Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Upútavky na tento film vyzerali lepšie ako samotný film, ktorý až tak úplne nebol zlý, len škoda, že sa skoro celý film odohráva na jednom mieste s dvomi hercami. Na to že je to s ruskej produkcie, musím pochváliť aj efekty, pretože vizuálna stránka sa fakt podarila a tak isto aj ta hudobná. Príbeh celkom fajn, ruský Caspian so svojou dračou nevestou ťahajú skoro celý film, akurát, že celý film je dosť jednotvárny, obohraný a veľa krát videní, ale ako rozprávka od Rusov, chválim, mne sa to ľúbilo. Obľúbený soundtrack: Mira's Wedding II, Arman Jumps, The Princess. 70% - 3* ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Rusové se už zase nebojí těžkých "inspirací". Dokud se vykrádá Hobit (Jezerní město, drak i athelas), je to ještě docela fajn. Pak to ale přejde v trochu lepší Stmívání, které se navíc odehrává převážně v jednom ateliéru. Aspoň že ten začátek v zasněženém Jezerním městě je po výtvarné stránce krásný. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Existuje pět fází vyrovnání se se smutkem (popírání, vztek, smlouvání, deprese a smíření). I když by se to dalo aplikovat i při hodnocení současné úrovně (nejen) ruského filmu, já si při sledování Legendy o drakovi vystačil s trojfázovkou. A to v pořadí: rozčarování, smíření se a odpuštění. Prvních dvacet minut jsem byl velmi rozčarovaný. Opět smrtelně vážně se tvářící a superpředvidatelné fantasy, potažené digišedí. Homo bookinga nutně musí napadnout, proč ti rusové blbnou s vymýšlením "nových" fantasy příběhů a nehrábnou do ruských bylin a nekonkurují Ironmanovi a ostatním americkým kašparům postavami, které jsou tak skvostně přepálené, že je vedle nich cpt. Amerika trapný instruktor pilates. Ilja Muromec, Dobryňa Nikitič, Aljoša Popovič... každý by zasloužil celovečerák a pak týmovku. Neee, místo toho je tady unylý příběh o unášení pannen drakem. Paradoxně se to ale zlepšilo od chvíle, kdy se z fantasy stala romance na ostrově. Tvůrci to trochu rozvolnili, občas žertík a ona ani ta romantika člověka nezabije...zvlášť, když se herci povedli... . Takže když jsem se smířil s tím, že se žádná akční fantasy řež konat nebude, začalo to být snesitelné. V českém dabingu, podotýkám. Nu a co finále? Kdyby se pořádala olympiáda v psaní předvidatelných scénářů, tak by družstvo DDD zvítězilo i bez použití zakázaných látek. Ale...já jim odpouštím. A ani nevím proč. Možná mi zkratovaly mé cynické obvody a nemám chuť být zbytečně kritický, protože je to jen bezelstně romantická pohádka s fajn postavami i herci. Víc humoru a 4* bych dal bez váhání...takto jen blýskavé tři. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pár dní pred Vianocami mi moja priateľka Evka povedala, že bude v telke film „Dračia nevesta“ a že by bola rada, keby sme si ho spolu pozreli. Vôbec som netušil, čo je to za titul. No s radosťou som si to s ňou kukol. Týmto komentárom sa chcem mojej milej Eve poďakovať za to, že som vďaka nej zhliadol výborne natočený romantický fantasy snímok, ktorý je presiaknutý poetikou ruských bylin. V záplave amerických sračiek bol tento ruský film velice príjemným osviežením. **** ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mno, tak výtvarníci mají za jedna, to je jasné. A co ten zbytek? Variace na Krásku a zvíře, aneb jak vycvičit princeznu, aby si osedlala draka. Z probouzení draka by si ostatně mohla vzít příklad i Daenerys. Začátek je velmi dobrý, ale někdy před polovinou se z toho stane holčičí sluníčková romance, že by i Twilight tiše seděl v koutku. O cílové skupině svědčí i představitel lidské varianty draka, modelíček, jakým si mnohá děvčata určitě ráda vyzdobí pokojíčky, a který tam většinu času pobíhá více než do půli těla obnažen, případně polehává s decentně zakrytou prdelkou. Marija Pojezžajeva je hezoučká a křehká stejně jako v Nápravné třídě a přidává tak vedle vizuální a výtvarné stránky něco ke kladům. Možná mé výsledné hodnocení není úplně správné, protože je to udělané moc pěkně (a z určitého hlediska je to asi lepší film než Ekipaž, které jsem právě dal dokonce čtyři slunce). Jenže marná sláva, ke konci už to bylo na mlácení hlavou o zeď. Update: Po opravdu ale opravdu dlouhém boji se skřípěním zubů třetí hvězdu přihazuju, ale jen díky mizerné úrovni nových českých pohádek, které nám byly naservírovány během vánoc roku 2016. Proti tomu je tohle opravdu někde jinde. Update2: Děvčata elizabeth a jezinko, hlavně se o Armána nepoperte :)) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama