Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (130)

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě má Fargo v prvních třech sériích víceméně stále stejnou vysokou kvalitu, ačkoliv jsem tedy dal každé jiné hodnocení. První série mě subjektivně strašně štvala, protože měla extrémní množství dementních postav, a to já těžce snáším. Druhá série byla za mě úplně skvělá. A třetí je tak někde mezi tím. Sice je už od začátku jasné, že mustr se lehce opakuje, autoři ale dokázali vymyslet zase jiné a přitom přitažlivé kulisy. Dementních postav je víc než v druhé sérii (a v podstatě se opět omezují na policisty), ale rozhodně méně než v té první. Co je zarážející, že ten největší dement, policejní šéf, je vlastně svým způsobem sympaťák. Zásadním pozitivem série je hlavní záporňák mistrně ztvárněný Davidem Thewlisem alias Lupinem (což jsem si spojil až tak po pěti dílech, co jsem si rozklikl tenhle profil). Budu si jeho VM Vargu připomínat jako jednoho z nejlepších zlounů vůbec. Odporný zjev a držení těla, brilantní mysl, nezpochybnitelná autorita, nezapomenutelný přízvuk a vyloženě zastrašující nonverbální komunikace a pohyby. I jeho dvěma hlavním poskokům se ve mně podařilo vybudovat velmi příjemnou nenávist. Prvních 7 dílů jim vychází vše úplně přesně tak, jak chtějí a je to trochu zoufalství sledovat, ale naštěstí se to v posledních třech dílech malinko a nakonec i překvapivě zlomí. Na druhé straně barikády jsou velmi schopné a sympatické dámy. Snad jen dvojice bratrů Ewana McGregora mě vlastně moc nebavila, což jsou přecijen hlavní postavy. Nevadí. Jsem ale moc rád, že autoři stále nezapomněli na úžasnou znělku Cartera Burwella z původního filmu a zvlášť když se objeví v celém svém znění, mám tendenci odpouštět všechno. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série s menším zpožděním, ale přece. I tak jde o věc, nad kterou se musíme zamyslet. Pro mnoho "fanoušeků" prvních dvou sérií jde zde o v celku silné zklamání, jelikož se zde vlastně nic nedělo. S tím bych zase tolik nesouhlasil. Každý díl měl skoro něco do sebe. Ale celkově bych sérii hodnotil spíše průměrně až nadprůměrně. Nebyl to žádný úžasný napínavý odvaz, na který bych se těšil. Byla zde asi jedna epizoda, která byla naprosto bezchybná a jedna, která byla totální kravina. To jinak asi moc hodnotit nejde. Snad se tedy vyšvihnou a nebudeme tak dlouho čekat na čtvrtou a lepší sérii. ()

Reklama

J.F.B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Okay then." Třetí řada je už opravdu o něco slabší než ty dvě předcházející, ale zklamáním bych ji v žádném případě nenazval. Pořád je to prostě Fargo. Stále je to dobré, stále tam jdou najít ony charakteristické momenty, scény a figurky, které dělají celý seriál (i původní film) tím, čím je. Bohužel prvních pět epizod bylo na můj vkus až příliš rozehřívacích (zvláště v kontrastu se skvěle vystavěnou druhou sérií), což nezměnila ani menší odbočka do L.A. a sedmdesátých let, ba ani krásný Pann's Coffee Shop (x) (x). Zbytek série už odsýpá lépe, závěrečná scéna je zvláště povedená, herecky je to také velmi/někdy relativně slušné (Winstead, Coon, Stuhlbarg, Bogdan, Whigham i McGregor a opravdu odporný – ovšem nic moc více – Thewlis), ale stejně mne příběh nezaujal tak, jako u první nebo druhé řady... Silnější tři hvězdy. "The problem is not that there is evil in the world. The problem is that there is good. Because otherwise, who would care?" ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejen, že v urážení inteligence diváka se pokračuje (no přesně takhle se to stalo - true story!!!), ale navíc zábavností klesl na úplné dno. Nezachraňuje to ani Ewanova dvojrole, ani ještě větší nátřesk známých tváří (asi nejvic potěšila dcera Clinta Eastwooda, kdy její “starší verzi” zahrála její matka Frances Fisher. Propojení na první Fargo opět máme (no podle skutečné události přece) a debilita zvratů (v druhé polovině série) je neskutečná. Nenažranost producentů se prostě projevila v plné síle a vyprodukovali pod značkou Fargo brutální shit. ()

adam9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nene, potřetí ne. První epizoda nenaznačovala, že bych měl být zklamaný, ba naopak, ale Hawley to nakonec stočil do strašně nezáživného tónu, ve kterém mě až na duo Ray-Nikki postavy přímo nudily. Zejména policistka v podání Carrie Coon mě neskutečně iritovala a byla jen trapnou kopírkou Molly Solversonové z první série. ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)
  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)

Reklama

Reklama