Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ano - o tomto seriálu jsem slýchávála od známé již dva roky....ale nikdy mě to nějako extrémně nelákalo..pak si zajedete na dovolenou do Skotska a ejhle dotazy, zdali jste tento seriál někdy viděly :D :D Dobře, tak jsem to zapla :D A ono - safra :) Jsem na začátku 2.série a jsem totálně v šoku ze závěru první série. Všechno je jinak než si celou dobu myslíte :D :D Je to tak silné, tak jiné a tak - safra jako vážně? :D :D Těším se na další díly a omlouvám se všem lidem ve fitku, když na páse budu zase trnout hrůzou co se tam děje a dávat to hlasitě najevo. Krajina je nádherná, oblečení - hmmmm - Skoti ;) ale ta myšlenka - je to opravdu možné? ;) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se zpočátku dívala na Outlander dost skepticky, tak s postupujícími díly jsem čím dál víc natěšenější na další, takže po osmičce jsem už zcela jistá, že je to jeden z těch seriálů, který dám až do konce a jestli to takhle půjde dál, má možná šanci i na vyšší post. Je tam sice hrozně pochmurno, neustále zataženo a blátivo, takže atmosféra super, navíc je to holt Skotsko a to k tomu patří. Takže se budu těšit na jaro a s ním i na další díly. - A už je to tady...... ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Seriál, kterej mně chytnul za srdce jako už žádnej dlouho ne, to je Cizinka. Když jsem začínala číst knížku, kde se hlavní hrdinka Claire, bývalá zdravotní sestra, zcela náhodou na svých opožděných líbánkách ve Skotsku "propadne" z roku 1945 na stejné místo,ale o 200 let zpátky, říkala jsem si WTF, jak tohle bude fungovat? O pár stránek dál jsem byla chycená, zamilovaná do hlavních postav, zamilovaná do příběhu, zamilovaná do líčení skotské vysočiny a místních poměrů. Nepamatuju si, kdy naposled se povedlo vybrat tak dokonale přesnou ústřední dvojici, kdy všechno co tak fungovalo v knížce, funguje ještě o 100% líp v televizi, stejně tak jako se povedlo absolutně dokonale vykreslit dobu, ve které se děj odehrává a najít úžasné a dechberoucí lokace ať už ve Skotsku nebo jinde, pařížská část se natáčela i v Praze. Caitriona Balfe přinesla do postavy Claire přesně tu správnou dávku ženskosti, moudrosti a zároveň odvahy a paličatosti jako knižní Claire a Sam Heughan jako Jamie kromě toho že je sexy jak blázen, je neskutečně čistá duše, statečné srdce a silný charakter a v některých scénách předvádí nejen oni opravdu neuvěřitelné herecké výkony, až se vám srdce chce rozskočit na milion kousků..... Chemie mezi nimi je neuvěřitelná a je to opravdu krásný příběh lásky a odvahy, kterou nerozdělí ani několik století.... 1.serie 110%, 2. serie 90% a aktuálně běží 3.serie, která zatím vypadá víc než dobře. ()

Garfildka4 

všechny recenze uživatele

Krásné Skotsko, krásná hudba, skvělé kostýmy.. Příběh nic moc. Téma vrácení se v čase do Skotska v 18. století má obrovský potenciál, ale zpracování teda nedopadlo podle mých představ.. Až příliš mnoho porna, některé díly snad neměly ani děj. Nemluvě o tom, že se to tam prostě nehodí (není to Hra o trůny) a tak to snižuje celému seriálu úroveň. Poslední dva díly první série mi potvrdily, že mě seriál nebaví natolik, abych se dívala na další. Možná to ještě někdy překonám, možná ne. Tři hvězdy za napohled krásný seriál, dvě hvězdy dolů za nedotažený příběh a za to, že je to z půlky jen sex. :) ()

Shedom 

všechny recenze uživatele

Pilot bol pre mňa utrpením. Červená knižnica nie je môj žáner ani omylom a tie myšlienkové pochody hlavnej postavy boli ako keby by mi niekto predčítal Steelovú. Ale...vizuálne je to naozaj krásne, na ten „rozprávací“ prvok som si zvykla (asi aj preto, že Claire nie je tak úplne blbá pipka, ako som ju sprvu zaraďovala), hudba je pekná a zaujímaví neznámi herci podávajú slušné výkony. Ako bonus sa človek dozvie dosť z histórie a spôsobu života v Higlands. Pre mňa je to relaxačný seriál, tempo je pomalšie, ale nie je tam vyslovene žiadna scéna, ktorá by mi prišla naťahovaná alebo zbytočná, dialógy k veci, odsýpa to tak ako má...je to príbeh dosť odlišný od všetkých tých temných kriminálok, zbesilých akčňákov, hlučných sitcomov, šialených cliffhangerov... Pozerať Outlandera je ako pustiť si do izby studený vzduch, cítiť hlinu a trávu, počúvať zvuky prírody a nechať sa unášať takým tým „starým“ štýlom rozprávania. ()

Galerie (2 785)

Zajímavosti (50)

  • Přestože si Ron Moore od televize vyžádal ještě větší rozpočet, než měl k dispozici na druhou řadu, seriálový štáb z důvodu finanční úspory „zrecykloval“ nejen kulisy, ale i kostýmy. Claire (Caitriona Balfe) a Jaime (Sam Heughan) se proto ve 3. sérii objevují ve stejných šatech, které nosili ve Versailles ve 2. sérii seriálu, a např. Claiřin bostonský byt vznikl přestavěním „pařížské rezidence“ Frazerových v Paříži. [Zdroj: love.iprima.cz] (PenelopaW)
  • Scéna pozorování tance druidů mezi kameny na Craigh na Dun byla natáčená celá ve tmě. Světlo vycházejícího slunce bylo vytvořeno pomocí velkého světla na jeřábu. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Hlavní postavy Claire (Caitriona Balfe) a Jaimeho (Sam Heughan) se v díle milují celkem třikrát a pokaždé jejich akt znamená něco jiného a posouvá jejich vztah dál k hlubší intimitě. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)

Reklama

Reklama