Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (161)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $74,068Tržby Celosvetovo $121,540,000▐ veľmi rozpačito podané, raz sa to tvári uvoľnene potom až príliš krvavo vážne, moc nevyvážené, k tomu zlé obsadenie hlavne John Cusack a Adrien Brody sa dosť nehodili do daných úloh, Jackie Chan v jeho klasickej mentorskej polohe ešte ako tak ujde, súboje na tak veľkú výpravnosť neprinesú požadované veľkoleposť, zopár dobrých scén sa odohrá hlavne pri stavaní pevnosti ale ináč dosť nezvládnutý projekt, kde sa nezmyselne skáče medzi scénami, príbehom, až je z toho pekný guláš a to popri tom nemalo až tak zlú kostru príbehu /40%/ ()

runner85 

všechny recenze uživatele

I keď je to len rozprávka ale skvelo zahraná! Ja som tým hercom uveril všetko. Brody zahral toho Tibéria tak výborne, že sa teším na pomstu od momentu keď sa dostaví na plátno :o. Divožienka Peng Lin ma upútala hneď na prvý pohľad a aj preto škoda, že jej tam nebolo viac. Súboj ala opretie o ženský hrudník bolo velice dojemné a romantické (robím si prdel, ale v tom momente by som kludne menil s pánom Chanaom). Na záver dodám, že v rámci histórie je to konina. Lenže ten film som ja chápal aj tak inak. Bol o kamarátstve. Ukázal, že aj dva rozličné národy sa vedia skamarátiť a pomáhať si. Ukázal aj to, že oddanosť ku niekomu môže trvať na veky, len treba mať dobré zásady. P:S film Gladiátor bol tiež nepresný ako riť, no tomu to dajako ľudia nevyčítajú ... ()

Reklama

Giggo 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi historické filmy plné bitev a soubojů s troškou toho hrdinského patosu nebudete zklamáni. Jackie Chan z toho vyjimečně nedělá komedii, ale snaží se skutečně hrát a tvářit jako moudrý velitel. Tuto část je těžší zkousnout, protože Jackiho si představit jako vážnější postavu, co se snaží poučit ostatní je prostě náročný. Nicméně film je skutečně velkolepý, kulisy, masky, prostředí podkreslené fajn hudbou si skutečně užijete. Člověk se nechá ponořit do představy velkolepých bitev a hrdiných generálů. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Co zde Cusack s Brodym dělají, to mi hlava nebere. Patetično v čínskému hávu je rozhodně mnohem méně otravnější než to americké blábolení o Bohu a Americe, ale přesto jde o glutamát obtížné stravitelnosti. Dialogový průjem mohutný, příběhové linky za horizontem událostí uvěřitelnosti a ačkoliv mě bojové eskapády Jackieho Chana vždy bavily a pořád mám slabost pro asijské kočky, co to umí s mečem či s lukem, více jak 25% si tato ztráta času nezaslouží. [Chn, Eng sub, Peking] ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela jaké hodnocení mám filmu dát, nakonec jsem se rozhodla pro to vyšší. Film je zvláštně natočený ale to je na tom rozhodně za pozitivní věc. Jacki Chan stále u mí hrát a bojovat a dokonce i v historickém filmu dokáže bojovat s vtipností. Mě ale nejvíce překvapil John Cusack, podle mého názoru ve filmu předvedl nejlepší výkon. Adrien Brody tam byl ten zlý a i když mu to šlo, tak by podle mě měl dostat ve filmu více prostoru, vzhledem k tomu, že se ocitl v epickém bojovém závěru. Objevuje se tam i pár skvělých scén, které se dotknou u srdce, celkově má snímek ukazovat na to, že když je největší nutnost, tak se rozdílné kultury, náboženství nebo třeba i nepřátelé dokážou spojit proti nepříteli a v téhle době je to dost potřebné téma. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • S rozpočtom 65 miliónov amerických dolárov ide o tretí najdrahší film v histórii čínskej kinematografie. (mh825)
  • Kredit akční choreograf sdílí He Jun a JC Stunt Team. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama