Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi scéna, kdy si Angelika a Osman v zahradě recitují La Fontaina. Bohužel, stejně jako každý, kdo se kdy pokusil jí pomoct, i Ferraji špatně dopadl, a já toho v tu chvíli začala mít právě dost. Závěr mě pak už nijak neoslovil a já se smířila s tím, že vůči kouzlu Markýzy andělů & spol. jsem zřejmě beznadějně imunní. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Jako mladsi, jsem to bral nyni uz jen s obtizemi.Dalsi nasledovne sledovani jakekoliv z Angelik u mne uz asi nenastane.Davam 2 hvezdy, za harem a za predstavu ze takto to tam asi mohlo byt a chodit, a za otrokarske lode a bubenika s bubnem co bubnuje a zvetsuje rychlost na to se neda zapomenout."roubiky do ust". ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Díky Angelice můžeme nhlédnout i do života sultána Muaye, kterému jedna žena nestačí, a aby se cítil dobře, potřebuje jich víc, a jelikož je to pro něho rutina, tak Angeliku by bral jako třetí manželku, ale ještě si to musí rozmyslet, protože má i další kandidátky. Pirát d¨Escrainwille je ale hlavně obchodík, a správně tuší, že by na trhu s otroky mohl vydělat na Angelice pěkné peníze, a za ně by si pak mohl koupit i deset Angelik a ještě by mu zbylo. Docela i vtipný díl, obzvláště když to celé vypadá tak ujetě, tedy aspoň mě se to tak jeví. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No ja nevim, ale mě to připadlo jako stupidita, děj byl otřesnej, herecký výkony ubohý. Zápletka se sultánem byla pěkně nudá, skoro jsem u toho usnul a konec taky totálně na hovno. Tenhle film nemá prostě nic čim by dokázal zaujmout a to ani hlavní představitelka Angeliky Michele Mercier. Neni to nic víc než jedna velká nuda ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Historicko-romantický príbeh o krásnej Angelike makýze anjelov sa končí. Snímok "Angelika a sultán" je poslednou časťou, finálnou epizódou. Pôvodná literárna predloha, ktorú napísala manželská dvojica Anne a Serge Golon, má až strnásť samostatných kníh. Francúzsky režisér Bernard Borderie to radikálne skrátil do formátu piatich filmov. V tomto poslednom diely vyvrcholí ľúbostný príbeh Angeliky a jej manžela Joffrey de Peyraca. *** ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Králova zahrada se nachází v Tunisku. (M.B)
  • Ze všech původních filmů o Angelice právě zde její představitelka Michele Mercier vystřídá nejméně kostýmů, a to 9. (fiLLthe3DD)
  • V čase 1:16:20 a dál je záběru, když se páni dohadují, vidět mezi nimi a mezi dvěma keři, projíždějící auto na obzoru. (TOMIK007)

Reklama

Reklama