Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Asi sú dva uhly pohľadu, ktorými sa dá film vnímať. Buďto odsúdiť matku za to, že opustila svoje deti a venovala sa tomu, čo považovala za svoju vášeň, alebo pochopiť, že každý z nás sme rozdielni a máme veľmi ďaleko k dokonalosti. Nechcem sa púšťať do psychologických rozborov, alebo moralizovania. Napíšem to jednoducho. Som taký ten zodpovedný typ, ktorý má celkom pevné zásady a veľmi dokladne usporiadaný rebríček hodnot. Podľa toho, by som mohla postavu Maryl odsúdiť k zatrateniu a pohŕdavo si odfrknúť nad tým, že predsa pár hodín snahy zďaleka nevynahradí roky tvrdej práce a obetavosti matky, ktorú jej deťom nahradila iná žena. Mala by som pravdu, ale... deti milujú svoje matky a nikto nie je dokonalý. Bolo by fajn, keby sme dokázali získať druhú šancu a príležitosť pochopiť a napraviť, aj keď len z malej časti, svoje chyby. Takto som film vnímala ja a poskytol mi krásny zážitok. Rčenie všetko zlé je na niečo dobré, platí aj obrátene.. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně hodně průměrný film. Asi nikdy nedokážu pochopit, že se někdo dokáže takhle zhroutit z rozchodu s mužem. No jo, já vím, jsem obrovská romantička, ehm. No ne. Meryl předvedla dobrý výkon, to je fakt. Kevina Klinea prostě miluju, takže dobrý. "Děti" dost průměrné, nezáživné, nevěřila jsem jim ani nos mezi očima. Skvělé písničky. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Mají snad všichni zpěváci podobné osudy, nebo jen filmy o nich se podobají jako vejce všem ostatním vejcím? Country, jazz, rock, rozvody, rodinné problémy, chlast, drogy, neúspěch a nakonec úspěch. Meryl jako rocková babča má ale slušné grády, její labilní dcera – ne, pardon, její dcera v roli její labilní dcery – je taky výborná. Co nejen pokulhává, ale i šmajdá, jsou mužské postavy, do jediné charakterově ploché jako tělo kytary. Jejich jedinou úlohou je přihrávat Ricky, a to na pódiu i pod ním. Výchovné pointy mi zvedají tlak, kazí trávení a způsobují červené vidění, takže jsem si zapamatovala jen to, že nikdy není pozdě nazout okované štekle, uplést copánky z plstnatého skalpu, nasadit masivní prsteny, zombie-mejkap a koženou bundu a podniknout něco hustě andrenalinového. Třeba vyrazit na rodinnou sešlost. P.S.: bod dolů, že nezazněla celá Bad Romance. :( ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Měla jsem dojem, že se všichni příliš soustředili na zpívání Meryl Streep, ale nejak zapomněli na příběh samotný. Scénář měl být více propracovaný a soustředit se na míň témat anebo je alespoň lépe propojit. Dlouhé, v podstatě nezáživné písně rozmělňují děj. Mnoho není vyřčeno a všechno zůstává nedopovězené. Zase jednou výborná Meryl v průměrném filmu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Přes překvapivě nízké hodnocení jsem se u filmu příjemně bavila ;-) Příběh nebyl nijak převratný, ale díky vynikajícímu hereckému obsazení jsem tvůrcům zápletku zhltla i s navijákem ;-) Neumím si představit jinou herečku, která by dokázala tak lehce pozvednout úroveň filmu s takovou lehkostí o několik oktáv výš.. Příběh o ženě, která sice na velmi nízké úrovni, ale zato celým srdcem dělá to, co jí baví v životě nejvíc a upřednostňuje to před rodinnou, mě opravdu chytil za pačesy a nepustil.. Téma je mi velmi blízké, takže jsem možná až příliš zainteresovaný divák.. Za mě super zábava a rozechvělé emoce ;-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Diablo Cody se inspirovala životem své tchýně, která mnoho let hrála v rock & roll skupině. (jezurka42)
  • Pieseň „American Girl“, ktorá zaznie na začiatku filmu, sa objavila aj vo filme Mlčanie jahniat (1991) od toho istého režiséra. (Lucjen)

Reklama

Reklama