Poslední nás zachrání

• USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Trailer

The Viper

Film, který se snaží parodovat styl zočení hororů z 80tých let stylem točení 10kových současného století. Nápad sympatický, provedení tragické. Ve výsledku máme cenzurovanou a sentimentální břečku bez jediného důvodu film shlédnout. Aneb když 88 minut dokáže být delší než celá trilogie Pána prstenů. ()

Firebug

Aby se z The Final Girls stal ten "instantní kult", jak je proklamováno v traileru, musel by znatelně přidat na brutalitě a nahotě. Rvát (dosti uměle) filmek, který patřičně docení jen fanoušci klasických slasherů, do PG-13 ratingu, to je zkrátka kravský nápad. Sbližování dcerky s matkou má ve snímku své místo, je však bohužel příliš rozvleklé a patetické. Smutný je také fakt, že ačkoliv jsou divákovi představeny zajímavé zákonitosti (např: vyprávěním se lze dostat do flasbacků - tedy do minulosti), žádná z postav jich nijak smysluplně nebo zábavně nevyužije. Vtip, nápad a sympatické postavičky to nakonec vyšvihly na fajn jednohubku za 2,6*, ale přesto je pro mě The Final Girls synonymem nevyužitého potenciálu a obecně spíše zklamáním. ()

Lovely.Bones

Jednoznačně horší, než Chata v horách, kterou se tento film snaží kopírovat. Chatu v horách považuji za geniální dílo. Všechno to nasazení a chytrost tvůrců. Ale Poslední nás zachrání je úplně jiný příběh. Režisér (kterému je ve skutečnosti 35) natačí přesně tak, jak si "staří lidé" představují film pro "mladé". Humor je trapný a nefunguje. Herci jsou k uzoufání špatní, až na jisté záblesky talentu, který v sobě Taissa rozhodně má. Nejlepší na celém filmu je jednoznačně jeho vizuální stránka. Hlavně při finální bitce jsem měl při pohledu na pozadí otevřenou pusu. To ale nemohlo zachránit hloupost celého filmu. Určitě se najde člověk, kterému se to může líbit, ba se u toho dokonce bavit, ale já rozhodně nejsem jedním z nich ;-) ()

Hepy13

Taissa Farmiga stejně jako Evan Peters jsou na ty horory snad ujetý :-) Tahle komediální bláznivina mi docela sedla. Ačkoliv jsem předem vůbec nevěděl o čem film je, tak vpadnutí do hororu, a následný šílenosti mi vyvovali nejeden úsměv na tváři. Nečekaná pohodovka, která si děla srandu z 80desátkovejch hororů, a z který si budete dělat srandu vy. Barevný hudební doprovod, stejně jako samotný film. ()

J*A*S*M

Docela fajn meta komedie hravě se otírající o starší nablblé kempové slashery, v níž překvapivě asi vůbec nejvíc funguje emocionální linka mezi Max a "Nancy". S humorem je to tak půl na půl, občas zabere, občas ne. Strach nebo gore tu pak samozřejmě nenajdete vůbec. Celkově jsou The Final Girls velmi příjemné pokoukání, ale zdá se mi, že na rok 2015 je tam "toho" příliš málo na to, aby film divákovi nějak výrazněji utkvěl - ať už se na něj dívá z jakéhokoli úhlu. Tohle je odvázanější alternativa. ()

• Ve flashbacku z roku 1957 se objevuje automobil Chevy Impala z roku 1960. (ČSFD)
  • Vicky (Nina Dobrev) navrhne a později zrealizuje výrobu dřevěných kolíků, které jsou známou zbraní proti upírům. Jedná se o odkaz na nejznámější roli herečky, postavu Eleny v Upířích denících (od r. 2009). (hansel97)