Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předurčenost je klec. O tom ví manželka hokejové hvězdy NHL (Jiří Mádl) a bývalá Miss Severní Čechy (Taťána Kuchařová) své. Nemá dokončené ani gymnázium, což ji trápí. Už se ale pomalu smiřuje s tím, že zvláštní duchaplnost od ní nikdo neočekává. Opravdu ale nepatří už nikam jinam než do sektoru manželek hokejistů? Poté, co potká vysokoškolského profesora (Adrian Jastraban) se zaměřením na vzdělávání dospělých zjišťuje, že všechno může být ještě jinak. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (329)

gogos 

všechny recenze uživatele

Tak todle se vážně moc nepovedlo. Tahle sportovní komedie na můj vkus až moc často přebíhá do romantických pasáží, až moc často se projevuje poměrně nesmyslnými scénáristickými přešlapy (vysokoškolský profesor neschopný splácet dluhy), až moc často se prezentuje topornou Kuchařovou. Na druhou stranu tu není špatný Mádl, Matonoha, neuráží mě ani hlavní dětský hrdina. Ale v kontrastu toho, jak film dělá idioty ze sportovců, socky z vysokoškoláků je to prostě málo. Správnej dres občas pobaví, občas překvapí, nenudí a celkem rychle uteče. Bohužel to ale sračkovitost zbytku nevyrovná. Nejhorší dílo od Kolečka, kterému tu třetí hvězdu přidám snad jen proto, že je to z mého oblíbeného slávistického prostředí. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jak být a proč raději nebýt manželkou slavného hokejisty. Správnej dres úpí a upadá kvůli dvěma základním slabinám. Jednak Jiříčkovi Mádlů, který se chová a vypadá jako patnáctiletý psychopat a dokonale pitomým dialogům („Radku, v Rusku sou Rusové! A na Sibiři sou medvědi! Medvědi, který sou Rusové, ty woe…!“). Jediným důvodem, proč tento sportovně-romantický klenot nevypnout po prvních pěti minutách je Taťána Kuchařová, která je nejen krásná, ale snaží se vcelku civilně hrát. Její svazek s pubertální hokejkou s pukem místo mozku působí perverzně, její oddanost nepochopitelně a románek s línajícím akademickým moulasem podivně. Pro takovou volovinu je jí škoda. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na Kuchařovou se sice docela hezky dívá, ale né když hraje. Jako herečka totiž často poleno. Takovej problém sice někdy mají i vystudovaní herci, ale to je jedno. Vypadá to, že i ona chce překročit svůj stín, stejně jako hrdinka tohoto filmu, ale moc jí to holt nejde. Příběh je to docela normální a koukatelnej, i když moc reálnej ne. Najdou se tam ale světly chvilky, třeba scény s Mádlem nebo Vladykou. Jinak ale lehce zapomenutelnej kousek, kterej myslim nikomu chybět nebude. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem přemýšlel, proč je to romantická komedie, a zjistil jsem to: romantická kvůli představě, že hokejisté jsou osobnostně hokejistou ztvárněným Mádlem, a komedie, protože do hlavní role byla obsazena Kuchařová (je mi jí líto, jí nikdo upřímně nikdo neřekne, že herecký talent nemá, proč se nedrží vystudovaného oboru?). Jinak film je dalším důvodem, proč měním názor na to, má-li existovat veřejnoprávní televize placená z našich daní a konc. poplatků. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak pojmout hodnocení, protože mi není příliš jasné, co jím tvůrci chtěli říci. Film plný klišé a zažitých stereotypů - chudý docent, od reality odtržený chytrolín z univerzity, hloupý hokejista, duchem chudý mafiánský směnárník, studentka filosofické fakulty je vegetariánka, kterou zajímá astrálno a jediný, kdo tento stereotyp chce narušit, je bývalá miss, partnerka boháče z NHL, která si chce dodělat v šestadvaceti maturitu právě s pomocí zoufalce - docenta. Navzdory ostatním zlatokopkám, které chtějí honem dítě, aby měly miliony z hokeje pojištěné do konce života. Na tomto půdorysu je rozehrán romantický příběh, kterému kromě vztahů mezi těmito klišoidními postavičkami dominuje ještě z mě neznámých příčin AZ kvíz. Taťána Kuchařová i celkem slušně zahrála, ale Jiřímu Mádlovi s jeho výškou věří hvězdu NHL asi málokdo. Pokud se celý film postavy chovaly stereotypně, předvídatelně, tak na závěr se chovají všichni už víceméně pitomě. Snížek nakonec po rádoby dojemném proslovu typu Láska nebeská? To není nic proti výchovnému závěru, který by měly vidět všechny dětičky! Koneckonců, příběh to byl Vánoční a o Vánocích se dějí zázraky. Opravdu nevím, proč byl tento film natočen, ale i přes všechny zápory jej beru jako pokus o moderní romatický film s nádechem humoru po česku. Jen mi trochu nesedí na veřejnoprávní televizi, ale možná vidím na TV obrazovce raději AZ kvíz, než drogerie, autopůjčovny, supermarkety, developery, prodejce aut a jiné sponzory. 40 %. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • V TV spote na posledný Rychtárov zápas je v grafike napísaná Slávia ako domáci tím, avšak zápas sa odohral v Litvínove. (Johnny.ARN)
  • V závěrečných titulcích je chybně uveden název skupiny AD/DC, správně má být AC/DC. (petrsv)
  • Na začátku filmu, při scéně zápasu Slavia vs. Sparta, se v brance Slavie v několika záběrech za sebou vystřídají celkem tři brankáři. Svoboda, Furch a herec Šimůnek. (rybicka11)

Reklama

Reklama