Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Neviem posúdiť, do akej miery je to podmienené Dominikou Zeleníkovou, ale toto je už 2. jej film, ktorý mi vyrazil dych. Povrchná antiutópia o tom, že morálka je pasé a všetci bojujeme o holé prežitie v bezcitnej spoločnosti, kde chce každý sex a prachy, najlepšie súčasne. Na niektoré scény (pichanie drog), dlho nezabudnem a boli herecky excelentné. Samozrejme tých blbých scén tam bolo oveľa viac. Faktom ostáva, že 2. polka filmu, vrátane záveru, pri ktorom som nevedel. či sa mám smiať alebo plakať, bola riadna sila. ()

caramell 

všechny recenze uživatele

Hrozně zvláštní film. Na jednu stranu se snaží upozorňovat na problém dětí z dětského domova, na druhou stranu tam je "výchovný závěr" - buďte prostitutky, je to dobrý život. Na jednu stranu tam jsou drsné scény, kterými chtěli autoři dokreslit zoufalost situace, na druhou stranu tam jsou pro mě naprosto nepochopitelně ARTové scény typu - něco černého stékajícího po zdi, zpomalené rozmazané záběry, které jakoby do té dané situace vůbec nepatřily a odvádí vaši pozornost úplně jinam. Nepochybně autoři chtěli snímkem vyvolat polemiku o daném tématu, ale myslím, že se příliš zaměřili na ty drsnosti a nechutnosti, což spolu s těmi nějakými pokusy o autorskou invenci působí neuvěřitelně samoúčelně. Měl jsem pocit, že v tom filmu ani nemusely být a film by měl úplně stejný dopad na diváka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM FRAJERA. CHCEME SPOLU BÝVAŤ V PRAHE…“   Nekouká se na to dobře… Opravdovej příběh člověka. Naivní (blbá) holka z děcáku poznává skutečnej svět, kterej je kurva drsnější než ten ze spousty americkejch hororů. On totiž ten svět „tam venku“ má taky pravidla. A spousta lidí, než zjistí, jaký, přijde o iluze (i o to ostatní…). Ale kvůli tomu holky nemusíte do Prahy! Smekám před odvahou Lucie Klein Svobody! I za tu trochu naděje… (Vážně?) Ovšem ten příběh je tak opravdovej, že ho snad ani nemá cenu těm dětem pouštět….     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět, jak nechci dopadnout.  2.) Mám dojem, že skončím na smetišti. (kurva… né dějin!)                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Oproti Zázraku je to hotová oscarovka, ale aj tak je to furt riedke, dej na 15 minút natiahnutý na celovečerák. Sexploation až po dlhej hodine a 10 minútach nachvíľu, dosť explicitné a na ČSSR pomery nevídané. Inak je to taký súčasný rytmusovský Discopríbeh. Štýl neujednotený, chvíľu umelecká narácia, chvíľu klasická, často dokonca aj vyprázdnená narácia (dlhé zábery snímajúce prostredie po odznení naratívnej informácie, upriamovanie sa na nedramatické detaily). Hlavné postavy celkom dobre vymotivované, ale nie je tam žiadny dramatický oblúk, nemá to žiadnu zápletku, takže tie drastické veci nemajú ten emocionálny dopad, ako keby sme sa do hrdinky viacej mohli vžiť. Pri kastingu si inak museli dosť ulietať, je to defilé pošukov a šeredných tlám. ()

TheSompeque

všechny recenze uživatele

Film jenom pro silnější povahy. Shakira (tak si říká hlavní postava) je holka, co žije od narození v dětském domově na Slovensku. Dospěje a může z domova odejít a začít nový život. Krásná idea o šťastném životě se změní, když dorazí za svým přítelem do Prahy, který jí dostane do těch nejhlubších spodin pražského podsvětí, které je ztvárněné se vším všudy. Mám z toho smíšené pocity, podobně jako potom, co jsem dokoukal Srbski film - obsah byl brutální a odpudivý, ale zároveň to bylo natočené dobře. A to, co jste v Srbského filmu mohli vidět, můžete očekávat i v Pírku. Já vás varoval. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Na otázku, do akej miery sa film zakladá na pravde, vytiahla režisérka Lucia Gažiová argument, že podľa jej vedomostí "štatisticky 80 % chlapcov z decáku končí ako bezďáci a 73 % dievčat ako prostitútky".  (Arsenal83)
  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)
  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama