Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

lamps 

všechny recenze uživatele

Vysvobození s medvědem. Scénář je poměrně krotký, ale přesně tak, aby si zachoval věrohodnost a v těch správných chvílích vyšponoval negativní pocity z utrpení dvou hlavních postav na maximální možnou míru. Scéna napadení medvědem je jednou z nejvíc šokujících a intenzivních, jakou jsem kdy ve filmu viděl. Po tomhle už mě nikdo do přírody na túru nedostane... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Stokrát videný rozbeh - debil v hlavnej úlohe a silnejšia nežnejšia polovička, ktorá to nakoniec s odretými ušami (a snáď poučená pri výbere nového partnera) dá... pozrel som bez problémov, správanie šelmy dávalo význam (to ma pri týchto filmoch "na základe skutočných udalostí" zaujíma najviac), ale v rovine vývoja a spracovania zápletky nezaujímavá zívačka... aha, pardón, zabudol som napísať že SPOILERRR!!! :D [50%] ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi realisticky a minimalisticky pojatý survival, scénář musel mít tak maximálně pět stránek. Pokud by se dva lidé ztratili při kempování v divočině, přičemž cestou zpět by na ně zaútočil medvěd, věřím, že by to vypadalo nějak takhle. Míra uvěřitelnosti a syrovosti je v Backcountry velmi vysoká, včetně té "hlavní" scény, kdy se medvídek napapá. Je to tedy úplně jinde (pojetím, ambicemi) než letošní Grizzly, nutno říct, že pro mě rozhodně naštěstí. Škoda jen dost samoúčelné a zbytečné epizody s cizincem a také toho, že ta "ostrá" survivalová část začne až poměrně pozdě. Edit: I po roce si na film občas vzpomenu a ta zásadní útoková scéna je ve vzpomínkách úplně živá. Kvalitka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kapku syrovější než Grizzly, zejména ranní útok mlsného baribala na stan nezodpovědných výletníků je naprosto úžasný a s ničím takovým se v jinak bombastičtějším bratříčkovi nepotkáte. Jenže před a vlastně i po útoku je Backcountry vcelku o ničem. Dva lehkomyslní mladí lidé na výletě, lehce mrazivá scéna s cizincem a spousta chození lesem. Na oba hlavní hrdiny se vcelku v pohodě kouká, ale několikrát si řeknete, tak, jdou spát a teď to přijde a pak nic, dokonce ani laciná sexuální scéna se nedostaví! Medvěda se sice nakonec dočkáme a jeho vystoupení stojí za to , ale po něm a snad to nebude takový spoiler, už jen několik minut lehkého survivalu a konec. Docela málo. Těsná čtyřka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Načo sme tu išli?" Backcountry patrí do skupiny filmov, ktoré za pomerne malý rozpočet dokážu navodiť dosť nepríjemný pocit. Po nízkorozpočtovej Záhade Blair witch vás po tomto filme znova veľmi dlho nebude lákať do lesa. Viac ako polovica filmu je pomerne pokojná, iba sem tam preblesne nejaký náznak nebezpečenstva, ale až samotný záver s vami poriadne zamáva. Útok medveďa je dosť realisticky natočený. Osobne by som nedokázal kľudne spať v stane na mieste, kde sa medvede križujú úplne bežne. Určite by som tam mal oheň ( zvieratá sa ho boja) a v momente keď ráno medveďa zbadal, mal čo najrýchlejšie rozpárať nožom opačnú stranu stanu a pokúsiť sa ujsť. V stane sa veľmi neubrániš, v lese máš aspoň nejakú šancu kľučkovať pomedzi stromy a možno sprejom aspoň na chvíľu spomaliť prenasledovanie. No, nechcel by som byť na ich mieste... 80%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natočený za 16 dní. (Grims)
  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)
  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)

Reklama

Reklama