Když je manažer rizikového milionářského investičního fondu James King (Will Ferrell) dopaden za podvod a má jít sedět do San Quentinu, dá mu soudce 30 dnů, aby si mohl dát do pořádku své záležitosti. Zoufalý James se obrátí na Darnella Lewise (Kevin Hart), aby ho připravil na život za mřížemi. Ale navzdory Jamesovu názoru na motorkáře, Darnell je tvrdě pracující živnostník, který nikdy nedostal ani pokutu za špatné parkování, natož aby byl kdy ve vězení. Oba muži společně dělají všechno, aby se z Jamese stal „tvrďák", a během této přípravy zjišťují, jak se v mnoha věcech mýlili - včetně názoru jeden na druhého. (Freeman Ent.)

(více)

Trailer 2

Icefist

Nemůžu se zbavit pocitu, že se z toho dalo vyždímat víc. Zvlášť s obsazením Ferrell + Hart. Usmívat se asi při sledování budete, zřejmě se párkrát i zasmějete, ale že by zde byly scény nebo hlášky s potenciálem na status "legendární", to bohužel ne. Jako nenáročná jednohubka postačí, ale víc nic. 40 % Oblíbená část- Shonda při návštěvě ve vězení ()

Godhaj

,,Three black pieces.“ Dvojice Ferrel – Hart si vzala na paškál všechny možné stereotypy z vězení, gangů, tréninků a ze střetu bohatého a chudého. Vznikla z toho výborná komedie plná ztřeštěného humoru. Nejlepší moment bylo, když se dva černí gangsteři málem porvali kvůli neshodám ohledně penzijního připojištění, nebo co to bylo, co je to tam Ferrel naučil. Velmi příjemně se koukalo na Alison Brie, která tu svou zlatokopku zahrála nejvíc sexy způsobem, jak jen to šlo. Také mě potěšilo, že se příběh nesoustředil na krimi linku hledání viníka, ale právě na přípravu na pobyt ve vězení. Get Hard je parádní odreagovávací film. ()

Firebug

Přesně to, co se dalo od Harta a hlavně Ferrella (jehož filmy jedou stále podle stejného mustru) čekat. Těžce se to ale z pohledu fanouška vyčítá, protože Ferrellovi ty arogantní pičusové otlapkávající žhavé krásky (Alison Brie! Miluji Alison Brie!), kteří zákonitě musí spadnout na samotné dno (aby bylo proč hystericky brečet :-), prostě neskutečně padnou a bez nich už by to ani nebyla klasická "Ferrellovka". Hart za svým parťákem nezaostává a společně tvoří sympatické duo, jež svým charismatem utáhne i ty slabší chvilky. Výsledkem je vylízaná zábavná komedie za 3* a kousek... ______p.p.č.: Dost potěšil návrat právníka Fishe (Ally McBeal) a Alison Brie! Už jsem říkal, že ji miluji? ()

Gilmour93

Čokoláda musí do měsíce připravit Majonézu na to, aby ji v lochu hluboko nezatlačili čokoládu a neměla pusu plnou majonézy.. Potenciál Vykoupení z věznice San Quentin se mi zdál ne úplně využitý, ale co vím jistě je to, že Ferrell je exhibicionistický psychopat a já jej za to začínám respektovat. Tentokrát ukázal svou giboní hruď už ve druhé minutě a chvíli na to i svou druhou, hezčí tvář.. ()

Spiker01

Vůbec jsem to neplánoval vidět, ale skutečně jsem se několikrát opravdu od srdce zasmál. Podobné žánrovky v US letí, k nám se ani nedostanou do kin. Ano, v době Žabovřesek by na ně asi nikdo nešel, ale stejně je to škoda. Willa Ferrella jsem se zájmem sledoval vždy, Kevin Hart u mě byl vždycky druhořadý pidiřvík, co trousí hlášky a překvapilo mě, že se nyní těší takové oblibě a co víc, táhne diváky do kin. A proč ne, pokud přistoupíme na tento styl humoru (který na tom ještě není tak špatně, opravdu znám i horší), tak se člověk bude bavit. PS : Palec nahorů za Alison Brie...70% ()

• Postava, kterou hraje Kevin Hart, se jmenuje Darnell, což je Hartovo pravé prostřední jméno. (Káronoš)
  • Natáčení probíhalo v New Orleans v USA. (willy1)

Související novinky

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

02.12.2014

Will Ferrell se naposledy objevil ve dvojce Zprávaře a příště ho uvidíme v komedii Get Hard, kde si zahraje milionáře, který se svědomitě chystá na pobyt v base. Na cestě pak má i ztřeštěné… (více)