Ernst Blofeld připravuje ve svém ústavu vysoko v Alpách ďábelský plán, který může být osudný pro celý svět. Podařilo se mu totiž vyvinout smrtelně nebezpečný virus a chce jej rozšířit po celé Zemi prostřednictvím mladých dívek, které již pro tento úkol shromáždil v nepřístupné laboratoři. Do Švýcarska se však vydává James Bond. Na Blofeldovu stopu se dostal díky Dracovi. Tento mafián má totiž oprávněné obavy o svoji dceru Tracy, a tak pro ni získá společnost agenta 007. Tracy samozřejmě kouzlu Jamese Bonda neodolá, ale ani agenta 007 tajné služby nečeká pouhý flirt. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

castor

Bond č. 6 - Úvod na pláži je zběsile nastříhaný, ale efektní. Obecně jsem měl se střihem problém. Takové až nesmyslné porcování místy slušně nápaditých scén. George Lazenby sice styl nemá, ale celkově mi nevadil. Problém je s délkou, tu tvůrci přepískli. Peníze ale tenhle „jiný“ Bond vydělal, ač byl docela riskem, o který se nikdo nechtěl znovu pokoušet. Další dobrodružství se tak už zase pevně drželo ověřené formule agenta 007. Kupříkladu ale lyžařské scény v úchvatných scenériích jsou s ohledem na dobu vzniku velmi solidně natočené. ()

Goldbeater

Moc nechápu tu všeobecnou zášť vůči tomuto dílu série, který i přes četné odkazy k předchozím filmům může vlastně fungovat jako samostatný celek a jako jeden z mála v sérii se navíc pokouší o jinaký přístup i vyznění. Emotivnější scénu než zdejší závěr v raných bondovkách, a dost možná ve všech, nenajdete. George Lazenby sice jako Bond přišel a hned zase odešel, ale ve filmu funguje skvěle a v nějaké alternativní dimenzi bych si přál více dílů s ním (stejně jako s Timothym Daltonem později). Jedinou skvrnou na kráse díla pro mě i po letech zůstává objektivně šílený střih akčních scén, tvůrci to zkrátka v té době ještě neměli v ruce. A do závěrečných titulků, potažmo jejich melodie, měli střihnout taky až o pár vteřin později. Já bych je nechal tiché. ()

StarsFan

Taková nebondovská bondovka, ze který mám fakt hodně rozporuplný pocity. Závěr je skvělý, scénář skutečně geniální a padouch jakbysmet. Jenže.... jenže tu hraje George Lazenby a ten se může stavět na hlavu, ale charisma a styl prostě nemá. A tak film, který by se s Connerym nebo mým oblíbeným Brosnanem stal úspěšným kasovním trhákem a obdivovanou bondovkou, se s tímhle modelem (btw taky nechápu, jak ho mohl někdo vybrat na modela, protože sexy podle mě Lazenby taky zrovna není) stal tuctovou akční podívanou. A to je vzhledem ke všem jiným aspektům fakt škoda ::( ()

Vitason

,,Bond, Teresa Bond." Takovou dovolenou jakou měl Bond v tomto filmu. To znamená na horské chatě s hromadou roztoužených samiček, by bral asi každý muž a možná i pár žen :-) Když se tak dívám na komentáře ostatních, tak je mi jasné, že se s většinovým názorem rozejdu hned ve dvou bodech. Takže jdeme na to. Lynčování může začít až potom. Bod A) George Lazenby mi nepřijde jako špatná volba pro roli agenta s povolením zabíjet. Charisma na to má, v akčních scénách mu to sluší a to, že je lehce nevýrazný by se třeba v další bondovce spravilo, když se tady rozkoukal. Bod B) zápletka mi přišla docela nudná a scénář (Už jen to finále je na hlavu) mě také nebavil. Samé rekreování a kde nic tu nic. Na štěstí je tu dobře natočená akce (Jízda v bobové dráze stojí za to), pěkná Bond girl, kvalitní hudba a hlavně charismatický Telly Savalas, který si svého záporáka užívá. V tajné službě Jejího veličenstva je jedna z těch slabších bondovek, ale zase žádná hrůza to také není. ()

Jara.Cimrman.jr

"Na jistotu hrají ti, co chtějí zůstat naživu." James Bond je tedy ochoten zůstat naživu, takže jsem v něm nadšeně objevil heraldika, geneologa, lepidopterologa, lyžaře, bobistu a mizernýho curlera. Jinak mě zaujal ještě jeho flirt s alergičkami, ale tím to pozitivní skončilo. Jeho hra s Blofeldem byla totiž po výměnách obličejů trošku podivná a svatba mi prostě k Bondovi tak nějak nejde. Nic proti Tracy, ale kdyby kvůli ní Bond skutečně opustil službu, tak bych nikdy nepoznal bondgirl Anju Amasovou, Melindu Havelock nebo Karu Milovy a to by byla škoda. ()

• Zatímco ve filmu je Ernst Stavro Blofeld (Telly Savalas) plešatý, v knižní předloze je popisován jako muž, který má  "poměrně dlouhé pečlivě udržované stříbrné vlasy upravené do téměř parádivého účesu". (Žralok)
  • Bond klouzající po ledě a střílející ze samopalu během útoku na Piz Gloria byl momentální nápad režiséra Petra R. Hunta. (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)