Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se konečně objevil pořádně vytvořený vizuální drak, který za něco stál. Celkově jsem udivená, co dokáží ruští tvůrci vykouzlit. Sice je to slaďárna, u který už je vám v první půlhodině předem jasné, jak dopadne, ale aspoň jsem měla možnost odprostit se od příběhu a naplno si užívat ty úchvatné scény. Z některých šel mráz po zádech, hlavně z pár závěrečných. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Až moc mi to připomnělo knihu, kterou jsem četla nedávno. A ne, nemyslím předlohu. Ha ha ha. Ale kniha byla postavena na základu, že se dívka postupně zamilovaná do dalšího vězně, z kterého se vyklube její prokletý únosce. Kráska a zvíře ve světě draků, o tom je tenhle film. Po vizuální stránce to bylo dobré, přestože příběh trochu pokulhával. Nebyl nějak zvlášť originální, ale pubertální já, by to hltalo, a hned by si chtělo přečíst knihu. Hezká pohádka, někdo by to nazval romantikou s fantasy prvkem, která má jeden zásadní problém. Že nejsou (ani v rámci minut nemohou být) lépe rozvedeny postavy a jsou strašně ploché. Protože ten námět není špatný. Jenom prostě nevím, kde vzal drak ten six pack :D a škoda, že od půlky to začalo připomínat lehce zvrhlou dovolenou u moře...a jak jsem si přečetla, adaptace je hodně jiná než kniha, není tak moc happy romantika... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani by som nedokázal vymenovať, čím všetkým sa tu bratia Rusi inšpirovali, a vznikol z toho celkom stráviteľný filmový guláš. Keď sa z pravého temného fantasy film preklopí do rozmarnej romantiky so zariaďovaním bývania, celkom som si vydýchol nad oddychovým žánrom. Pomáha tomu aj sympatická dvojica, krásavec s tehličkami na bruchu a typická slovanská deva nápadne podobná našej speváčke Kristíne. Kráska nie je žiadnou pasívnou obeťou príšery, ale sebavedomou ženou, ktorá má cieľ, na rozdiel od mladíka, ktorý nevie ovládnuť svojho draka, jedine tak, že sa zasunie do štrbiny. Avatar sa nekoná, lietania si užijeme málo, no štyri hviezdy tomuto drakovi obetujem. –––– Naučím ťa žiť, ako žijú ľudia. ... Ľudia majú ťažký život. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dračí princ (kde na toho prince překladatel probůh přišel?) je napříč všemi žánry, do nichž zasahuje, s malou převahou spíš holčičí než klučičí film. Ne svým příběhem, ale ztvárněním boje zvířecí a lidské podoby draka, zejména ve chvílích, kdy se Arman přiblíží k Miře. Při záblescích ostré bílé barvy ve tváři (a na osvaleném těle - ženy uznale kývnou, muži zhusta pronesou něco o posilovnou nahoněných buzerantech) si člověk vzpomene na všechna ta Stmívání, Svítání a kdo ví jak se ty další díly vyprávěnky o upírech jmenovaly. Co nebylo "romantická fantasy", ale jen "fantasy" či "ruské byliny" bylo výtvarně vydařené, po stránce příběhu bez větších trhlin (až tedy na nedořešenou otázku množení, konkrétně tu - když drak měl mládě, k čemu bral další nevěsty, případně jak to, že neměl mláďat víc?) a navíc byl film obdařen neokoukanou východní exotikou, která je velmi sympatická. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Tak dračí princ nakonec dobrý :) Jo, dívka sice měla Stockholmský syndrom, ale to k pohádkám patří ;) Kdo by mu odolal, když se mu zapalovaly lýtka a zadek, který nebyl ani Computer-generated imagery ani dublovaný. Takže vedle sci-fi verze modré laguny (Pasažéři) jsem viděl i fantasy verzi :D „Kdykoli se může vynořit drak!“ „Tak proč už se nevynořil.“ :P „Takže jsme spolu letěli poprvé? Víš… víc věcí jsme spolu dělali poprvé…“ „A taky vím, co se stane, když si s ním hraješ moc dlouho.“ Aha, pardon, to je z jiného filmu. #dracarys Vedle Modré laguny vizualita Coppolova Drákuly byla senza. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama