Reklama

Reklama

Barva vítězství

  • Kanada Race (více)
Trailer 3

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy? (Magic Box)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (187)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad obyčajný športový film o mimoriadne úspešnom bežcovi menom Jesse Owens (4 zlaté z jednej Olympiády sa veru nepodaria len tak hocikomu). Oveľa viac ma však na tom celom bavila nie športová stránka filmu, ale skôr to celé politické pozadie a kontrast nastupujúceho nacizmu v Nemecku na jednej strane a americkej segregačnej politike na strane druhej. Jedno horšie ako druhé! Športová stránka filmu ma zas až toľko nenadchla (to bol bežný priemer), ale to ostatné povýšilo tento film nad hranice priemeru. No a Jason Sudeikis ma v roli trénera celkom prekvapil, keďže doteraz ho bol vidieť zväčša v komediálnych filmoch. Drama mu tiež celkom sadla! ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Vesměs pěkný film, trošku mi to přišlo s tím fašounskem přehnaný, ale budiž, zpracování filmu poněkud netradiční. Dost ponurá hudba. Sportovní filmy mě převážně baví, tento se řadí k lepším, založeno na skutečné události, trošku přibarveno, ale jinak film zaujal. Hlavní hrdina mi přišel mírně neosobní, moc mi v té roli neseděl, proto 4*. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Film střídá lepší i horší momenty, proto takové hodnocení. Místy lehce předvídatelné, což je s ohledem na téma filmu asi pochopitelné, ale někdy to bylo i důsledkem slabšího scénáře. Moc se mi nezamlouvala výprava a nesedlo mi ani obsazení - konkrétně třeba Barnaby Metschurat, který toho Goebbelse svým strnulým projevem až přehrával. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stephen Hopkins sa pochlapil a 20 rokov po slusnom filme Lovci Lvu prisiel s dalsim namkanym filmom. Je to pribeh cernosskeho bezca, ktory sa zucastnil olympijskych hier roku 1936. Dzes Ouvns, taxa volal ten cernossky bezec, no a teda aj par slov k nemu. Nejde tu ani tak o pripravu, i ked ta je drsna, to jo, mne ide o par slov k nackom. Ja je vseobecne znamo, hysteriu, teda pardon, historiu pisu vitazi, a Hytler osobne odmietol podat ruku Dzesovi Ouvnsovi. Hytler sa osobne zucastnil prveho dna zvedavo, dna 2. 8. 1936, a osobne zablahozelal Hansovi Wollkeovi, ktory ako Prvy Nemec ziskal zlato na Olympijskych Hrach od 1896. Potom uz neblahozelal nikomu, teda ani cernosskemu bezcovi : 95 % ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl pro mne megahit, takhle si představuju pravý, současný, plnohodnotný film. Je v něm vše, co danný žánr vyžaduje. Od prvního okamžiku výborný nástup, žádná slebá místa, výborný postup vyprávění, schopní herci. Dozvěděl jsem vše, co jsem o hostorické události nevěděl. Pěju chválu všem tvůrcům filmu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Nemecká vzducholoď, ktorá na začiatku hier prelietava nad Olympijským štadiónom, je LZ 129 Hindenburg. O rok neskôr táto vzducholoď explodovala v New Jersey. Pri nehode vtedy zahynulo 36 ľudí. (m.a.t.o.)
  • Nie je náhoda, že film vyšiel takmer identicky s 80-tym výročím LOH v Berlíne. (MikaelSVK)
  • Snyder (Jason Sudeikis) kúpi Owensovi (Stephan James) nové topánky od istého Adolfa "Adiho" Dasslera. Tento človek v roku 1924 založil firmu Gebrüder Dassler Schuhfabrik, ktorá od roku 1949 funguje pod názvom Adidas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama