Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Držte se jedeme z kopce dolů. Už předchozí díl začal být lehce otravný a trojka tu sérii doslova zlomila a možná i přesně v půlce. Už je to tu pořád dokola a Angelika jen potvrdila to, co začala nabývat už v předchozím díle a to, že se stala velkou románovou děvkou zlatokopkou a nikoliv pomstychtivou milující vdovou. Což je chyba. Moc a peníze jsou přeci více než láska. A co scénář nechtěl tak je znovu zrození stále milovaného Jofreya. A já se ptám: Proboha proč? U předešlého dílu horší čtyři tak tady už musím říci lepší tři :-)… ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než pokračovat ve stejném hodnocení jako u první Angeliky. Jednak jsem ji viděl v době, kdy jsem byl z jejích vnad podobně jako král zcela omámen a i nadále si mi líbila ta doba se vším tím co k ní patřilo. Angelika - to je prostě francouzská romantika stejně jako francouzské parfémy. * * * ()

Reklama

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Sadistický Arab Batchary-Bej, krásný, nedoceněný a obětovaný Rákóczi, charismatický král Ludvík a naprosto bezcharakterní, schopná nebo spíš všehoschopná prostopášná Angelika, která všechny sobecky využívá, po použití a využití odhazuje a kterou přesto všichni milují. Proč? Protože je hezká, kromě vzhledu je to jinak průměrná drškující ženská, nevím, proč o ní ve filmu všichni mluví jako o obdivuhodné figuře a skvělé osobnosti. Ne že bych neznala podobné potvory ze života, někdy to tak prostě je. Je to moje nejmilovanější dobrodružství, kde se to událostmi jen hemží. - Pozor, spoiler: Dvorský lesk, sláva, intriky a nezapomenutelné scény jako jsou: úmrtí druhého manžela Filipa hned na začátku, večerní návštěva opuštěného sídla s alchymistou, večerní návštěva u krále, kde si najednou bezcharakterní Angelika k údivu mnoha žen vzpomene na morálku a ctnost a krále překvapivě, vzhledem ke své veselé a hrabivé povaze, z úcty k J.P: odmítá. Následují šaty napuštěné jedem a následné hysterické ubití roztřesené služky ("Terezo! Mluv, kdo ti to poručil! Dělej, mluv už konečně!", přes koupací scénu u vody, satanskou mši s novorozenětem, zabití oddaného trpaslíka až po Angeličino bušení na zamknuté dveře: "Joffrey!" a odjezd na kočáře dalším dobrodružstvím a postelím vstříc. Všechno už tu bylo citováno, všichni to notoricky známe. Jen na jedno si nevzpomínám a zkusím to někdy spočítat. S kolika muži se Angelika vyspala, jo, souhlas, to budou dost vysoká čísla (sic v pozdějším dílu přísahá manželi: "Ne! Byla jsem ti věrná!"), kolik mužů kvůli ní zemřelo a kolikrát zaznělo jen co někam vejde aniž otevře pusu: "Angeliko, vy jste tak báječná! Tak chytrá! Tak perfektní, máte můj hluboký obdiv."  No, a stejně mám tuhle nanejvýš zdařilou, nenáročnou ptákovinu o jedné vypočítavé potvoře ráda! Pěkná pohádka. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Třetí díl zas trochu ubírá na zběsilém tempu událostí i na lidovosti humoru, nestydí se být víc pohádkou než červenou knihovnou a přitom lehce přidává na hloubce postav (z kaluže do tůňky, ale přece jen). Ke konci mě, proč si to nepřiznat, i trošku zamrazilo. Takže protentokrát návrat od silnějších dvou ke slabším třem. — Březen 2014: Po čase jsem si to pustil dokonce podruhé, na velké úhlopříčce z blu-raye, co dostaly naše holky k Vánocům, pohodlně se zachumlal do pocitu, že je mi zas deset a sedím ve zlínském Velkém kině na Třech mušketýrech nebo něčem takovém, a jednadvacáté století tiše odplouvalo v dál. Tento druh guilty pleasures bych od sebe nečekal. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

O své slabosti k tomuto druhu filmů jsem již psal v předchozích dílech. Ne však paušálně. Bernard Borderie byl mistrem v tomto žánru. Je též režisérem nejlepší adaptace Tří mušketýrů. Jen tak mimochodem, Jaques Toja, který v Angelice hraje krále Ludvíka IV., hrál v Borderieho Třech Mušketýrech Aramise. Správci serweru by měli toto jméno doplnit do výčtu herců. Je divné, když jedna z hlavních rolí, navíc ještě tvořící název tohoto dílu, není ve výčtu uvedena. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)
  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)
  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama