Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

oje 

všechny recenze uživatele

Podivná směs bizardního humoru, strachu a nadsázky dává mišmaš, u kterého nevím jesti se smát nebo bát. Všechno bylo hnáno do naprosto absurdní roviny, jako v tom nejpodivnějším snu. Trapný postavy jak z amerického sitkomu mi do horroru taky nesedí. Já tyhle kombinace prostě nemám rád. Když nepřevládá ani strach, ani humor, tak se ve výsledku obojí navzájem neutralizuje. Jedna horrorová scéna byla zvládnutá opravdu dobře, ale je to málo. Celý film je soustředěn na svou podivnost (třeba tancujou, rosekaj chlápka a přišijou mu k tělu rybí ocas), čímž utrpěl příběh, který je takřka úplně postrádán. Podobnou horroro-nehorroro podivností jsou Lidé pod Schody. Alternativa: People Under the Stairs, Hills Run Red, Frontière(s). ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nadupaná, vesele sadistická jízda od začátku až do konce! Snad ještě u žádného "hororu" (uvozovky proto, že u tohohle se člověk opravdu nemůže bát - "pouze" bavit) mi nebylo utrpení obětí tak moc lhostejné (tzn. rozhodně jsem se nevžívala do jejich role, jak to jinak obvykle dělávám), a naopak zábavička hlavních kruťáků tak moc po chuti. Jednoduše řečeno, vskutku velmi originálně pojatá pocta žánru - a tím "originálně" nemyslím ani tak děj (inspirace Texaským masakrem je jasná - inspirace, né vykrádání), jako spíš mému oku dokonale lahodící vizuální "art"-orgie - je vidět, že si s tím Robík opravdu vyhrál - a to nemohu neocenit! Navíc úplný závěr mě vyloženě potěšil! A ty nápisy na tričkách! A prasák grampa! A zlý klaun! Prostě dík! ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Jiny "reziser z lidu" Tarantino sve uhlazene filmy toci jako pocty, Zombie na to jde sympatictejsi cestou a primo pokracuje ve slepejich hororu ze 70. - 80. let. Znamena to mile vyzivani se v neomezenem nasili, kozy, lunaparkovou pokrivenost a barevnost, ale i scenar slouzici vic jako seznam mist k vrazdeni, nez jako pomucku k vypraveni pribehu. Ale co uz, scenar je dnes u vetsiny hororu prezitek brzdici navaznost brutalnich jatek. A tak ho Zombie logicky odstranil. Zcela. Tim vic se polozil do estetiky filmu, ktera jako by vypadla z videa Marilyna Mansona a je opravdu uchvatna. Veskere ty filtry, obracene barvy, pre-/pod-sviceni ve vas vyvolaji znepokojivejsi pocit lepe, nez xkrat videne usekane koncetiny. Ne, ze by se jich Zombie vzdal, jen vam budou docela ukradene, stejne jako ctyrka cestovatelu, ktera si svou zastavku na ceste nevybrala nejlepe. Reziser presunul pozornost na zvracenou rodinku, ktera je stejne bizarni a stylizovana, jako hlavni atrakce Domu hruzy v zabavnim parku. Je sice zabavne je sledovat, bat se ale u filmu ani chvilku nebudete, coz je u hororu velke minus. Nic to ovsem nemeni na tom, ze je Rob Zombie zrucny reziser, ktery presne vedel co toci. Daleko zabavnejsi nez se ale pokouset vzit do sympaticky nadsazeneho filmu, je premysleni o tom, co se mu vlastne rodi v hlave a jestli by se to nemelo odborne prozkoumat. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie opravdu rozumí žánru, jen je škoda že si film neudržel tempo DOKONALÉ úvodní dvacetiminutovky. Potom už se to úplně šíleně zvrhne a o nějakém ději nemůže být řeč...jenže jsem se nenudil a ty Robovi úchylnosti prostě měly něco do sebe. Přece jenom vrah dětí co miluje výprasky plácačkou pobitou hřebíky, jelikož mu dělá dobře cítít to ve slabinách, nenechá jen tak nějakou bránici v klidu. Takže pokud máte náladu na nějakou ujetost, pusťte si tohle. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč je mezi Domem tisíce mrtvol a Vyvrženci z pekla rozdíl 15 procentních bodů. Já, jako hororový fanoušek, dávám oběma plný počet, protože jdou ruku v ruce. Jediným podstatným rozdílem je, že co má DTM navíc béčkového, to máji Vyvrženci navíc akčního. Pro mě naprosto zanedbatelná záležitost, pro ostatní zjevně ne.....hanba vám! :) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 58. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Za první promítací víkend vytěžil film v amerických kinech 3 460 666 dolarů. V přepočtu na jedno kino, do kterého byl film nasazen, to vycházelo přesně na 666 dolarů. (Othello)
  • Rob Zombie je kromě režiséra také bývalým zpěvákem alternativně-metalové kapely White Zombie, nyní hraje sólově. Ve svých skladbách často zpívá o brutálních hororech a od roku 1999 (začátek psaní scénáře k Domu tisíce mrtvol) je také sám točí stylem, který rozhodně není pro slabé povahy. (Pradlík)

Reklama

Reklama