Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (240)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Malý ale sympatický seriál pro nenáročného diváka, který si může oblíbit i divák náročnější, a to pro jeho pohodu. První díl se snaží jakoby generačně navázat na slavnou komedii "Konec vodníků v Čechách". Jsem ale rád, že postupem času šel seriál svým vlastním směrem, protože mám pocit, že jinak by se z toho stala špatná parodie. Seriál koreluje porevoluční a i dnešní "divoké" období (podvody, uplácení, kartely - kmotrovství), je to trochu zvrácené, ale přesto (a možná i proto) se divák obstojně baví. Plejádu herců představují herci legendární, slavní a populární. Mně se hodně líbila Barbora Poláková, která představovala naivní a pitomou blbku. Když jsem s ní ale viděl šou "Tvoje tvář má známý hlas", zjistil jsem, že v seriálu moc herectví nepředvedla, neboť taková zřejmě je i ve skutečnosti. Co se týče její postavy, tam naopak příroda nešetřila. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době něco, na co jsem se v ČT docela těšil, jak na základě tématu, tak především dobře vypadajících trailerů. Po první episodě to zatím nebudu hodnotit, ale přesto dost věcí mi přišlo zvláštních - jak je ostatně na veřejnoprávní TV poslední dobou zvykem. Především mi uniká význam toho, proč na jednu stranu naberu poměrně reprezentativní výběr slušných herců (excelují Sobota, Langmajer nebo Chýlková), a na straně druhé je promíchám se strašidelně vyhlížejícími pseudocelebritami, zvláště vodnická rada se jimi hemží - Ondřej Hejna, kterého proboha dokonce nechali (opakovaně) mluvit ve stylu "paní nesu vám psaní", taková ta modní blogerka Františka, a jiné příšery, vybrané dle nejasného klíče... Co alespoň místy funguje je humor, především různé vodnické vtípky a narážky, ale i tady mám pocit, že v trailerech ty pointy vynikly mnohem lépe, než tady, podivně pospojované něčím, co pravděpodobně měl být pokus o nějakou společenskou satiru. Šanci tomu ještě dám, v naději, že pilot byl takový zmatený protože je to pilot. EDIT po 12 episodach - nastesti pseudocelebrity jen ukázněně dělají křoví, vodnická mytologie je docela propracovaná a temná, a humorných narážek je tak akorát. Takže nakonec jeden z nejzajímavějších českých počinů posledních let. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou nápad v českých luzích a hájích. Absurdní humor a recese, jakoby tenhle seriál předurčovaly k nezapomenutelným zážitkům. Jenže je to bohužel celé zpracované poněkud nešikovně, až těžkotonážně, místy se člověk královsky baví a místy zklamaně mhouří oči nad nedotaženým vtipem. Nápad je opravdu dobrý, líbí se mi (záměrně) absurdní zvraty v ději, bohužel je však pravdou, že seriál byl šitý horkou jehlou a to, co mu nejvíc chybí, je řemeslo. Chtělo by to vypilovat vtipy, pointy a mohl to být (k dnešnímu dni 5/10/14) kultovní, dokonalý seriál. Opravdu mě to mrzí, protože potenciál tu je. Popravdě řečeno je to od dob Arabely po dlouhé době český seriál, na jehož pokračování se zatím i přes všechny mouchy těším:-)). ()

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele

Tak nějak moc nechápu tu vlnu kritiky, která se na tuhle bandu neviditelných vodníků snáší ze všech stran, protože je to povedený (teď samozřejmě mluvím jen o prvním díle, ale rozhodně mám v plánu sledovat i další) seriál, u kterého prostě funguje humor i hlavní dějová linka a různé stížnosti ohledně toho, že se v prvním díle řeší moc dějových linek, například... Do kulhavého koně, k čemu jinému slouží první díly, než k tomu, aby naznačili hlavní dějové taháky a představili postavy?! Tak nějak mě u tohle kopání do čehokoliv českého (a v tomhle případě i humorného, jaká to odpornost!), co se na obrazovkách objeví přestává nudit (teď samozřejmě myslím tu bandu odpadujících neschopných jakéhokoliv argumentu). A navíc je přítomen šéf Strany zelených Liška stěžující si na fakt, že používat k usmrcování osob hovnocuc plný sava je neekologické, což je asi nejgeniálnější cameo v historii domácí tvorby. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Nemusí pršet, stačí když v rámci televizní produkce české provenience odkápne jednou za čas do éteru něco nápaditého, což se v tomto případě rozhodně stalo. Zpočátku jsem tomu sice příliš důvěry nedával, ale o to víc mě těší výsledek, který přenesl na obrazovky funkční vodnický svět a který svou přesně mířenou satirou a chytrým humorem plave ve vodách současné zábavy velmi zdatně. Pro mě jsou tedy Neviditelní příjemným překvapením, jemuž nechybí originalita a kvalitní herectví. Roztomilá blbka Barbory Polákové a neortodoxní páter Radka Holuba jsou naprosto dokonalí. Kámen. 80 % ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V rozhovoru Edy (Luděk Sobota) s Krysou (Radek Holub) zazní, že Krysa je původem jezuita. Podle různých tvrzení na jiných místech seriálu je ale Krysa trvale v podzemí už nejméně od 15. století (nebo i déle) a jezuitský řád vznikl až v století 16. (Adam Bernau)
  • Najhoršie vraj bolo nakrúcanie v starej čističke odpadových vôd v pražskej Bubenči, filmovací deň trval 14 hodín a voda tam strašne zapáchala. Herci aj členovia štábu sa zabávali na predstave, ako zlatý slávik sedí štrnásť hodín v smradľavej vode, keďže šéfa vodníkov mal pôvodne hrať Karel Gott, ale na poslednú chvíľu odmietol kvôli pracovným povinnostiam. (krasomama)
  • V epizodě jsou zmíněni agenti Mulder a Scullyová ze seriálu Akta X (od r. 1993). (SONY_)

Reklama

Reklama