Alec GillisScénář:
Alec GillisKamera:
Benjamin L. BrownHudba:
Christopher DrakeHrají:
Lance Henriksen, Matt Winston, Giovonnie Samuels, Winston James Francis, Camille Balsamo, Michel Estime, Milla Bjorn, Reid CollumsObsahy(2)
Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)
Nic moc. V podstatě levnější a horší The Thing. Po nalezení zmraženého vesmírného modulu domorodec zahlásí cliché "Some things should stay frozen", dál ve filmu má pro to znetvoření dokonce domorodý název, což je nesmysl, napadá mě, že to tam foukli, protože to viděli u Billyho v Predátorovi. Pak sem to vypnul. ()
Lance Henriksen si odvádí svou, podobně jako ostatní herci, ale nejsou to ani oni, kdo vás dokáže nadchnout. V konečném důsledku jsou to skutečně jenom ty triky, které se povedly, ale bohužel na to ostatní se trochu nakašlalo. „Harbinger Down“ je béčko, je to obyčejné béčko, které se honosí dobrou trikovou stránkou, ale jinak ničím. Alespoň na ten průměr to za mě dosáhlo. Víc ale bohužel. ()
Lovci krabů a efektů globálního oteplování vs. stvoření vypadající za normálních okolností jak milimetrový pytlík do vysavače? Nerovný souboj, řeklo by se, nicméně mutace je prevít, co umí zařídit, že želvuška ještě nevečeřela.. Nutno ocenit přijatelnou stopáž, odkaz na Čelisti („Budeme potřebovat větší kýbl.“), nestora Henriksena, co už má víc stařeckých skvrn, než rolí a v neposlední řadě tvůrčí nadšení vyvažující rozpočet, jenž by u Marvelu nestačil ani na pokrytí gáže Hemsworthovy kadeřnice. Nedá se však říct, že by Gillis nějak přesvědčil, že ví jak na Věc... ()
Tak pocity značně rozporuplné..zatímco první polovina dávala tušit solidní filmařině, celé se to posléze jaksi zvrtlo a šlo béčkovou, možná až céčkovou cestou. Celý rádoby potenciál filmu zmršily dementní efekty, které by člověk v roce 2015 čekal už opravdu jenom v těch největších sračkách. Je to škoda, lokace dobrá, herci jakžtakž a pakliže by ten "organismus" neukázali v plné parádě, pak by to možná za něco stálo, takhle palec dolů.................moje hodnocení = 3 z 10. ()
Zase jeden zbytečnej pokus o rádoby remake. Tentokrát ovšem beze špetky originality, tupost postav by se dala krájet a tragický vzhled monstra (jako by Kaufmanovi z oka vypadl.) Mimochodem, taky jste si všimli, že v těchto typech filmů, většinou za všechno můžou Rusáci? A ani té blbé ponorky jsme se jaksi nedočkali. Mrkněte se raději, na mnohem lépe zvládnutý originál. ()
- 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
- Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)
- V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)