Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden za všechny aneb takhle si to Dumas určitě nepředstavoval! ... Čtyři sluhové a čtyři mušketýři jsou jednou z nejúspěšnějších komedií skupiny Les Charlots. Tentokrát se představí jako alter ego nejslavnější čtyřky světa. Jako sluhové čtyř mušketýrů se starají o to, aby se jejich slavným pánům nic nestalo, zdárně splnili své úkoly a vlastně za ně udělají veškerou práci a mnohdy jim dokonce zachrání život. Děj není třeba popisovat, snad jen zdůraznit, jak originálně je tento příběh vyprávěn. Například scény s kardinálem a jeho úlisným špehem páterem Josephem, který je při získávání informací nepřekonatelně vynalézavý, si asi Alexander Dumas takhle nepředstavoval... Les Charlots vznikla ze slibné hudební skupiny francouzských komediálních herců, která se proslavila především v sedmdesátých letech. Nejpopulárnější však byly jejich humorné písně a originální parodické komedie, které se ve své době staly zejména pro mladé kultovními filmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle uz jsou slabsi Bazanti, ale porad to je v pohode koukatelna komedie. Problem je, ze je tu jednak min Bazantu a hlavne min foru. Respektive tech skutecne vtipnejch. Nejvtipnejsi jsou asi souboje a i kdyz tu jsou dost, tak to na skoro dvouhodinovej film fakt nestaci. Ale nektery sceny jsou fakt dost vtipny a hlavni ctyrka jsou porad ty spravny sympataci, takze lepsi 3*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nějak nezdálo že by Les Charlots sundali nohu z plynu. Samozřejmě Velký bazar byl jen jeden. Čtyři mušketýři ukrývají trošku nový druh zábavy, určitě je dobře že se hrdinové podívali na zoubek takovému klenotu jako jsou Tři mušketýři. Závěrečné kopance jsou přímo geniální a otec Josef je pěknej zvrhlík. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé. Nedostatek vtipu je nahrazován bezcílným běháním, kopáním do zadku a slovními průjmy, které natahují film na skoro dvě hodiny. Jestli předchozí filmy byly na úrovni zlatého věku grotesky, tady Les Charlots spadli tak do roku 1915. Snaha odehrát vedle komedie i klasickou Dumasovu story vede k ochotnickým hereckým výkonům a trapnostem (Kardinál mluví pisklavým hláskem; když D´Artagnan uvidí Constance, je to láska na první pohled, což je francouzsky "coup de foudre" neboli úder blesku, a tak zahřmí - a to má být vtipné????) ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Trápne. (Vlastne by som mohol byť takýto stručný, ale pokračujem.) Jednoznačne to platí o "bojových" scénach, ale aj druhá polovica filmu, založená na komediálnej klasike, zámenách postáv, sa nakoniec sama trápne "nakope". Je to akoby animovaný film pre deti, akurát bez animácie (aj keď nie úplne, cf. hviezdičky okolo hlavy po údere obuškom :/ ). Animované nastrihávanie nohavíc, animované hádzanie rakov či liatie vriaceho oleja do nich atď., všetko určené detským očiam, by však možno aspoň dokázali maskovať absenciu vkusu... - Pár pozoruhodných historických narážok (Karol VI., 14. júl) či momentov (opakovane vyzdvihované pokrytectvo Richelieua a otca Josepha) a fakt, že ide o jediných (?) Dumasom inšpirovaných filmových "mušketierov", v ktorých vystupuje Richelieuova Éminence grise, stačia na jednu hviezdičku. Druhú nepridám, ani za to, že trápne záverečné "nakopávanie" mi - po prvý raz v tomto filme - bohužiaľ vyvolalo na tvári úsmev: túžba po malichernej pomste prekonáva aj kráľovský či kardinálsky majestát, haha. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Je to trošku jiné než klasiké filmy s Les charlots jako Bažanti nebo Blázni ze stadionu, důvod je prostý - tento film je víceméně parodií a jakožto parodie konkrétního díla musí mít děj, což pro filmy Les Charlots není zase až tak obvyklé. Ale pořád to má výborné skeče založené na situačním humoru přesně jako v jejich ostatních filmech a má to přesně toho ducha vynikající francouzské komedie 70. let a přesně to mám ráda, protože přesně tyhle komedie mě strašně baví. :-) 95% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama