Daredevil - Season 1 (2015) (série)
Tvůrci:
Drew GoddardRežie:
Brad TurnerScénář:
Douglas PetrieKamera:
Matthew J. LloydHudba:
John PaesanoHrají:
Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vondie Curtis-Hall, Bob Gunton, Scott Glenn, Peter Shinkoda, Skylar Gaertner, Judith Delgado, David Sobolov, Bryant Carroll, Melinda TannerVOD (1)
Na scénu vstupuje důležitá postava z Murdockovy minulosti a žádá ho o pomoc v boji novým nepřítelem, který Hell’s Kitchen ohrožuje. (Netflix)
Tak trochu jsem čekal na chvíli, kdy se postava Sticka objeví a slepý stařec nakonec přišel ve chvíli, kdy už jsem začínal být skeptický a absolutně jsem jej neočekával. Dosud jsem nedal prostor pohledům do minulosti, ale tentokrát flashbacky přehlížet nelze, jelikož jsou hodně, opravdu hodně důležité a několik předem pokládaných otázek rázem vysvětlují. ()
Epizoda plná flashbacků jednoho z hlavních hrdinů, s doplňlem v podobě Scotta Glenna, který po velmi dlouhé době hraje charakter, na který se jen tak nezapomíná. Slušná chemie učitel/žák - retro lepší než aktuál. ()
Glenna mám moc rád, ale když kaskadérovi v souboji padala otřesná paruka, totálně to degradovalo jinak ani ne moc zajímavý díl. Snad Stick brzo pojde, protože na tohle se dívat nedalo. ()
7/10 ()
Máme tady dost takovou fillerovou epizodu, která spíš připravuje půdu pro 2. sérii, než aby se zaměřovala na Fiska. Ale upřímně jsem si ji dost užil a byla taková osvěžující a příjemná. Díl je plný flashbacků na Mattovo dětství, a těch flashbacků je fakt hromada, možná až moc, ale na druhou stranu chápu, že jsou potřeba. Také se nám představuje Stick, kterého hraje neskutečně charismatický Scott Glenn. A Stick je prostě boží :D Jeho charakter je strašně zábavný, srší z něj charisma a i když se občas chová jako totální hajzl, tak jsem si tuhle postavu ihned zamiloval. Taky se mi hrozně líbí, jak tahle epizoda vlastně vůbec nic neřekne a všechno zůstává tak nějak záhadou. Za celý díl se nedozvíme kdo nebo co je vlastně Black Sky, ani proč je tak nebezpečný. A působí to hrozně mysteriózně a podle mě dost dobře. Celkově velice fajn díl, hlavně díky Stickovi. Hodnocení: 82% ()