Christian GionScénář:
Christian GionKamera:
Lionel LegrosHrají:
Philippe Ruggieri, Michel Galabru, Stéphane Audran, Henri Guybet, Odile Michel, Rita Maiden, Bernard Woringer, Catherine Serre, Max Montavon, Bernard Musson (více)VOD (1)
Skromný instalatér se zamiluje, ale namyšleným příbuzným svojí vyvolené není dost dobrý. Karta se ale obrátí, když vyhraje v loterii a rozhodne se pomstít. (Netflix)
Taková příjemně zábavná nostalgická romantika s výherním tiketem od sazky v zádech. Jo vyhrát 830 milionů, zvýšil bych úspěšnost u tak o 1000 %. No nic, jdu si vsadit. ()
Mlady hrisny inatalater prcechcije vsechny i sve stesti, málem.. ()
Nenáročná rýchlo uvarená komédia o inštalatérovi, ktorý vyhrá 830 miliónov. Nejde o žiadnu výhru pre diváka, ale jedno pozretie nikomu neublíži. Osme hodnotenie a štvrtá recenzia. ()
Po světě nás teď pobíhá asi 8 miliard. Ať by v loterii vyhrál kdokoliv, dal by se o tom natočit pokaždé jinej film. V někom peníze probudí, nebo možná spíš znásobí křupanství, tak jako v ústředních postavách českého filmu Štěstí je krásná věc, a jiný filmový hrdina dá díky výhře vyniknout svým lidským přednostem a ctnostem, čehož jsme byli svědky tady. Tenhle koncept se mně osobně líbil mnohem víc. Ani tenhle film ale neměl moc co říct, bez výčitek jsem si ho pokrátil rychloposuvem. Skoro z každého zastavení ovšem vzešel nějakej slušnej fór. Řekl bych, že vrcholná éra francouzské komedie se odráží i na Le Gagnant. Tenhle film není jejím vlajkonošem, ale v tom veselým průvodu má určitě svoje místo. ()
Tenhle film u mě osciluje okolo hranice průměru. Já dal lehce nadprůměrné hodnocení vzhledem k nostalgii, sympatické dvojici hlavních hrdinů a přítomnosti Stéphane Audran a Michela Galabrua. Galabru sekal ty filmy jako Ford auta, ale já si neuvědomuji film kde by podal špatný výkon. No a madam Audran? Na tu byl i ve skoro padesáti úžasný pohled. Ve filmu se ukáže i několik dalších známých jmen francouzské kinematografie. Režisér a scénárista v jedné podobě tomuto filmu taky moc nepomáhá. Já v případě tohoto filmu můžu Netflixu poděkovat, za rozšíření obzorů. Takže díky, ale jestli je to cesta i pro další diváky, nevím. ()