Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (334)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PO STOLETÍCH VÁLEK MEZI UPÍRY A LYKANY MŮŽE BÝT KONEČNĚ ČAS MÍRU“… /// Ano, ani já si nepamatuju co se vlastně vodehrávalo v předešlejch částech. Na sérii čumím, protože … ale jo – jednohubkově baví. Selena furt bojuje proti lykanům i svýmu druhu – takže taková klasika. Přál bych si, aby bylo víc války, ale voni vyprávěj paperbackovej příběh, kterej se pro jednou kousnout dá. Pátraj v rodokmenech a vlastně přidávaj další střípky do skládačky jménem UNDERWORLD. Akce bohužel taky není nikterak závratná – pár ručních fightů a zbytek je srovnatelnej s příběhem – dostat se cestou minimálního odporu k vysněnýmu cíli (tedy konci). Srozumitelněji řečeno – za minimum peněz předvýst aspoň trochu muziky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tuhle jsem frajerovi za letu vytrhla páteř. 2.) Ještě furt mě dokáže vzrušit Kate Beckinsale. Nebo aspoň latexovej vobleček. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ne, že by celá upíro-vlkodlačí série, byla nějakým mistrovským dílem, ale skoro v každém díle jsem si něco našel, jen toho bylo někdy více, jindy méně. Tento závěrečný (aspoň doufám) díl je tím zdaleka nejhorším dílem a dostal se prakticky na stejnou úroveň jako poslední cca 3 díly Resident Evil. Zde už jsem nenašel vůbec nic, čím by mě film zaujal, nebo jakkoliv pobavil. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě všechny strašně moc překvapí, že se tu tlučou vlkodlaci s upírama. A to je vlastně všechno, protože to ostatní je marginální. Nicméně i když to bylo zase jako přes kopírák, tak mě se to líbilo ze všech těch příhod zubaté Smrtonošky nejvíc. Svoje si na tom samozřejmě odvedlo i prostředí Prahy a mé milované Hluboké, ale nebylo to jen tím. Tohle mělo prostě spád a i když se tady toho nakecalo víc, než je na akční horor zdrávo, pořád se tu něco dělo. Navíc ženská část castingu je posílená o Laru Pulver, kterou žeru a která z mého pohledu zastínila i Kate Beckinsale a té to pořád sakra sekne. Překvapivá spokojenost. 70% ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Typický Underworld s klasickou válkou mezi upíry a lykany v čele se sympatickým záporákem. Pro fanoušky série stále solidní podívaná s pár novými zvraty a stále krásnou Kate. Pokud divák překousne i zcela očividnou béčkovitost, dostane obstojné pokračování série, která tu s námi je už neuvěřitelných 13 let. Potěšily i ryze české lokace včetně zámku Hluboká, který znám jako své boty. A jako fanda série říkám: díky za všechny díly, bylo to moc fajn. A pokud se ještě vůbec někdy dočkáme dalšího dílu, rád si na něj zase zajdu do kina. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Táto sága o neohrozenej smrťonožke Selene už nemá čo ďalej ponúknuť. Triky a akcia boli síce štandardne slušne zvládnuté a divácky atraktívne, no po obsahovej stránke to bolo slabučké, ako zomierajúci mravec. Navyše väčšina akcie je ponorená až do moc výraznej tmy. Chcelo to trochu lepšiu prácu so svetlom a dejovú linku tiež niekam posunúť, skrátka vytráca sa tu tá epika, patrná hlavne v prvých dieloch. 50/100 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama