Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku... (Indigo Film)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (272)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Absolútne prehľadná šablóna, pri ktorej už po 10 minútach presne vieme ako sa bude dej vyvíjať a aj ako to celé skončí. Takže hodnotiť scenár, to je asi aj zbytočné. Ale inak, musím uznať, že základ príbehu nie je vôbec na zahodenie a prvá polovica filmu, ktorá sa niesla v znamení rebélie mladučkej puberťáčky Viktórie, mala čosi do seba. Miestami to bolo aj nápadité a sem-tam sa dokonca zjavil aj dôvtip. Len bohužiaľ, aj tej trápnosti tam bolo zbytočne dosť. Po tom ako nastúpil klasický rozprávkový obrat to už bola len umelá dramatizácia hroziaceho vyústenia deju, ktorá samozrejme končí happyendom (snáď som nemusel dať ani spoiler, lebo toto musí byť jasné každému hneď od začiatku). Takže tak, za prvú polovicu 3*, za tú druhú 1*, takže dokopy akurát tak 2*. Nebolo to zas až tak hrozné... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dno to není, ale jen proto, že české filmové dno je zatraceně hluboko. Komentář kolegy xxmartinxx je asi to nejvýstižnější, co by se dalo napsat. Možná měli vybrat mladší holku, nebo postavu Viktorky udělat starší. Světlých momentů je velmi málo, vesměs jsem cítil jen sentiment a soucit, když tam někteří HERCI měli nějakou lepší repliku (Vladyka, Černocká, kupodivu sympatický Knor). Pokud tvůrci chtěli do role někoho staršího, tak si měli někoho staršího vybrat, protože ten dabing René Slováčkové je šílený. Od Juraje Šajmoviče a jeho předchozího jezevčíkového dobrodružství pořádný krok zpátky. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Prostředí 5/10/// PLUS: někteří herci (např. Linda Rybová) hráli velice přirozeně a sympaticky, také hudební a romantická linie je za mě v pohodě MÍNUS: bohužel spousta vedlejších postav mi přišli jako otravné karikatury vesnických obyvatel/// Shrnutí: Ta holčina je na nervy, fakt se to s ní přibližně první hodinu nedalo vydržet. Zbylých cca 45 minut to táhne nahoru, ale i tak to nezachrání celkový dojem. Chápu, aby na konci filmu mohla přijít katarze a zadostiučinění, že se nám hlavní dívčí postava změnila, musí jí předcházet jistý předobraz. Pokud se tvůrci řekli, že čím více, tím lépe - nejsem si jistý jestli se rozhodli správně. Anna Kadeřávková hraje (jen doufejme, že nehraje sama sebe) docela přesvědčivě a proměna je překvapivě uvěřitelná a méně násilná, než by mohla být, přesto jsem se úplně nenaladil na atmosféru filmu a buď mě nudil, nebo dokonce otravoval, což není lichotivé./// Celkem 45%/// ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Oslava vesnice a jejích normálních obyvatel? Varování před virtuální realitou? Tepání maloměšťáctví a balíkovství? Mimořádně otravná, naprosto nepoužitelná, zcela umělá městská fiflenka - bloggerka "Ví", přijíždí přes svůj odpor nuceně na venkov, který se rozhodne alespoň předělat k obrazu BIO. Sice je totálně zblblá ze sociálních sítí a virtuálních přátel, nic neumí, nikdo se nepozastavuje nad tím, že ve čtrnácti letech se napájí alkoholem, ale hlavně, že má bezpracně balík peněz a internet. Naštěstí normální lidé, žijící na vesnici, ji přesvědčí o tom, že i tady žijí šampónci, kteří umí jezdit na traktůrku, mají u sebe neustále tři kadeřnice, aby držela jejich cool vlna ve vlasech a bílé tričko a košili mají vždy perfektně čisté a nažehlené, protože u pěstování jablek se neušpiníte. Těžko říci, co tímto filmem tvůrci zamýšleli sdělit, nicméně z hlediska obsahového se jedná o naprostou slátaninu, vše je totálně přehnané až pitomé, ale popravdě, bohužel se zakládá na pravdivých faktech o naší mládeži. Pointa příběhu je jasná ještě dříve, než film vůbec začne, když vypnete mozek, občas se i zasmějete. Troufám si tvrdit, že teenageři vidí obsah filmu absolutně jinak, než starší lidé, jako jsem já. Nicméně, oba tábory se mohou i slušně pobavit, když nebudou ve filmu hledat hlubší sdělení, ze kterých tvůrce opravdu nepodezírám. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Naše generace je samozřejmě plná blogerek a občas i dost hloupých blogerek. Hlavní postava tohoto filmu je ovšem megablbá, megaprotivná a nikdo by s ni nevydržel v jedné místnosti ani zlomek sekundy. Je to už jenom tím jak je napsaná, taková sbírka klišé o blogerkách jí ještě zbavuje veškeré lidskosti a plastičnosti. Ech, ale o co se tady vlastně snažím? O nějákou seriozní kritiku? Tady je vše hloupé a klišoidní. Je to film přesně ve stylu komerční televize a přesně pro svou cílovku která bude nejspíš nadšená. Já nadšen rozhodně nebyl, ale koukal jsem se sourozenci a dalo se to...některé momenty jsou celkem snesitelné. Zrovna Řezníček je fajn (jen kdyby zase neměl tak debilně napsanou postavu, ach jo), Latinák asi nikdy nic nezkazí a neherec Mišík naštěstí moc často na plátně neotravuje. Obsazeíní Jablonského s Knorem jsem nepochopil ale co už. Ve výsledku se Andílek dá přežít bez nežádoucích, vedlejších ale ani pozitivních účinků. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Ředhošti. (rakovnik)
  • Když Tomáš (Adam Mišík) prováží Viktorii (Anna Kadeřávková) malotraktorem kolem rybníka, mluví o vylepšeních svého traktoru, jako třeba o „novém karburátoru“, což je nesmysl, protože tento malotraktor jezdí na naftu a karburátor proto nemá. Každý diesel má vstřikování. (pjotri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno