Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem napsal: "Nechci hodnotit po prvním díle, každopádně Čmaňa s německým přízvukem a přitom čistým Ř je špatný vtip." Po více dílech musím říci, že už mi to nevadí a seriál mi přijde lepší než Četnické humoresky, protože tady za každou cenu netlačí na humornou notu. Jinak Langmajer zahrál toho hypochondra výborně. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že na to mnoho diváků zanevřelo dříve, než se seriál pořádně rozjel a "dospěl". Chce to překousnout první tři nudnější díly a pak už kvalita stoupá rapidně nahoru. Zejména díly Staré dluhy, Bestie a Udavač neměly chybu. Dokonce se mi to začíná líbit o něco více, než Četnické humoresky. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To být celé taktická past." Četníci z Luhačovic mi od začátku nebyli moc sympatičtí, ale neodradili mě svými bodáky od dalších návštěv a za to jsem celkem rád. Pod velitelem Stavinohou to totiž bylo celkem za trest, ale vynikající velitel Vlach mne naprosto nadchnul, hypochondrický velitel Sova mě znechutil a za vlády přirozeného velitele Gebrta to celé dost srážela naprosto zbytečná homolinka. Nicméně Luhačovice byly zbaveny padouchů, nějaký ten fórek na mě z léčebného pramene taky občas vykoukl a já se nemusím odjet léčit do švýcarského sanatoria ze smilstva proti přírodě, takže to nakonec hodnotím jako poměrně stravitelné. ()

PlayEasy

všechny recenze uživatele

Tyto četnické přihlouplé seriály nemáme rádi a je to dle nás jen ztráta času, je sledovat. No ale tento jsme zkoukli, protože bydlíme kousek od tohoto nádherného lázeňského městečka a často do něj jezdíme. Dokonce jsme jednou byli u natáčení! Ale jak říkáme, je to vlastně o ničem a až na pár povedených vtípků a případů je to úplně bez příběhu. 40% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za začátku jsem měl o seriál docela obavu, u prvních dílů jsem si říkal, že na to koukat celý asi nebudu. Pak ale přišel čtvrtý díl a ten mě k seriálu přitáhl. A pak už bylo moc pozdě od seriálu odcházet, tak jsem ho dokoukal. Je škoda, že se kvalita dost proměňovala podle toho, kdo v daný moment stál v čele stanice. Musím pochválit to, že se seriál neomezuje jen na případy samotné, ale věnuje se i reáliím z první republiky. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Již od samého zřízení četnictva v roce 1850 byli četníci, a to jak mužstvo, tak důstojníci, omezeni na svém právu volného rozhodování o sňatku… Ke sňatku bylo zapotřebí povolení nadřízených, kteří prakticky rozhodovali o tom, zda je nevěsta vhodnou partií. V případě důstojníků musela být dokonce skládána finanční kauce. Na tomto stavu se v podstatě nic nezměnilo ani po vzniku samostatného státu a nového československého četnictva. (Česká televize)
  • Ve scéně před Hotelem Popper je vidět, že část asfaltového chodníku není filmaři dostatečně posypána pískem. (frolish01)
  • Četnictvo od samého vzniku podléhalo vojenskému trestnímu právu. To znamená, že četníka v případě zločinů trestal vojenský soud. Kázeňský řád pak určoval výše trestů za různá provinění, kterých ve skutečnosti nebylo málo. Nejčastějším trestem bylo domácí vězení, kdy četník musel po službě odejít do kasáren a nesměl na vycházky. Pokud bydlel doma, platilo, že nesmí z domova. Trest mohl být zostřen tím, že se nesměl s nikým po službě, vyjma služebních případů, stýkat. Tresty byly od jednoho dne až do několika dnů domácího vězení. Nejčastějším proviněním bylo opilství, hazardní hry, pomluvy nadřízených, nevěra, dluhy, či poškozování dobrého jména sboru. U důstojníků byly tresty ještě tvrdší, kdy v případě některých poklesků zasedal tzv. čestný soud. Tresty se zaznamenávaly do kvalifikačním listiny důstojníka a mnohdy znamenaly zastavený další postup. (Česká televize)

Reklama

Reklama