Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (222)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Pozor, budeme manevrovat! :o) Hodně v oblibě mám tenhle kousek. Až tak uplně na ty komédie nejsem, ale tohle mě dycky dokáže příjemně rozesmát. Asi to bude tím, že je to skvěle vymyšlenej humor a navíc z válečného období. Je sranda sledovat tuhle partičku vojáků, kteří se v určitých momentech chovají přesně jako já (rači pěkne posečkat, až válka přejde, žádný velký hrocení) :o) Když by byla válka, tak bych to viděl uplně stejně, akorát bych zdrhal ještě kus dál :o). Sou sice natočeny lepší komedie, ale tahle se vydařila. Už tady mám další pokračování, který si nechám na přesně ten večer, co nebudu chtít přemejšlet a co se budu chtít zasmát. Takže asi dneska :o) ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je ve Francii nejužívanější válečný pokřik? Oh-la lá, ils sont dejá lá! Pro úplnost v originále a ve filmu ho nehledejte - stejně je to zvláštní, že si Francouzi dovedou ze sebe udělat srandu zrovna v oblasti, která je pro ně dost citlivá. A chvála bohu způsobem, který udrží tempo po celou trilogii, a to už se dneska nevidí. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Nedokážu spočítat, kolikrát už jsem tenhle film viděla. Úžasná klasika, Francouzi prostě komedie umí, o tom žádná. A to říkám jako někdo, kdo nemá rád komedie a pustí si maximálně jednu až dvě za uherskej rok. Ale tahle mi umí vždycky zvednout náladu, je to vyloženě film na dny, kdy se cítíte příšerně a potřebujete zapomenout na váš posranej život a nějak si odlehčit večer. Zkrátka bizarní dobrodružství třech francouzských vojáků, co omylem zabijou Němce, ztratí svoji rotu a pohodičku nad pečeným zajícem jim naruší jeden ambiciózní poručík. Spolu ukradnou náckům obrněný auto a dobrodružství může začít. Výjimečně musím vypíchnout i českej dabing, kterej se u sedmý roty fakt vydařil. Film mýho mládí, kterej je pořád tak dobrej, jak si ho pamatuju, akorát si už přijdu jako stará babča, když kouknu na rok vydání. Hodnocení: osm z deseti šéfů doporučuje/10 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem pracoval v jednom knihkupectví, kam zákazníci moc nechodili, protože jeho výstřední vedoucí zaplnil půl kšeftu knihami o druhé světové válce. Dobře věděl, že se to neprodá, ale stejně kupoval další a další, protože to zkrátka bylo jeho téma a koníček a těšilo ho, že to tam má. Většinu pracovní doby jsme proklábosili o filmech, měli jsme dost shodný vkus, ale běda když došlo na francouzské válečné komedie! Já je mám rád, ale tento pán je nesnášel, tvrdil, že překrucují historii, že Francouzi byli největší kolaboranti a že o takových věcech se nežertuje. Marně jsem ho přesvědčoval, že komika většiny těchto filmů vyplývá právě z paradoxu, že obyčejný zbabělec jako je většina z nás, se k činnosti v odboji dostává náhodou (Sedmá rota) nebo dokonce proti své vůli (Louis DeFunés ve Velkém flámu atd.). Protože přesně tak to je a je to jeden z hlavních důvodů, proč mám ten film rád. Taky je mi protivná glorifikace postav podle poučky "po bitvě je každý generálem" a líbí se mi, že Sedmá rota právě tohle zesměšňuje. 80% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po letech si pustit sedmou rotu, když mám naváto a jen se bavit jednoduchým, ale precizně provedeným humorem hlavních protagonistů. Žádné velké vymýšlení, pohodové lovení zajíců v lese a pár podfouknutých němčourů. S odstupem času kdo ví, jak vysoko se dá postavit mezi ostatní sedmé roty, ale rozhodně neurazí a pobaví snad i mladšího diváka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se na spoustě francouzských míst: Cerny, Jouars-Pontchartrain, Bazoches-sur-Guyonne (slavná scéna s obchodem), Rochefort-en-Yvelines, Villiers-le-Mahieu. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Když němečtí vojáci v přestrojení nasměrují kolonu francouzských důstojníků do léčky, tak jsou vyzbrojeni kulometem MG-42, který byl do výzbroje Wehrmachtu zaveden v roce 1942. Děj filmu se odehrává v květnu/červnu 1940. (bejkovec)
  • Na setkání vojenských vozidel v Belgii v roce 2013, které bylo věnováno polopásům, zrekonstruoval klub francouzských nadšenců německý tahač, jak byl navržen pro film, na základě M3 Half-track. (classic)

Reklama

Reklama