Reklama

Reklama

Mimoni 2: Padouch přichází

  • USA Minions: The Rise of Gru (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (Cinemart)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (151)

Honzimir67 

všechny recenze uživatele

6,9/10 - Tuto gentlemanskou parádu si nelze vychutnat jinak, než v obleku se sladkým popcornem v ruce. Ano, je pravda, že v kině jsem si užíval spíše tu atmosféru nebo zážitek, než film či dokonce ten popcorn, a celou hitparádu jsem bral s OBROVSKOU nadsázkou. Přesto jsem tento filmeček pro opravdové muže čekal horší, takže za mě to rozhodně nebylo zklamání. Toto mistrovské dílo vskutku excelentně vyplňuje dějovou linku a také se zde můžete dočkat některých legendárních postav z dávných dílů "Já padouch". Jediné, co bylo nudné a hlavně velice zvláštně zplácané, byl konec, ale s nějakou tou šíleností jsme se u mimoňů smířili i předtím. Za mě je to skvělá příležitost vychutnat si film jinak než ostatní výtvory, ale jen dokud je v kinech. (Jo a doufám, že tomuto filmu zůstane těch 69%, přestože si to dost pravděpodobně nezaslouží...) ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší gentleman a správně se odívající mládenec se zalíbením ve filmařině jsem na kulturní záležitosti jako promítání dozajista brzo kultovního snímku Mimoni 2: Padouch přichází v nejbližším kině nemohl s kámošem chybět. Inu, nasadil jsem si slušivou bílou košili, slušné bílé boty, spodek od saka a modrou kravatu, kterou jsem si však musel nechat zavázat, a oblečen lépe než-li na taneční či pohřeb jsem vyrazil/jsme vyrazili (kdyby se to natáčelo, dozajista by to vypadalo fakt dobře ve zpomaleném záběru). Po kapsách jsme měli rozmístěných pět banánů. Když tu náhle jsme dorazili na místo, zakoupili jsme lístek a hodinu čekali, až se ten jeden sál co v budově je otevře. Kolem nás se mezitím začali hromadit davy lidí, kteří však nebyly oblečení takto nóbl, spíše naopak laiksky - a taky to byly ve většině případů malé děti, a ne čtrnáctiletý hovada jako my. Kámoš za tu hodinu stihl vypít svůj litr a půl ledového čaje a po zbytek výletu tedy upíjel z dvoulitrové petlahve Spriteu, která právně patřila mě. Ale abych nepředbíhal, že ano... nu tak tedy, dveře od sálu se otevřeli. My vešli dovnitř a k překvapení jsme seděli až úplně vzadu (nevěděli jsme kde budeme sedět, prostě jsme jen řekli, že chceme jít na tenhle film a pokladní nám dala lístek). Nu a po pááár reklamách na podivné filmy, které rozhodně takto vybraní muži nesledují, film započal (zatleskali jsme, ale jen trochu, jelikož námi zmítal stud (trochu), ale kámoš se tedy styděl víc, jelikož já jsem nebojácný všeumělec, který se svá rozhodnutí nebojí prezentovat celému světu). No... a smáli jsme se. A hodně. A nahlas. Svými hlubokými mutujícími hlasy. Jako praví muži. Zcela nás tento film vtáhl, i přes některé nedostatky v ději (chvíli trvalo, než film začal (příchod mimoňů na scénu neuvěřitelně pomohl), nebo posledních patnáct minut byl strašněj bordel (ono tam toho bylo víc, ale to nějak extra nevadilo)), občasné trapné momenty, zkratkovitý storytelling (existuje vůbec něco takovýho?) atd. Sedmdesátková nálada mi/nám neuvěřitelně sedla a film byl neuvěřitelně návykový. Kámoš dokonce řekl, že nejlepší ze série o mimoních, však u mne stále vyhrává El Macho. protože El Macho je El macho. Neskutečněj bordel, kterej jsem si zamiloval (i když jsem uvažoval nad třemi hvězdami). Okamžitá klasika, kterou kdo nezná, jako by nežil!!! 7-7,5/10 ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla prostě nuda. Je to sice krátké, ale poměrně prázdné. Vtipů je skutečně naprosté minimum, i krátké skeče mimoňů, které v prvním díle alespoň trochu táhly, jsou dost slabé. V podstatě jediná věc, která mě hodně bavila, byla hudba a Amerika sedmdesátých let. Auta, hipíci a afra, to musím ocenit. Jinak ale to spadá to kategorie " milá nuda". ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spíš než plnohodnotná Mimoní dvojka je tohle Já Padouch 4, popřípadě to můžeme brát jako prequel k jedničce a to je jedině dobře, jelikož už první Mimoni ukázali, že sami dobrý animák neutáhnou stejně jako mnohé další zábavné vedlejší figurky. V tomhle případě nicméně všechno funguje tak jak jsme od téhle série zvyklí a když nejde o nejlepší díl, pořád je to víc než solidní zábava, kterou si užije celá rodina...65% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

2 roky čakania kvôli pandémii sú za nami a "Minions: The Rise Of Gru" sa konečne dostalo do kín, aby sme si to všetci mohli pozrieť? Stálo to za to? Podľa mňa áno. Je síce pravda, že môj najobľúbenejší projekt od Illumination je séria "Sing", ale mám rozhodne rád aj "Despicable Mesériu. Pravdou ale je, že prvý film "Minionsma veľmi nenadchol. Málo dobrej komédie, prišlo mi to miestami trápne a hlavne to neprinášalo zloducha, ktorého by som chcel sledovať. Vo výsledku pre mňa málo zaujímavý film, ktorého sledovanie som celkom aj ľutoval. No na druhú stranu som bol zvedavý či príchod nášho obľúbeného zloducha Grua veci vylepší. A pravdou je, že áno. Komédia je lepšia, akcia je lepšia, príbeh je podľa mňa zaujímavejší a hlavne vidím konečne aj postavu, ktorá mi počas predošlých filmov priniesla veľkú dávku zábavy no rovnako aj srdca. Bez Grua to nefungovalo. S ním je to oveľa lepšie. Zloduchovia v tomto filme sú podľa mňa tiež zaujímavejší. Minimálne svojimi schopnosťami. Nemáme možno dosť času na to, aby sme ich spoznali, ale viem si predstaviť, že by mohli dostať niekedy svoj seriál alebo vlastný film "Vicious 6", aby sme mali možnosť o nich vedieť viac. Čo sa animácií týka, Illumination tu ponúka tak trošku svoj štandard. Vo finále je pár solídnych efektov, ale nič čo by som už inde nevidel. Každopádne platí, že na tomto filme som sa úprimne pobavil oveľa viac než naposledy. Dokonca aj viac ako na "Despicable Me 3". Takže v tomto smere som rád, že Gru je späť a dal tomuto filmu presne to, čo mu minule chýbalo. Hodnotenie: B ()

Galerie (23)

Zajímavosti (17)

  • Film obsahuje krátkou mezititulkovou filmovou scénu. (OJan)
  • Postavy filmu sa premenia na zvieratá z čínskeho horoskopu. Negatívne postavy sa premenia na draka, hada, tigra, byvola a opicu. Pozitívne postavy na zajaca, kohúta, kozu. Na záver sa negatívne postavy premenia na potkanov. Zo zvieratníka nevidíme prasa, psa a koňa. (giaruj)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama