Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (208)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Romantika z tohto filmu priam vyteká a keby nebolo časové pásmo venované holokaustu a 2. svetovej vojne, tak tento film by som nemusel vidieť vôbec. Po nehode, sa ocitne 90 ročný Ira Levinson v nemocnici. Zásluhu na jeho záchrane ma ďalší pár z druhého časového pásma, študentka Sophie a mladý kovboj Luka. Sophia rekonvalescenta navštevuje v nemocnici a začína sa rozvíjať príbeh z mladosti Ira. Židovské dievča Ruth s rodičmi uteká z Viedne pred nacistickými represáliami do Ameriky. Tu sa zoznámi s mladým chlapcom, ktorý ale po vypuknutí vojny odchádza na front. Zranenie však ovplyvni jeho nasledujúci život. Presne to isté sa opakuje aj u Sophie v druhej časovej línii. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Neustále jsem měla pocit, že sleduji Clinta Eastwooda za mlada. Scott Eastwood je skutečně věrnou kopií svého slavného otce. Náhodná & nečekaná & osudová setkání, která mění životy. Vzpomínky & zkušenosti uchované pro další generaci. A pořád platí to samé = bez vzájemných kompromisů se těžko žije v jakémkoliv vztahu. ()

Reklama

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná romantika, která na mě zapůsobila a to hlavně přidanou hodnotou, kterou představovalo vracení se v čase a vyprávění moc sympatickým staříkem. Na můj vkus to bylo moc dlouhé, ale za podívání určitě stálo a to už kvůli potomkům tří filmových legend. Navíc ve finále pěkný konec, ale to už se nechte překvapit. 80% ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Asi budu proti všem místním specialistům na romantiku, ale The Notebook byl prostě slabší. The Longest Ride je lepší především v tom, že i když je také poměrně jasné, jak to skončí, aspoň tam je pár detailů, které úplně jisté nejsou. A to rozhodně nejsem fanda country bumpkins. Navíc Alan Alda... Musím citovat komentář uživatele Disk: "Alan Alda klidně může jenom ležet na posteli a stejně si vás získá." ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I limonády se musí umět namíchat. A tahle, ač sladká, chutnala příjemně. Hlavní dějová linie, řešící na jedné straně dilema osm vteřin s býkem nebo celý život s holkou a na druhé straně dilema umění a galerie nebo vidle a gumáky, sice nenudila, ale Alan Alda a zajímavější, výraznější a emotivnější vzpomínková rovina, ji zcela převálcovala. Škoda, že jí tam nebylo více. Žádný z rozehraných motivů nevyšuměl do ztracena, překvapení nakonec pobavilo, všechna žánrová klišé byla servírována vkusně a nenásilně. Příjemná romantika, mnohem lepší než třeba průměrný, leč adorovaný, Zápisník jedné lásky od stejného autora. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Pieseň, ktorá hrá v záverečnej scéne filmu, je "Wildfire" od britskej kapely Seafret. (QooBo)
  • Vo filme zmieňovaná Black Mountain College bola experimentálna umelecká vysoká škola, ktorá skutočne existovala v rokoch 1933 až 1957 v Severnej Karolíne. (Laslo)

Reklama

Reklama