VOD (1)

micle21

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto bombový start. Lidi asi čekali něco velkolepýho, ale mě se tohle pozvolné tempo podobně jako u Iron Fista hodně zamlouvá. Přecejen to musí celé dávat smysl a představit postavy i těm, kteří některý ze serošů vynechali (PRÝ I TAKOVÍ JSOU). Těšim se na další, jenom škoda absence českých titulků na Netflixu, takže to půjde opět pomaleji. Ty prostřihy jsem si během chvilky zamiloval a už se těšim, co předvede Alexandra. ()

SpaceOdyseus

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme dostali klasicky seznamovaci dil. Bylo moc fajn videt vsechny stare zname. Mame je tu stale i se zbytkama zanrovych propriet a vizualnich berlicek, ktere se nam tak libily v jejich solo seriich. Jeste nedoslo ke shledani ale finale epizody ho silne teasuje. Zatim za 4 ale mohla by to byt slusna osmidilna jizda. ()

BaronMartin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizoda crossoveru Netflixovských hrdinů Defenders je standardní úvodní díl, který má jednoduchou funkci. Představit divákům, co neviděli předchozí série, jednotlivé postavy. Tudíž logicky pro někoho, kdo všechny seriály již viděl je to celkem slabá epizoda, jelikož se v ní vůbec nic neděje, jednotlivé postavy se ani nepotkají a vlastně se jedná spíš o takový dodatek k jednotlivým Netflix seriálům a takové náhodné momentky ze života jednotlivých hrdinů, ale podle mě to má své fajn chvilky. Tak zaprvé, sakra, to intro. O můj bože, to je výborný :D Kromě toho se mi ale hrozně líbí vizuál celé epizody. Ten nápad, že scény jednotlivých postav budou v jejich barvách je strašně dobrý a vypadá to skvěle. Matt je většinou osvětlen nějakým červeným světlem, Jessica se nachází v modrém nebo fialovém prostředí, cokoliv, kde je Luke, je žluté a oranžové a Iron Fist je ozářený tyrkysovou. Je to takový jemný designový prvek, ale je to příjemný detail. K ději samotném, jak říkám, je to pilot, tudíž to nemá prakticky žádný děj. Cílem je představit nám postavy, jejich motivace, jejich cíle a jejich charakter a to se daří perfektně. Mojí nejoblíbenější částí je Jessica, její vyšetřovací detektivní linka je fajn a v této epizodě jako jediná má momenty, které se opravdu dají nazvat dějovou linkou. Matt je taky fajn, hlavně jeho úvodní scéna v soudní místnosti je naprosto skvělá. Luke a Iron Fist jsou trošku slabší, jelikož nemají moc zajímavé momenty, ale minimálně nápad toho, že Danny má noční můry z potenciálního zničení K'un-Lunu je fajn. Taky musím ocenit, že se tvůrci opravdu snažili, aby jednotlivé segmenty působily, jakože patří do daných seriálů. Když je na scéně Luke Cage, v pozadí hraje jazzová hudba, scény s Jessicou doprovázejí takové ty záběry jakoby z objektivu foťáku, které můžeme znát právě z jejího seriálu, atd. A tyhle detaily jsou fajn. Doufám, že až se v dalších dílech postavy potkají, seriál nabere nějaké grády. Takhle je to pomalé, vleče se to, ale chápu, že takovýhle pilot je nejspíš potřeba. Hodnocení: 60% ()

TucnakNik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehký a jednoduchý rozjezd. Žádná velká akce, prostě jen jeden den ze života všech čtyř hlavních postav. První epizoda zasvětí do současných událostí, současné situace jednotlivců a elegantně položí základy a pomalu i otázky. A krásně funguje kontrast prostředí a osvětlení k postavám (Matt - červená, Jessica - fialová, Luke - žlutá, Danny - zelená), je to vidět v každém záběru a je to skvělé pozorovat. ()

Mr.Baboon

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jinak, první díl představuje všechny hrdiny, než se spojí v jeden tým. Je nám vysvětleno, jak teď žijí po událostech jejich vlastních seriálů, takže nějakou akci moc nečekejte, jde spíš o zpětné seznámení a povídání. Nejméně prostoru dostává Iron Fist, jelikož jeho seriál přímo navazuje na Defenders, není ho tak moc potřeba. Zajímavé je i celkově barevné provedení celého dílu, kde prostředí, kde se každá z hlavních postav nachází, je barevně laděno k danému superhrdinovi (Luke Cage žlutá barva, Daredevil červená atd...). Okrajově nám je představena hlavní záporačka s tváří herečky Sigourney Weaver, nic moc se, ale o jejích motivech, ani kdo vlastně je, nedozvíme, jen že umírá na vážnou nemoc a proto uspěchá plán na zničení New Yorku. Konec nám dává jasně najevo, že je něco hodně špatně a navnadí diváka na další díl. Za mě tedy 3.5/5, příště to chce víc akce. ()