Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (220)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Všichni herci jsou mimo, zelené plátno naopak všude a pokud by šlo v kině přetáčet, dali byste si jen tři velké akční scény. Pan by od vás měl dostat šanci jen v případě, že vyloženě sbíráte všechny hollywoodské omalovánky. Jde totiž o smutný příklad toho, jak může studio semlít talentovaného režiséra a jak se Hugh Jackman vydal směrem, který mu zoufale nesedl. Snad si z Wrightova přešlapu celý žánr vezme ponaučení. I když... na takovou naivitu už jsme asi všichni moc staří. (5/10) ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Je paradox, že dávám 4* filmu, u kterého kdybych měla do puntíku vypsat pozitiva a negativa, tak v kolonce negativa bude patrně mnohem více zápisů. Ať už by to byly nevýrazné postavy, místy nenavazující scény (vážně mi občas přišlo, že mezi jednotlivými scénami jedna či dvě další scény chybí), nebo místy až příliš viditelné CGI (ti létající ptáci...). Tohle vše však převyšuje jedno ale, já si film užila. Zkrátka od něho nesmíte čekat něco víc, než jen dětský film v dětském pojetí. Celkovou atmosférou, humorem a vyzněním mi to připomnělo staré pohádkové příběhy, které jsem sledovala jako malá v sobotu v TV. Mrzí mě tak vlastně jen jedna věc, že se vůbec nepovedlo budování vztahů mezi postavami, závěrečných patnáct minut by tak mohlo být mnohem silnějších, takhle jsou to slabší 4*. Pan rozhodně není filmem, který by si zasloužil, aby se o něm říkalo, jak je tragický, možná Vás úplně neohromí, ale jako film na sobotní deštivé odpoledne může být ideální. ()

Reklama

nineweh 

všechny recenze uživatele

Filmy Joea Wrighta se mi vždycky vcelku líbily, hlavně taky proto, že si umí vybrat dobrý materiál. Ale u tohohle filmu jsem si celou dobu říkala, proč mu sakra nikdo neřekl, že tohle je pořádně blbý nápad? Hudba vykradená z Jak vycvičit draka, naprosto nesmyslné využití písniček od Nirvany a The Ramones (to si hráli na Moulin Rouge nebo co?), jedno klišé za druhým, scénáristické berličky, za které by se měly lámat ruce, přehnaně barvotisková triková výprava... Prostě čeho je moc, toho je příliš. Jedna hvězda za Garretta Hedlunda, pro kterého mám slabost. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Létající vzducholodě, bitva o Anglii, naondulovaný válečný štáb, indiáni, piráti, naklonovaná mořská pana, krokodýli z třetihor, víly, které by zlikvidoval repelent .... Jako fajn, ale kde jsou lidožraví roboti a maxipes Fík? To je tak přeplácané, příběh pořád předkládá nové motivy a to v takovém tempu, že postrádají veškeré emoce a vývoj. Navíc se tam ani vše nevešlo a děj se musí postrkovat ještě i vyprávěním dalších a dalších vedlejších příběhů. Nemá to smysl - hlavní pirát hledá vílí prach a pak chce bez vysvětlení zlikvidovat jeho producenty - víly. Zná proroctví o chlapci, který ho přemůže, přesto ho nechá bez jediného pokusu o zadržení utéct.... Závěrečná bitva je zdlouhavá...Vzhledem k rámcovému zasazení do druhé světové války je možným vysvětlením, že vše se odehrává jen v mysli Petra Pana těsně před tím, než jeho sirotčinec srovná se zemí německá bomba. _____ Vynaložili hodně peněz a triků na hloupost. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu evidentně panuje obrovská nevyváženost mezi špičkovým vizuálem, který mě zprvu dostával, a všemi zbylými aspekty filmu. Poměrně toporné a průměrné herecké výkony, i když od tohohle samozřejmě nic herecky dokonalého neočekávám, ale ten příběh je vážně docela nudný. Nebylo tam nic moc překvapivého a tak nějak se to ty dvě hodiny zoufale pomalu vleklo do konce. Ovšem za akční scény musím dát plus, ty se velmi povedly a stejně tak animace, tudíž to vychází na pěkné průměrné tři hvězdy. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)
  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)
  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)

Reklama

Reklama