Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 1
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (392)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Akční představy obyčejného chlapa od rodiny jako vystřižené z jamese bonda se mi moc líbily. Přesně tak si představuji fantazii mužů. Samozřejmě musím pochválit jako vždy perfektní Simonu Stašovou a také jsem se až podivila kolik lidí chodí na české filmy. Něco podobného mi na české scéně opravdu chybělo. Nemyslím si ovšem, že by čtyřicátníci byli doslova cílovkou, protože já osobně jsem se bavila královsky. P.S.Vyrušení mladých při dupání Simonou Stašovou bylo geniální :-D. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pro českého diváka, který od českého filmu už nic nečeká, je tento snímek jako zjevení. Je to však pouze stará ošumtělá a trochu i zákeřná kostra v překvapivě bláznivém kabátě. Překvapivě bláznivém pouze na české poměry, protože fantazie scénáristů zakrněla s převratem v 89'. Je to jakýsi náznak bláznivé crazy komedie, ovšem naprosto nedotažené a totálně nabourané všudypřítomnou dějovou linkou české telenovely o rodinných hodnotách morálce a etice. Ta svazuje všem autorům ruce i nohy a dovoluje jim psát scénáře jen vlastní močí do sněhu. Proč by v rámci bláznivé komedie, nemohl skutěčně František být tajným agentem, který vede dvojí bláznivý život? Proč se vše musí vrátit zpátky do rodinného kruhu a řešit pouze věci nevěry, rozerní potomků a pořád a pořád dokola řešit problémy pouze na úrovni rodiny? ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

On by ten pokus o žánrové osvěžení klasické české “vztahovky”, tedy té slavné hořkosladké komedie, nebyl tak tragický, kdyby ta vztahová poselství nebyla zase tak zvrácená a vtipné momenty nebyly zazděny křečovitostí a pitvořením a ty dramatičtější zase třeba bizardním soundtrackem. 4/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vetchého můžu vidět v sebeblbějším snímku, komedii i thrilleru, takže film byl jasnou volbou pro nevinné odpoledne. Cieslar mezi všemi možnými českými režiséry/nerežiséry drží díky bohu své filmy na trochu jiné úrovni než jeho kolegové, tudíž se na ně dá naštěstí koukat. S trochu menším zaměřením na snění hlavního hrdiny a naopak větším na poklidný náběh událostí v komplikované rodině by Život je život dokázal být i něčím o ždibec lepším, než se ve finále stal. Ale kvůli mému nejoblíbenějšímu českému herci současné scény a překrásné Slovence Kristíně Pelákové v případě této komedie není třeba nic kritizovat. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komedie s nedostatkem funkčního humoru, okázale nekonzistentní atmosférou a brutálně nesoudržným a nahodilým dějem. Je smutné, že čeští filmaři umí natočit komerční film na vysoké technické úrovni (v tomhle jsou dokonce akční scény, automobilové honičky a nindžové), ale dělá jim nehorázný problém naplnit ho smysluplným, nebo alespoň koherentním obsahem. Většina postav, situací, které prožívají, a motivů by se hodila spíš do depresivního dramatu, jiné jsou zas parodické a až bláznivé. Výsledek však není ani ryba, ani rak, nepobaví, nedojme, ani neposkytne příběh, který by byl příhodně k názvu filmu „jako ze života“, protože působí falešně, nepřirozeně a bezduše. Více v recenzi ZDE. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)
  • Scény na pláži se natáčely ve Starých Splavech. Jinak se natáčelo v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama