Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 2
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (146)

Henry007 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to moc neoslovilo, tvářilo se to jako další z řady "přisprostlých animáků pro dospělé". Konec první řady ale ukázal potenciál hlavních postav a fikčního světa. Nasadil k depresivní analýze života hrstky ztracených existencí žijících pod HOLLYWOOským sluncem. A té se už do konce seriálu nepustil. Seriál jde opravdu hluboko do nitra postav, postupně nabízí střípky jejich minulosti, které formovaly jejich osobnosti. Jde dokonce tak hluboko, že se kořeny jejich neštěstí nachází u prarodičů. A tato pečlivá analýza bolí nejen samotné postavy, ale i diváka. Ten sleduje smutného koně alkoholika, který se při cestě k nápravě své osobnosti akorát dostává do horší a horších situací, stahuje přitom všechny jeho blízké ke dnu s ním. Ale přeci jen je to stále napůl komediální seriál, takže kromě deprese se divák dočká i skvělého humoru. Sofistikovanějšího, i jednoduššího ( např. časté vtipy o zvířecích stereotypech). A je osvěžující vidět animovaný seriál, který se vyvíjí a všechny drobné pomrknutí vedou k něčemu většímu. Je skvěle napsaný, namluvený hvězdnými jmény, s pěknou neotřelou animací se spoustu vizuálních gagů...Co víc chtít? Nemůžu si pomoct, ale něco mi k plné spokojenosti chybělo. Zejména některé linie s Diane a Toddem, které mi nepřišly až tak nosné a jejich postavy se v některých sériích zbytečně točily v kruhu (i když to nejspíš měl být účel, tak to bylo ke sledování frustrující). A taky se to týká BoJacka, kterému jako téměř anti-hrdinovi přejete, aby se změnil, aby učinil dobré rozhodnutí...a je frustrující, když opakovaně dělá jejich opak. A mít spojenou se seriálem bolest a frustraci nepřináší zrovna pozitivní pocity. Při opakované návštěvě seriálu, při vědomosti do čeho jdu, možná seriál jako celek ocením naplno. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Takto by dopadl ve svých padesáti Hank Moody z Californication, kdyby se nikdy nedokázal zamilovat. Jako padlá depkující bývalá Hollywoodská hvězda, která srší sarkasmy, ošuká a vychlastá všechno co může, a zoufale se snaží přes mraky špatných životních rozhodnutí najít aspoň ždibec štěstí. Plus, říznuté koňskou dávkou pošahaností ala Rick&Morty, ovšem jen tou měrou, aby seriál zůstával psychologicky smutně trefnou existenciální sondou do života stárnoucího chlapa, a zvířecí zpodobnění zůstávalo v prvé řadě metaforou osobností všech postav. Místy neuvěřitelně vtipná zábava, která pravidelně svou depresivností kope diváka do koulí - spolu se South Parkem je tak BoJack Horseman tím nejlepším animovaným seriálem pro dospělé ever. 9/10 ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Seriál som začala pozerať s tým, že to bude komédia. Zo začiatku som si ešte myslela, že to len nie je veľmi dobrá komédia. No ako seriál pokračoval, bolo jasné, že toto je dráma a navyše mega depresívna. Nielenže v nej sledujeme osobnú krízu hlavného hrdinu, ale rôznymi spôsobmi sa tu vykresľujú aj rôzne spoločenské problémy, trendy a ľudské vlastnosti. A ešte aj to, čo by sa dalo považovať za vtipy, človeka deprimuje, keď sa nad nimi hlbšie zamyslí. Hoci je to veľmi negatívne a zabíja to vo mne akúkoľvek životnú nádej, seriál je tak dobre urobený, že neviem prestať pozerať. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Archerovsky nafrněný, UglyAmericansky haluzní a přísně respektující pravidla, vlastnosti a mýty parodovaných bytostí. Zatím na mě moc okatě vydřený a účelový fórky jsou jak ze sitcomů, kterým se nahlas řechtá a odrfkuje si při tom. Ale jakmile jsou ze zvířátek zvířátka, bavím se a jsem nadšenej. dabing je skvělej....... Den škoda, že BoJacka nedává Sheen. To byl závěr kariéry. Ale Arnett taky dobrej. Tak snad to uzraje, když né u tvůrců, tak snad u mě. 68%. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si žije naprosto svým životem. Pro mě naprostý unikát. Jednoduchá animace jen umocňuje. Na první pohled se to nezdá, ale ty dialogy jsou neskutečně hluboké. Fakt si užívám tento chytrý humor. A zvířecí postavy baví neskutečně. Za mě parádní nápad, který je ještě k tomu perfektně vytvořen. Končím druhou sérii a pokračuji dál! ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • V čase 7:50 můžeme v pozadí vidět obraz vyobrazující kozu. Jedná se o referenci na autoportrét nizozemského malíře Vincenta van Gogha a zároveň o možnost, že v seriálovém světě nebyl malíř člověk, ale koza – Vincent van Goat. (Shizle)
  • Marv povedal: "Takže pobozkala dievča, čo? A páčilo sa jej to? Toto musím vidieť!" Je to odkaz na pieseň I Kissed a Girl (2008) od Katy Perry. (Pat.Ko)
  • V 2. sérii scéna s úvodnými titulkami, keď sa Bojack prechádza po svojej obývačke, sa supermarket, ktorý bol v 1. sérii, nahradí natáčaním filmu "Secretariat". (Pat.Ko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama