Reklama

Reklama

Případ Leopolda Hilsnera

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní dokumentární film Případ Leopolda Hilsnera, natočený k příležitosti stého výročí obvinění z údajné rituální vraždy v městečku Polná, vedle Dreyfusova případu největší evropské aféry svého druhu. Scénář k filmu na motivy knihy Jiřího Kovtuna Tajuplná vražda napsal Vladimír Branislav, film vznikl v tvůrčí skupině Anny Beckové a natočil jej režisér Petr Burian. Zdroj: www.holocaust.cz (Karlos80)

(více)

Diskuze

herrWorm

herrWorm (hodnocení, recenze)

"a věříš tomu co ti nakukal žid žid když ude hilsnerovou vraždu zpochybnovat"  Karlos80

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Idaho

počkám si na tvůj komentář odborníku:-) kdyby si se vyznal, tak bys věděl že a tohle se už dávno nehraje, platilo to především v minulosti kdy nebylo nemožné dokázat kdo je otec. dnes, kdy je možnost genetických testů, toto pravidlo postrádá smysl. je to stejnej nesmysl jako označovat Židy a židy:-) jinak já žádnej židobijec nejsem, jen hledač pravdy..

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

frantad

to taky nevím a taky netuším jeslti by to vůbec po těch dlouhých letech provést šlo..a co vůbec dna z mrtvého těla (z kostí) samotného hilsnera a nebo anežky ( ta je pochována v polné)?

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

herrWorm

neříkej fakt si svůj názor vytváříš sám, mě to tak nepřipadá, dkyžtu cituješ pouze z wikipedie:-) navíc byses netal na takovéhle otázky, kdybys měl jasno, takže jasno vůbec mít nemůžeš, pouze se v tom matláš a věříš tomu co ti nakukal žid žid když ude hilsnerovou vraždu zpochybnovat tak to budeš dělat taky..takže jakýpak svůj názor..v praxi to pak vypadá asi takhle co sem ted četl a nevěříce kroutil hlavou http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Advokat-Tomas-Sokol-haji-osvobozeni-Nagyove-Dovolaval-se-pritom-Masaryka-s-Hilsnerem-378517. to nepotřebuje další komentář.

na příspěvěk reagoval herrWorm

Uživatel Karlos80 smazal svůj příspěvek.

frantad

frantad (hodnocení, recenze)

Karlos80

O dalším osudu těch kalhot fakt nevím, z vyšetřování je jasné, že ty kalhoty byly vyprané - velmi špatně, protože krevní skvrny na nich byly stále patrné. Pokud chce dnes někdo zpochybňovat Hilsnerovu vinu, měl by se především postarat o provedení analýzy DNA ze stop krve těch kalhot (pokud opravdu ty pravé ještě existují). 

na příspěvěk reagoval Karlos80

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Karlos80

Jako velký židobijec bys měl přece vědět, že židovství se dědí po matce. ;)

Jinak ti gratuluji, udělat ze sebe debila v jednom sáhodlouhém komentáři tě muselo stát hodně energie.

na příspěvěk reagoval Karlos80, Karlos80

herrWorm

herrWorm (hodnocení, recenze)

Karlos80

od koho bych to měl jako slyšet, degene? Já si svůj názor vytvářím sám, ovečko, tak vás pan farář v kostele nazývá, ne? :-)

na příspěvěk reagoval Karlos80

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

je nekompletní páč tam pan jxd samozřejmě chyběl, což se ho jako žida strašně moc dotklo:-)

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

herrWorm

to nejsou drby, za drby to označí akorát naivka a pitomeček který o těhlech věcech vůbec nic neví..a vůbec, když už jsme u toho, od koho si to sylšel že tohle ale i jino věci jso drby či konpirace, budu hádat,:-)

na příspěvěk reagoval herrWorm

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

třeba tady něco málo http://www.kulturni-noviny.cz/print/6585 oficiálně ti to nikdo nepotvdí zas neblázni:-) o matce se ví, otec je povětšinou vždy záhadný, to samé je u celé řady politiků a státníků, viz stalin nebo hitler, ale třeba i churchill, i tam se mluví dost často o jejich židovském původu. sám masaryk se nejprve prohlásil slovákem, pak moravcem (Moravákem) a následně se přihlásil k čechům. kým tedy vlastně byl? za koho kopal? masaryk který díky svému původu po skutečném otci hájil fanaticky věc židovstva lží, hospodářským i politickým nátlakem, společenskou izolací a v případě potřeby sáhl i po fyzické likvidaci, to taky o lečems napovídá, bud jím totiž skutečně byl a nebo moc dobře věděl díky komu se dostal až do prezidentského křesla, vždyt ho dokonce obdovval i hitler, který jezdil na jeho přednášky do vídně, starý redlich byl i poltik. sporné je i jeho údajné člensví v zednářské loži (u beneše je to potvrzené u masaryka se to řpesně neví), tady v některých případech, nelze přehlédnout, že přímo ideálně splňoval všechny podmínky k němu. zcela jednoduché, nic k nepochopení, stačí mít troch víc zmanpovanou celou první republiku a nezanedbatelný vliv židovstva, kteří se nidky v té době netajili tím že tady ve středu evropy chtějí mít druhý israel a také ho měli. otčín, josef maszárik byl maďarský slovák, sloužící u redliců jako kočí, byl negramotný a zlí jazykové tvrdí, že se terezie a on poznali až na svatbě. v každém případě v době svatby byla terezie v 3 měsící těhotenství. svého času se informace o masarykově otci vyskytovala i na wikipedii, ale pak byla odstraněna, jeho matka sloužila u redlichu na panském jako kuchařka, to samé babička adolfa, ta zase u ročilda. a jak se lidově říká jenom matka je jistá, otec je vždy nejistý, to že služky lezly svým pánům do postele, a měli s nimi děti, je starý problém, o kterém se napsalo mnoho zajímavých knih a natočilo mnoho filmů, nevěra byla, je, a bude. navíc kolikrát sami páni jako v třeba v případě jednoho z ročildů, byli známí perverti, díky hromadě pěněz, známostí atd, se pak pak takovéhle věci následně řádně utají a ututlají, no-problém:-) hilterův životopis je jedna velká záhada dodnes:-) mohl bych ti tady té litaratury k zamyšlení přeložit daleko víc (dobrej je třeba ten bartoš - obřezaná první republika a nebo knížka masaryk - studie vyvolencovy krycí legendy od dr.příhody, pak různé články na webu, musíš hledat a ne to odsuzovat), ale mám takový dojem že ti o to vůbec nejde, stejně to tak jako vždy zavrhneš a označíš to za konspirace a antisemitismus..a ovce seš ty, páč žereš většinový ofic. přijímaný názor, těžko tedy mohu v tomto případě být ovce já:-) ps: mož že tady frantad pokud najde čas, dodá taky něco zajímavého, aby v tom člověk nebyl sám..

na příspěvěk reagoval herrWorm, Idaho

herrWorm

herrWorm (hodnocení, recenze)

Karlos80

kde máš důkaz pro své lživé tvrzení, že Masaryk byl žid? Dočetl ses o tom na nějakých neonacistických stránkách, tupá ovečko?

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

jinak hezká je i ta diskuze pod článkem, všecky lidi nejsou ovce jak to tak vypadá. já kolikrát čtu jen ty diskuze, páč tam se člověk doví nevíc, ty články to je čirá demagogie a lži, kdy víme komu mají napomoci a v čí žoldu takový pissálek píše:-) Jinak sem taky zvědav jak tam bue vylíčenej Masaryk, což byl známej židomil a sám pak měl židovský původ po svém skutečném otci bohatém sedlkákovi Redlichovi. Jeho názor na celý případ neměl absolutně žádnou váhu, páč byl ovlivněnej, studenti i obyčejní lidi mu to dali jasně najevo dyž přijel do Polné, ale to je antisemitismus:-)

na příspěvěk reagoval herrWorm

frantad

frantad (hodnocení, recenze)

Karlos80

Čekám jen další lži a zamlžování toho, že Hilsner nebyl nikdy odsouzen za samotnou vraždu, ale za spoluúčast na vraždě. Vše bylo samozřejmě na základě důkazů a zcela podle práva.

Viper

Viper (hodnocení, recenze)

Mariin

Ad Mariin: Netvrdím, že dnes máme o celém případu nějakou drtivou jistotu, jak to celé bylo. Osobně si myslím, že i samotný případ byl spíš takovou věcí na pozadí. Podstatou toho dokumentu aspoň pro mně byla spíš reakce celé společnosti a stigmatizování celého národa/etnika kvůli pouhým domněnkám. Vzpomeňme třeba na studenty TGM a jejich reakci na jeho "protičeskou" opozici v celé věci. To jestli dnes víme všechno lépe si tvrdit nedovolím, ale minimálně můžeme vidět události v dlouhodobém historickém kontextu. Můžeme pak lehce vidět jak aféry stylu Hilsneriády nebo Dreyfusovy aféry akcentovaly ve společnosti a částečně možná dopomohly ke zvěrstvům 2.světové války. 

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Ad Viper: Uvědomme si, že o této hrozné události dnes určitě nevíme nic více, než věděli tehdy (spíš naopak). Kde se bere ta jistota, že dnes víme všechno lépe? 

na příspěvěk reagoval Viper

Viper

Viper (hodnocení, recenze)

Vcelku příjemný dokument, který poměrně zevrubně mapuje ne úplně notoricky známý kriminální případ a zároveň ne úplně chválihodnou část našich dějin. Dokument vcelku trefně připomíná některé charakteristické rysy (nejenom naší) společnosti, zejména ve vztahu národ vs. TGM a moc pěkně akcentuje skutečnost, jak celé vnímání světa může být ovlivněno prostými předsudky, desinformacemi, konspiracemi a i samotnými emocemi. Pravě v dnešní době by si lidé měli podobné události, které mají poměrně zřetelný přesah do současnosti připomínat. Z hlediska zpracování mi trochu vadilo až trochu příliš časté předvádění dobových písní spojených s Hilsneriádou a možná až příliš zdramatizovaný přesah do 20. století (s obrázky holokaustu apod.), které však lze pochopit vzhledem ke gradaci celého dokumentu a jakéhosi hledání smyslu toho všeho.

Reklama

Reklama