Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejbrutálnějších filmů československé moderní doby, stejně jako například u filmů Bohdana Slámy i tady oceňuji především ten dokonalý city režisérského dua pečlivě vybrat řadu neherců a hnusných ex/interiérů tak, aby vše zapadalo a působilo přirozeně. Kdo ví, kolik takových holek kdy vylezlo a ještě vyleze z děcáku v domění, že jdou vstříc světlým zítřkům, ale realita je naprostým protipólem jejich růžových představ................moje hodnocení = 8 z 10. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Neviem posúdiť, do akej miery je to podmienené Dominikou Zeleníkovou, ale toto je už 2. jej film, ktorý mi vyrazil dych. Povrchná antiutópia o tom, že morálka je pasé a všetci bojujeme o holé prežitie v bezcitnej spoločnosti, kde chce každý sex a prachy, najlepšie súčasne. Na niektoré scény (pichanie drog), dlho nezabudnem a boli herecky excelentné. Samozrejme tých blbých scén tam bolo oveľa viac. Faktom ostáva, že 2. polka filmu, vrátane záveru, pri ktorom som nevedel. či sa mám smiať alebo plakať, bola riadna sila. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nabízí příběh Martiny(Shakira) která právě opouští pasťák. Troufnu si říct, že reálnej život takových(obdobných či ještě horších) příběhů nabízí několik do týdne. Což samozřejmě nemění nic na tom, že především v druhé půlce je to celkem "drsný" pokoukání. Herecky film vyzdvihuje především Dominika Morávková-Zeleníková v roli Shakiry pro někoho taky možná známá jako ex zpěvačka hudebního projektu S Hudbou Vesmirnou. No a popravdě nečekal jsem, že vytasí svoje přednosti a ukáže ko(zač)ky v plný kráse. Musím pochválit i výběr skladeb. Je zde slyšet spoustu punkovejch songů a v tom zakouřeným pajzlu pro změnu zase hráli Death metalový sypačky. Žádná velká filmařina to není ale já tomu ty 3lepší hvězdy dám. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro me prijemne prekvapeni, at uz nametem, zajimavou rezii, vyberem lokaci, kde se pribeh odehrava, pestrym zastupem postav, tak celkovym vyznenim, ze osmnactileta mladez, ktera opousti ruzne detske domovy, diagnosticke ustavy to maji v realnem zivote slozitejsi, jak trestanci opoustejici vezeni. Neznami herci nebyli uplne nejhorsi a i kdyz by se dalo filmu dost veci vytknout, tak pozitiva jasne prevladaji. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Naivita hlavní postavy byla až bolestná.To mě dostávalo. Děti z dětských domovů jsou na reálný život nepřipravené. Nemají se od čeho odrazit, nemají zázemí, nemají nic. Jen ty představy a sny, o které během jednoho okamžiku příjdou. Kdyby tam nebyly ty artové a snové pasáže, tak bych to bralo jako hraný dokument. Chvilkami to jako hraný dokument vypadá. Bylo to totiž naprosto civilní a přirozené. Podobný happy end jsem po tom všem marastu očekávala. Jen nemusel být až tak doslovný. Stačil by náznak a bylo by tím řečeno všechno. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)
  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)
  • Scény z tmavého zakouřeného pajzlu se natáčely v pražské metalové putyce přezdívané „Epesní ráj prasat“ na Sokolovské ulici. Při natáčení se celý štáb (kromě techniků) štítil úplně všeho. Ne nadarmo má hospoda své heslo „Špína, zápach, alkohol“. (Borg)

Reklama

Reklama