zväčša britskej proveniencie, ktoré v posledných rokoch mieria do našich kín. Splašky a fekálie tiež nie sú podľa môjho gusta. Ale označiť nejaký film za príjemnú komédiu (a to aj v dnešnej dobe hrubozrnnej zábavy) len preto, že postavy nezvracajú tiež nemám zapotreby. Pod pojmom komédia si totiž predstavujem dielko, ktoré ma pobaví. A oným merítkom zábavy je intenzita a kvalita spontánneho smiechu. SPONTÁNNEHO ! Nezvyknem sa totiž smiať iba preto, že nejaká narážka či gag má byť vtipná. A BECKHAM ako aj jemu podobné hybridy, už z povahy námetu predpokladajú, že sa divák bude smiať (veď ak sa nezasmejete na tom ako rozdielne kultúry vnímajú napr. úlohu ženy v spoločnosti, na tom že futbalistky vlastne - nie - sú lesbičky, ... tak musíte byť idiot). Nuž tak vážení, asi som idiot (a verím, že táto poznámka poteší najmä Jiřího K.) pretože BECKHAM je bohapustá NUDA bez jediného vtipného momentu či dialógu, umocnená navyše jedným z najodpornejších slovenských dabingov (MARKÍZA). Ani by mi nestálo za to sa k tejto "komédii" vyjadrovať, len chcem vystríhať tých ktorí nechcú 108 minút svojho života len tak premrhať. (17.12.2004) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Billy Elliot pre popkorňákov; pre ostatných veľmi príjemná nevulgárna komédia, ťažiaca z kultúrnych rozdielov babylonizovaného Londýna. Najvtipnejšie na celom filme sú súboje generácií a odstraňovanie predsudkov rodičov (špeciálne matky sú poriadni "mimoni"). Myslím, že všetkým hercom role výborne "padli" a i keď réžia nie je prvotriedna, pár vydarených okamihov sa nájde. Problémom ostáva trochu prestrelená stopáž, nebyť jej, idem možno i vyššie, lebo takýchto pohodových filmov je ako šafranu.8/10 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Pri úvodnom zápase hrá Manchester United proti RSC Anderlecht. (rador)
  • Jelikož byla Keira Knightley nezletilá, nemohla být po celou dobu na natáčení a mohla pracovat jen několik hodin denně. Když nenatáčela, dělala domácí úkoly, protože ještě stále chodila na střední školu. (Lauralex)

Reklama

Reklama