Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Dneska nám to učitelka češtiny přinesla na hodinu a když nám řekla název filmu, říkal jsem si, jaká to bude strašná blbost. Potom jsem zjistil, že jde o francouzský film a můj názor byl takový, že by to nemuselo být špatné, protože francouzské věci jsou dobré... V prvních minutách to vypadalo jako sci-fi, pak zase jako komedie, občas to pokulhávalo, ale asi tak po pěti minutách mě to chytlo... a velice, skutečně velice překvapilo. Zajímavá zápletka, stále aktuální ekologické poselství, dobré obsazení a spoustu humorných situací. Někdy to teda na mě bylo moc, ale jinak jsem se fakt nehorázně bavil (fotbal, hledání vody atp., orchestr) a mejvíc mě dostali synáčci, kteří přistáli na poušti a divili se, jak jejich matce hrabe...:D. Ne, ne, tak jsem to nemyslel... Docela chápu, že z nádherné čisté planety na Zemi nikdo nechce, ale jinak bychom přišli o fakt dost příjemný a vtipný film. Nemám slov, je to prostě geniální dílo, které se opravdu, ale opravdu dost povedlo. Vtip vede, poselství taky. Ale ona je to nakonec všechno přeci jen pravda... 80%. ()

popelka595 

všechny recenze uživatele

V rámci ezo-eko-bio filmů snesu fakt hodně, ale tohle mě tak strašně nudilo a prudilo, že to ani není možný. Nápad to přitom nebyl špatnej, kdyby se nám to ovšem nesnažili podat tak černobíle. Takže ač mi je tenhle způsob života sympatický, na rovinu říkám, že bych to nechtěla. Nejsem pokrytec, takže mi nedělá problém přiznat si, že jsem vděčná za spoustu moderních vymožeností (a řadím mezi ně i teplo a pitnou vodu), který nam ulehčují život.. Abych ho ale jen nehanila, je tam minimálně jedna scéna, která se mi fakt líbila (ta se škrábnutým zrcátkem aneb řešíme občas fakt totální kraviny) a za tu dávám tu jednu hvězdu, když mi teda ten film nepřijde už nikdy více na oči :)) ()

Reklama

tidwell 

všechny recenze uživatele

Trochu nudná groteska karikující náš současný neekologický způsob života, a to v kontrastu k utopické hippie komuně na jiné planetě. Film Corine Serreau (která v hlavní roli trochu oživuje film) záměrně hrotí protiklady, ale možná nechtíc tak paroduje i onen ideál v podobě planety, kde lidé spí v hnízdech z trávy a v klidu si sklízí papriky a hroznové víno (za povšimnutí stojí, že Serreau nikde neukazuje práci na poli, jen sklizeň a následnou konzumaci...). Výsledný efekt je tak poněkud rozpačitý, protože nevíme, která strana je tady parodována víc - a proč. Asi jsem měl raději zajít na nějaký ten "koncert ticha", než sledovat tento film.... ()

*Elfík* odpad!

všechny recenze uživatele

Jak bylo řečeno v titulcích (myslím tím těch českých), tak asi nemám dobré srdce. Nebo nemám žádné. Protože dívat se na stadion plný přiteplených fotbalistů, ženu, která zvrací, protože jí nechutnalo maso (jak někomu může být špatně po masu?? Po tom dobroučkém masíčku??) a když je jí smutno, dá si ruce k tvářím, rozevře dlaně a ''volá''! Pokud tento film nese poslání (a já tedy uznávám, že nějaké ano), pak by ho tedy měli vidět všichni a začít s tím naším světem něco dělat! Víte co by bylo nejlepší? Vymazat všechny scény a nechat tam jen ty akrobatické. Vznikl by tak velmi dobrý snímek s názvem např. ''Nádherné skoky''. Na to bych se nedívala tak odpudivě. Au revoir! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když se tvůrci trefují do černého a sdílím názor, že způsob života mnoha lidí je souhrn absurdních zlozvyků, které přispívají k rabování planety a že jen málo lidí si uvědomuje, že dali přednost pohodlí a řádu, před svobodnou vůlí...působí i na mě tento film velmi naivně. Ano, dobrý moment byl na koncertě, kde se odpojení hudebníci krásně spustili. Ale jinak mi to vtipné nepřipadalo, protože i přes tu naivitu...ono je to vlastně moc smutné, že se považujeme za civilizované a přitom jsme taková zdegenerovaná hovada, lpící na systému. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)

Reklama

Reklama