Reklama

Reklama

Zaříkávač lží

(amatérský film)
Krátkometrážní / Životopisný / Animovaný
Česko, 2014, 15 min

Hrají:

Marek Dvořák

Obsahy(1)

Závěrečná kapitola o vzniku, existenci a konci internetového fenoménu jménem Nejfake. Příběh nás zavede do roku 2007 a i před něj a konečně ukáže důvody vzniku a motivace v následujících 6 letech být skryt pod maskou. Uvědomění si sám sebe, svých schopností a později své mediální moci. Zaříkávače lží lze taky chápat jako zpověď obyčejného člověka, kterého ostatní viděli neobyčejně jen proto, že nevěděli, kdo to vlastně je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Myslím si že NejFake dobře ví co dělá , protože nebýt všech těch záhad kolem něco nebyl by tam kde je a byl by jen obyčejný YouTuber navíc moralizující , pokud by teda vůbec natáčel . Moc bych teda na to nesázel , protože podle mě by bez velké základny fanoušku neměl tu sílu jít dál . A kdybych měl říct něco k videu tak musím říct že se pěkně povedlo , animace byly jednoduše hezké a v klišodní prology jsem tentokrát věřil . A co že se zas " neodhalil " , viděl jsem ho z boku a to stačí , navíc v Mozaice lží je i jeho obličej . Doted jsem tomu nevěřil , Akorát bych chtěl ještě připsat že citátem Jméno ani tvář nejsou důležité, důležitá je myšlenka a názor... se nejde řídit a ani nikdy nepůjde , někomu možná ano , ale já se s touto myšlenkou neztotožnuju , protože zkrátka žijeme v době konzumu . ( 16.7.14/MAC ) ()

Melios 

všechny recenze uživatele

[1.1.2019] Prajem vám všetkým šťastný nový rok! Ale teraz ku kraťasovi. Nejfake je veľmy talentovaný človek a na to ,že toto natočil v dobe ,keď youtuberi filmy netočili a ani sa nijako neprejavovali tak klobúk dole. Nejfake sa tu aj odhalí no nie svoju tvár ,ale svoju dušu. K tomuto som sa vrátil ,len kvôli príležitosti vydania jeho knihy. Gratulujem! Na amatérov proste skvelé! (A priznajme si to : koľkím amatérom sa podarilo dostať svoj film do kina? ) 80% ()

Reklama

Kucndo 

všechny recenze uživatele

Řeknu to takhle, sledoval jsem Nejfakea už od jeho prvních manuálů na Streamu, které opravdu neměly chybu, opravdu jsem se bavil u jeho Naplechu videí, ale to je prostě tak vše. Když se nechtěl odhalit, dobrá, já s tím žádný problém neměl, u Nejfejka jsem vždy především hledal zábavu, která se však postupem času začala u tohodle talentovaného youtubera prolínat se sociologicko-psychologickými videy (viz příběhy) a i ten humor mi začínal přicházet příliš moc infantilní (viz Nejplay), je ale možné, že jsem už moc zestárl. Každopádně Zaříkávač lží jsem viděl, společně se všemi předešlými "odhalovacími" videy a ano, ačkoliv jedná se o celkem dojemné video, mě příliš neoslovilo. Přišlo mi, že zde bylo vše důležité parafrázováno z minulých videí, škoda. Přesto díky Nejfe za to, jak jsi mi zpříjemňoval mé nepříjemné dny během dospívání. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Pokud neznáte někoho jménem NejFake, tak tohle video je pro vás zbytečné. Koukat na toho předtím než abyste znali Nejfa je jako koukat na Game of Thrones od třetí série. Mnoho lidí někoho jako NejFake obdivuje a dost lidí ho nenávidí. Původně jsem si myslel, že toho na ČSFD bude super, ale spíš se zde podle mne ukázal menší náznak ignoranství. NejFake zastává jistý druh názoru a pokud se jiným nelíbí, tak to nemusí být hned důvod k zatracení. Tato osoba neudává směr jak se mají lidé v životě chovat, ale je to jistý druh chování a jestli ho někdo bude respektovat a nebo ho někdo bude chtít zazlívat je jen na něm. Myslím, že každý chápe, že není tak úplně super být pokrytec, sobec a celkově hajzl. Moralizování je možná zlo, ale to si mohou myslet jen ti, kteří to přímo potřebují. ()

dita.krizova 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť jsem je nesledovala, ale na Zaříkávače jsem se ze zvědavosti podívala. A obsah a ono důležité sdělení mě muselo nějak minout. Tenhle až příliš motivační a spasitelský přístup mě spíš děsí. Aneb jak vybudovat "kariéru" na yt jen kvůli tomu, že mu holka nepřišla na rande. Jednu hvězdičku dávám pouze za animace a trochu smíchu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • 20 minút po odovzdaní filmu na YouTube malo video cez 8 000 "Páči sa mi" a za prvých 25 minút ho okomentovalo cez 1 600 ľudí. (damine178)
  • Natáčení probíhalo v Praze a v Třebíči. (pavelbedi)
  • Na filmu se začalo pracovat již v roce 2011. (pavelbedi)

Reklama

Reklama