Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Škoda toho rádoby happy endu. Věděl jsem, že nějakou jiskřičku naděje v tom smutku a depresi musí tvůrci zažehnout, ale takhle jsem si to nepředstavoval. Jinak ovšem velká síla! Syrová výpověď, jak by to mohlo dopadnout s člověkem (lidmi), který je vychován v dětském domově a o skutečném životě nic neví. Stačí se zaplést s nesprávnými lidmi a radost z nabyté svobody se může změnit v noční můru! Jestliže jsem chválil Špinu a litoval představitelku hlavní role, pak musím pochválit (až na ten konec) i Pirko a ještě více litovat stejnou herečku v hlavní roli! Děsivě dobré! ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Skvelá Dominika Morávková! Film je svojim spôsobom šokujúci, ale verím, že môže čerpať z reality. Veľká škoda toho plytkého happy end-u v závere.... bez nádeje! Aké ťažké je dostať sa z bahna a nezašpiniť sa! Je to zvláštne, ale spomenula som si na život politických väzňov. Aj tí zažili špinu a hanbu krutosti, no slobodu ducha si mnohí uchránili, pretože predtým dokázali čerpať.....Boli to osobnosti. Odkiaľ mala čerpať silu táto filmová Shakira?! Bez koreňov, bez rodiny, bez lásky....Čo dávame deťom v detských domovoch?! Veľmi veľa skvelých materiálnych vecí, ale často nulový morálny kompas, málo pochopenia a pre určité pohodlie vychovávateľov (česť výnimkám) len trápne a pomýlené televízne vzory a biedne názory na život....( Viem o čom hovorím :-) ) ()

Reklama

anitae 

všechny recenze uživatele

Rómská blondýnka vyleze z děcáku někde v dolní polní a odjede za svou láskou Romanem do Prahy. A tam se setká se skutečnou realitou, squat, fet, chlast, spodina společnosti, odmítnutí vlastní rodinou, nedobrovolná prostituce a záchrana, procitnutí a zjištění, že normální blbě placená práce není nic pro mě když jsem mladá pěkná holka. Drsně působila samotná nedobrovolná prostituce i setkání s hodně špatně vypadajícím Romanem na konci filmu. Líbila se mi hierarchie děcáku. Akorát bych čekala, že holka vyrůstající v realitě děcáku se nebude chovat tak naivně. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Patlanice žánrů, stylů a snahy něco říct. Pokud jeden a ten samý film v jednu chvíli vypadá jako nová epizoda rakouského rodinného seriálu a o něco později nabízí přehnaně dlouhé a stylizované scény znásilňování, je to solidní haluz. A ten Gaspar Noé na konci? To nemá smysl popisovat, to se prostě musí vidět. 4/10 ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velice drsný exemplární případ tragického osudu naivního dítěte, které má být, dle zákona, již dospělé a samostatné. Velmi slušná režie, nicméně s neskutečně odfláknutým, až absurdním závěrem. Přitom prostředí, jak feťácké, tak odporný pasácký byt, ve kterém se krásný andílek mění v bezmocnou figurku, sloužící k ukojení potřeb úchylných jedinců, je povedeně autentické, stejně tak herectví. Opravdu škoda, že děj filmu nakonec vše nadprůměrné pohřbí. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Scény z tmavého zakouřeného pajzlu se natáčely v pražské metalové putyce přezdívané „Epesní ráj prasat“ na Sokolovské ulici. Při natáčení se celý štáb (kromě techniků) štítil úplně všeho. Ne nadarmo má hospoda své heslo „Špína, zápach, alkohol“. (Borg)
  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)
  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)

Reklama

Reklama