Reklama

Reklama

Vražedná práva

(seriál)
  • USA How to Get Away with Murder (více)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2014–2020), 64 h 27 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Peter Nowalk

Hudba:

Photek

Hrají:

Viola Davis, Billy Brown, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry, Karla Souza, Charlie Weber, Liza Weil, Conrad Ricamora, Alfred Enoch, Tom Verica (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Annalise Keating (Viola Davis) – krásná, vášnivá, kreativní a charismatická profesorka trestního práva a taky sexy, okouzlující, nepředvídatelná a nebezpečná obhájkyně i těch nejhorších zločinců a násilníků. Za osvobození těch, kteří se dopustili snad všech myslitelných trestných činů – od podvodů a žhářství až k vraždě – je schopna udělat téměř cokoli. Na první pohled je Annalise úspěšná právnička, má spokojené manželství a milujícího manžela Sama (Tom Verica), ale díky vztahu s detektivem Natem (Billy Brown) možná vypluje na povrch jedno její velké tajemství...
Každý rok si Annalise vybírá skupinku nejlepších a nejslibnějších studentů, kteří dostanou šanci pracovat v její advokátní kanceláři. O tuto prestižní pozici spolu soupeří několik studentů: naivní sympaťák Wes Gibbins (Alfred Enoch); drzá a ambiciózní Michaela Pratt (Aja Naomi král); lstivý frajírek Connor Walsh (Jack Falahee), který je zvyklý dostat všechno, co si zamane;  tichá a citlivá idealistka Laurel Castillo (Karla Souza), kterou snadno podceníte; a Asher Millstone (Matt McGorry), chlapec z bohaté rodiny, který se snad už s drahým vzděláním a členskou kartou Country Clubu narodil.
Práce pro Annalise je životní příležitost, taková, která může navždy změnit život studentů... a to je přesně to, co se stane, když se budoucí právníci připletou k vražednému spiknutí, které otřese celou univerzitou. (AXN)

(více)

Videa (25)

Trailer 3

Recenze (115)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Žila jsem s tímto seriálem několik týdnů, tak je asi jasné, že musím dát plnou palbu. Ačkoli jsem rozhodně nebyla cílovka - právní arogantní hatmatilku, ohebné a uřvané právníky, navíc mladé studenty práv, normálně opravdu spíš nesnáším. Proto bych nikdy nevěřila, že právě tomuto tématu budu věnovat tolik času (6 sérií po 15 dílech), přesto mě to vtáhlo - svým švihem, napětím a chytrostí. Jméno Annalise Keating mi bude ještě dlouho znít v hlavě. A Viola Davis ji hrála prostě skvěle. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Na ABC celkem překvapivé zpracování. Trošku zamotané a prvoplánově šokující. Hlavně ať to moc nenatahujou. Jinak celkem napínavá a moc dobře koukatelná evoluce krimi/drama/mysteriózy v rodinném hávu. Všechno tak, jak to dnes mají rádi všichni, hlavně malé děti. Amorální hodnoty. Co všechno je člověk schopný obětovat pro ubohé pozlátko a pomíjivou kariéru? Asi všechno a o tom nejspíš tento seriál bude. Bude o tom, jak se dělá z hnusáren a podlých skutků populární a potlesku hodná vyhlídka na život v neustálém strachu z neúspěchu. Tohle může fungovat jen jako podzimní jednohubka. Na podzimní pokračování už vlastně ani nejsem zvědavej. Ale jinak se prvních 15 dílů nese ve vyrovnaném duchu a vývoj postav z neurvalých, nezlomných, prasáckých kariéristů až k hromádkám vystřílenýho prachu, je na jedničku. Viola Davis....dobře vona. Oprava... úvodní díl druhé řady je neuvěřitelně našlapenej a slibuje minimálně zajímaé rozuzlení. Nové postavy, které se třebaže jen mihnou, jsou uhrančivě charismatické a dávají příběhu důležité kontury a zajímavou vůni, takovou která Vás nutí dívat se dál a dál. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zmínit musím zejména soundtrack, protože tahle vykrádačka Reznora a Rosse se fakt povedla, a žene thrillerový seriál mílovými kroky kupředu. Napětí u studia případu, napětí v soudní síni, napětí ve škole během honby za nejlepším studentíkem práv... Viola Davis si to hodně dává a divákovi až na konci úvodní epizody dojde, že by se jako mohl konečně nadechnout. Seriál jsem sice objevil až včera po sedmi vyšlých dílech (protože otřesný plakát: takhle chcete prodat očekávanou novinku, ABC?), ale už dnes mě čeká strhující dohánějící maratón. EDIT po sedmi epizodách: Nejdravější seriálový drajv roku 2014. Jasná pecka podzimu! ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Shonda Rhimes je televizní titán. Po legendární Grey's Anatomy (pozice hlavní scénáristky), neméně úspěšném Private Practice a v současné době televizní stálici Scandal se vrhla na právnický seriál. Ikdyž pouze z pozice hlavní producentky, její vliv je cítit z bezmála každého okénka, ač za celým projektem stojí talentovaný nadějný tvůrce Peter Nowalk. Příběh nepostrádá dynamiku, atraktivitu (,ať už se jedná o epizodní zápletky, které jsou leckdy mrazivější, než hlavní linie - epizoda se sklepem), ale především staví na precizním castingu, jež je vypiplaný do poslední roličky. Od ďábla v roušce beránčím Viole David, po Charlieho Webera, seriály protřelou Lizu Weil nebo mladé neskutečně talentované osazenstvo v čele s uhrančivým Jackem Falaheem a Karlou Souza. HTGAWM do diváka jede od pilotu na plný plyn a nezpomalí ani se nezalekne před ničím, co by se mohlo na první pohled zdát šílené nebo neuskutečnitelné (zvraty, jako na horské dráze). Naopak, epizodu od epizody přitvrzuje, přidává na tempu a gradaci, až při závěrečném rozuzlení téměř nedýcháte. Produkce Shody Rhimes v současné době nemá konkurence. Nejen že dokáže skloubit lákavé prostředí s vztahovými propletenci, ale zároveň vše okoření hostovačkami pro fajnšmekry (Steven Weber, Ana Ortiz, Elizabeth Perkins, Marcia Gay Harden a další) a neskutečně chytlavým soundtrackem. Roční čekání na další sérii bude vzhledem k závěrečnému cliffhangeru útrpné. 90% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dokonale odvedený seriál. Po všech stránkách - scénáristicky, režijně, herecky, zvlášť třeba zmínit střihače. Pátou hvězdičku ušetřím kvůli pocitu, že zde forma výrazně převyšuje a někdy zastiňuje obsah. Filmaři se předvádějí ve střídání časových rovin, ve vracečkách, až je to někdy na škodu spádu a mnohdy i srozumitelnosti. Odpustíte-li jim to a vezmete-li navíc v úvahu, že je to čirá americká pohádka (americký proces ani americká advokátní kancelář tak nevypadá), lze si užít patnáct dílů dobré zábavy. ()

Galerie (1 981)

Zajímavosti (8)

  • Představitel Wese Alfred Enoch je původem Angličan. V seriálu však hovoří americkým přízvukem, se kterým mu pomáhá dialektový trenér. (ČSFD)
  • Kromě pilotního dílu jsou všechny epizody natáčeny v Los Angeles. (Quentin10)
  • Původní dům Annalise Keating (Viola Davis) se nachází v seriálu ve Filadelfii, ale doopravdy se tento dům nachází na jihu Los Angeles. V seriálu je vidět pravý exteriér domu, ale interiér domu už pravý není. (Quentin10)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno