Reklama

Reklama

Noc v New Yorku

  • Česko Osudná noc (více)
Trailer

Brooke spěchá domů do Bostonu, ale pronásleduje jí smůla. Okradou ji a navíc jí ujede poslední vlak. Nádraží zavírá, nemá ani dolar a venku ji čeká jen noční New York... V tu chvíli se osud smiluje a pošle jí do cesty zachránce v podobě pouličního hudebníka Nicka (Chris Evans). A tak začíná jedna noc v New Yorku, která může mnohé změnit... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Chris Evans si jako režijní prvotinu vybral malý intimní film, jednoduše romantiku bez efektů. Jenže to jediné kouzlo je tam on sám, džentlmenský Nick, který se snaží zachránit jednu ženu od hrozné noci. Chatrný a nepřirozený scénář mě zaujal nejvíc tím, že měl-li to být film o závodu s časem, tak ta jejich pohodová noční procházka s uvolněným vyprávěním, jaksi postrádala jakoukoliv naléhavost. Raději si Chrise zapamatuji z "Puncture". ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Na Before we go ma odrádzali dve veci...Kapitán Amerika nepatril k mojím obľúbeným hercom a námetov "dvaja cudzinci, jedna noc" už je spracovaných až až a poväčšine ma bolia zuby z množstva cukru, ktoré sa z nich sype. Vôbec netvrdím, že tých 89 minút tu nie je sladkých. No Nick a Brooke sú tak neskutočne očarujúci, že mi to neliezlo na nervy. Návšteva u starčeka, ktorý predpovedá budúcnosť už bola veľa a vôbec sa tam nemusela objaviť, ale to tak už s tými romantickými filmami býva... no nie každý má tak snovú, pokojne plynúcu atmosféru. Po Gifted mi Kpt. Amerika len potvrdil, že keď zahodí štít, je veľmi príjemný. Nadpriemerná jednohubka, ktorá nie je až tak predvídateľná, ako sa zo začiatku môže zdať - nedajte sa odradiť. Nebránila by som sa ďalšiemu režisérskemu počinu od Evansa. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Bylo by příliš nespravedlivé říci, že tento snímek je jen lacinou kopií trilogie s duem Hawke-Delpy, protože v mnoha směrech to má něco, co zmiňovaná trilogie zase naopak postrádá. Děj se odehrává v nočním New Yorku, kde není nouze o špatné náhody, zajímavé dialogy a ani sympatickou dvojici. Brooke se chce dostat zpět do Bostonu dříve než její manžel ze služebky, ale okolnosti jsou proti a nasadí jí následující překážky: okradou ji, zmešká vlak a na stanici zůstat rozhodně nemůže. Současně se její osud slituje a pošle jí sympatického záchránce; pouliční hudebník Nick sice není NYC-rezident, ale zase má dost času (avšak ne peněz), aby jí pomohl. Cíl je jasný, ale cesta nevyzpytatelná: musí zapojit všechny možnosti, aby se dokázali vypořádat s nefunkčními telefony a nepřející nocí. Mezitím si začnou povídat o sobě, životech a zjistí o sobě daleko více, než spousta lidí na prvním rande. Jak často a rychle se dokáží neznámí lidé otevřít a vést náhodnou konverzaci? Extroverti bokem, toto není běžná posloupnost, protože okolnosti a místo někdy mají svoje kouzlo a to právě potvrzuje tento film. V tento okamžik jdou bežné praktiky bokem a najde se prostor pro konverzaci, která se lehce neposlouchá. Inspirace z předtím zmiňované trilogie může být zřejmá, ale Chris Evans v tomto debutu nasadil jiný element; jakousi neohrabanost, civilnost a přímočarou obyčejnost. - "But I guess I got to be grown up. Got to be okay with not being okay. Which completely sucks." ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Režisér a hlavní role nebývají zrovna skvělé kombo. V případě Evanse to vyšlo tak nějako nula:nula. Špatné to není, ale ani fascinujícího výkonu se nedočkáme. Hlavní problém jsem měl s chemií mezi hlavními postavami. Prostě mi "neštymovala". A vzhledem k tomu, že o ní je celý film, tak se jinak zajímavý příběh v mém oku poněkud dřel a šel trochu na sílu a o to neuvěřitelnější pouto v putování ústřední dvojice bylo. Spíše je držela vyšší moc (režisér), než nějaká uvěřitelná dynamika. Což je škoda, nápad je to dobrý, příběh je to dobrý ale takto to vyzní trochu do prázdna. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Chris Evans si pozrel Linklaterovu "Before Trilogy" a povedal si, že veď to je easy - dve postavy, jedno mesto, jeden večer a 90 minút dialógov. To dokáže aj on. Nedokázal. Postavy síce sú, ale sú nudné, nesympatické, chýba im charakter a nefunguje medzi nimi žiadna chémia. 90 minút dialógov tu je, ale kým tie Linklaterove sú chytré, živé a prirodzené, tie Evansove šuštia papierom a sú dosť banálne. Nočný indie New York je fajn, ale to je tak všetko. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Brooke (Alice Eve) do Ameriky prišla z Londýna. Herečka Alice Eve sa v Londýne skutočne narodila. (toi-toi)
  • Premiéra proběhla v pátek 12. září 2014 jako součást Mezinárodního filmového festivalu v Torontu 2014. Oficiálním sponzorem akce se stala značka prestižních šperků Pandora. (Zdroj: Evanschris.blog.cz)
  • Brooke (Alice Eve) sa Nickovi (Chris Evans) predstaví menom Carrie. Odôvodní mu to tým, že meno si vymyslela podľa postavy Carrie Bradshaw zo seriálu Sex v meste (od r. 1998). Alice Eve si zahrala vo filmovom pokračovaní seriálu Sex v meste 2 (2010). (toi-toi)

Reklama

Reklama