Kousavou, sarkastickou CLAIRE SIMMONS fascinuje sebevražda jedné ženy z podpůrné skupiny pro pacienty trpící chronickou bolestí, mezi něž patří i ona. Jak zjišťuje podrobnosti o Ninině sebevraždě a jak se rozvíjí její vztah s Nininým manželem, začne se prát i se svou vlastní, velmi krutou osobní tragédií. (Filmbox)

Trailer 1

DEXTER099

Film o vyrovnání se ze ztrátou nejbližšího zprvu působí mdle,ale postupem času se tempo stupňuje a vy víc a víc prostupujete do osoby hranou Jennifer Aniston (mimochodem asi nejlepší herecký výkon co jsem od ní viděl-a jedna z mála vážných rolí) a musím říct,že vás to dostane akor pokud máte sám děti tak chápete co tím chci říct.Zprvu to nevypadlo na extra snímek,ale jak říkám stupňuje se to a nakonec vás to vtáhne.Za mě celkově 80 % a čtyři hvězdy. ()

maxcold

Hned jak jsem viděl upoutávku k filmu, tešil jsem se. Už to je první signál toho, že nebudu jásat. A opravdu zas tak moc nejásám... Vtipné místa jsou fajn, ale tady filmu ubírají na reálnosti. A jelikož jsem romantik, tak nějaký ten lepší konec bych asi taky snesl. Nicméně skvělé téma, skvělá Jennifer. Občas mi to přišlo, jakoby z toho filmu museli hodne vystříhat, aby byl čas na dlouhé a nudné záběry, což je problém u hodně filmů (dramat). Po skončení filmu pořád vidám Jenfier Aniston čumící na oblohu a kourny stromů z auta. ()

farfalla

Psychologické drama o překonávání bolesti. Claire Bennett (Jennifer Aniston) nemluví o svém trápení. Se svou hospodyní Silvanou (Adriana Barraza) řeší jedině, jak sehnat další léky na utišení své chronické bolesti páteře. Až sebevražda Niny Collinsové (Anna Kendrick) z její podpůrné skupiny přinutí Claire vzpomenout si, co Nina říkala na sezeních a proč byly tak odlišné. Claire se vyhýbá kontaktu s lidmi s výjimkou svého manžela Jasona (Chris Messina). Rozhodne se však navštívit Ninin dům a spozná jejího muže Roye (Sam Worthington) a syna Caseyho (Evan O´Toole). Až postupně se dovíme, že Claire při autonehodě ztratila syna a nemůže se vyrovnat s jeho ztrátou a trápí se výčitkami, že nebyla dobrou matkou. Jennifer Anniston se představuje v novém světle. Celý film stojí na její postavě a jejím herectví. Bez makeupu, ztrhaná od věčné bolesti a nevyspání, bez nálady, vzteklá, zuřivá, stále napnutá a vyčerpaná. Neustále pociťuje dvě bolesti – psychickou a fyzickou. Tu fyzickou se snaží utlumit léky, ale myšlenky na syna a Ninu se k ní vracejí i ve snech. Uvědomí si však, že když se pokusí vyrovnat se se ztrátou syna, bude schopná přijmout pomoc od lidí kolem sebe a bude si moci poradit i s fyzickou bolestí a dokáže dále žít pro jiné. ()

Homerking

Když slyším jméno Jennifer Aniston vybavím si hlavně její sladké sentimentální komedie nebo legendární Rachel v Přátelích. Zde ale výborně ztvárnila postavu zjizvené, polámané ženy Claire trpící depresemi a chronickými bolestmi. Své útrapy řeší celkem sebedestruktivním způsobem, ke svému okolí se chová pohrdavě, žere prášky jak bonbóny a věčně je narvaná jak vlak do Košic, jak se dokáže Claire poprat se svým těžkým životem? Lehce nadprůměrné drama o boji s životní tragédií nahlížející na smutek a smrt dost cynickým pohledem. ()

BoredSeal

Jste cynici a otravují vás přeslazené filmy o ztraumatizovaných lidech, kteří strašlivě trpí a pak se jim naservíruje zásahem shůry smíření, uzdravení, nový partner a na konci happy end, že běžíte zvracet do kyblíku? Cake je výborný příklad, jak natočit takový temný film správně. Hlavní hrdinka (trefně obsazená Anistonová, zjizvená a neatraktivně nalíčená/nenalíčená) prožívá těžkou deziluzi, je na lidi kolem sebe příjemná, jen když potřebuje napsat prášky na bolesti, na kterých je závislá, jinak je nepříjemná a sarkastická a vlastně ani svojí situaci "jsem v prdeli" nijak neřeší. Z apatie a uvažování nad sebevraždou jí pak vytrhne zdařilá tragická sebevražda jiné ženy z komunitní skupiny, o jejíž život před smrtí se začne zajímat a nabídne jí to určitě rozptýlení, ale vyjde z toho i nějaká záchrana? Film vyvíjí poměrně nepředvídatelně, z Anistonové se nestává lepší člověk a není vůbec jisté, jestli dospěje k nějaké spáse, což hodnotím strašně pozitivně. Závažné téma filmu nijak nebrání momentům příjemné sarkastické komedie, kterým se možná řada lidí vůbec nebude smát. Strašně mě potěšilo, jak se snímek vyhýbá patosu a provařeným klišé. Máte chuť na kultivovanou depresi a jste tak trochu zlí a otrávení životem? Berte. ()

• V desiatej sérii časti 4 seriálu Priatelia s názvom O torte, objedná Rachel (Jennifer Aniston) pre dcéru tortu s čokoládovou polevou. Rovnakú dá urobiť vo filme Becky v jeho závere. (megajalec)
  • Jennifer Aniston bola inšpirovaná jej kamarátkou a kolegyňou Stacy Courtney, ktorá bola kaskadérkou. Vážna nehoda, pri ktorej takmer zomrela, jej pomliaždila nohy a ukončila jej kaskadérsku kariéru. Absolvovala 23 operácií, bola závislou na oxycontine. Nevzdala sa a svoj boj vyhrala a stala sa koordinátorkou kaskadérov vo filmoch. (megajalec)