Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Velmi rozpačitý rozjezd (první tři epizody), po kterém následovaly velmi dobře zvládnuté díly. Byla by chyba nevidět, že příběhy nejsou špatně dějově vystavěné, postavy slušně napsané a skvěle zahrané. Spíš je problém v tom, že to nemá úplně tu správnou atmosféru a na seriálu je velmi znát, že se v ní do jisté míry odráží dnešní doba (u takových Četnických humoresek jev takřka nepatrný). Což samo o sobě nemusí být na závadu, jen to nevytváří ten kýžený efekt, že divák věří, že by se to doopravdy mohlo odehrávat v tehdejší době. Nicméně medvědí službu seriálu prokázala ČT, která ho prezentovala jako nástupce Četnických humoresek, přes podobnost doby a tématu, to seriálu spíše uškodilo (byť podobnost tady samozřejmě je, ale netřeba ji zdůrazňovat více), protože Četnické humoresky byl výjimečně zdařilý projekt, takový jakých žádná česká televize nemá mnoho, proto se v jejich stínu Četníci z Luhačovic mohou jevit jako o něco horší seriál, než jsou. Do jisté míry neprávem. 65% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

3,5* --- Popravdě, Zedníčka nemusím, ale tady zahrál dobře a nebýt jeho, ta dvě ucha to neutáhnout ani neutlačí. někdy to působilo dost... nevím, oproti Četnickým humoreskám dost dost televizně, ale zase exteriérově to bylo fajn a postupem času se to vpilo. Ve výsledku tak docela fajn záležitost, ale stále jen taková náplast za Humoresky :) ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru se jedna o jeden z lepších seriálů nejen České televize. Postavy uvěřitelné a většinou sympatické. To se týká četníků i obyvatel Luhačovic. Bonusem je navíc i to, že jedná o skutečné (byť upravené) kriminální případy. Je by se díky počtu vražd by se lázeňští hosté Luhačovicím obloukem vyhnuli, ale to už je dnešních detektivek běžné. ()

Oneiros 

všechny recenze uživatele

Půlce lidí vadí, že to je moc jako Četnické humoresky, druhé půlce vadí, že to je málo jako Četnické humoresky. Tvůrci totiž v oparu všech trapných moderních kriminálek bez ducha a náboje oprášili četnickou tematiku, což se v zemi svatého Arazíma neodpouští. Humoresky jsou samozřejmě kultovní právem, ale srovnávat s nimi Četníky z Luhačovic jen kvůli barvě uniforem a humoru, který seriálu dává jiskru, je nefér. Mnohem lepší je srovnání se zmíněnými moderními kriminálkami, mezi kterými Luhačovice ční jako basketbalista ve školce. Seriálu celkově sedí temnější nota, obsazení (kdo po prvních dvou dílech odsoudí začínající herce nebo Zedníčkovu roli, ten by si měl doplnit vzdělání o zbytek série). Vztahový marasmus a zápletka některých dílů (za vše mluví slaboučké první dvě epizody nebo nedotažený konec) už jsou věci kritizované zcela oprávněně. Přesto působí celek seriálu velmi dobře. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že na to mnoho diváků zanevřelo dříve, než se seriál pořádně rozjel a "dospěl". Chce to překousnout první tři nudnější díly a pak už kvalita stoupá rapidně nahoru. Zejména díly Staré dluhy, Bestie a Udavač neměly chybu. Dokonce se mi to začíná líbit o něco více, než Četnické humoresky. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Místo, kde najdou spícího Bartoše, je před jeskyní Rozbořenka v Korkořínském dole. (Winster)
  • Ze zákona se četníkem na zkoušku mohl stát pouze ten, kdo: jest státním občanem republiky Československé, jest bezúhonný, svéprávný a duševně způsobilý, překročil 21. rok věku a nedosáhl ještě 35. roku věku, jest svobodný neb bezdětný vdovec, má silné, zdravé tělo a přiměřenou výšku 165 cm, je znalý v slově i písmě jazyka československého, prokáže vzdělání, jakého se nabývá na obecné škole, má výcvik vojenský, konal službu vojenskou se zbraní nejméně po tu dobu, kterou branný zákon pro normální presenční službu vojenskou stanoví. Co se týče bezúhonnosti, uchazeč musel mít dnešní terminologií čistý trestní rejstřík a dobrou pověst v místě bydliště a zaměstnání. Stejně tak musel mít dobrý posudek z vojny. To však platilo nejen pro něj, ale i pro všechny pokrevní příbuzné až po prarodiče! Pokud uchazeči nebylo 21 let, musel předložit tzv. otcovské požehnání, tedy souhlas otce s tím, že syn bude četníkem. (Česká televize)
  • Soudce (Igor Bareš) nechá Toníka (Šimon Tintěra) vzít do rukou vražedný nástroj, aniž by předtím nechal sejmout otisky prstů. Kdyby byl skutečně pachatel, nemohl by už tento důkaz použít. (sator)

Reklama

Reklama