Jared CohnScénář:
Paul LoganKamera:
Laura Beth LoveHudba:
Michael John MolloHrají:
Paul Logan, Costas Mandylor, Bill Moseley, Matthew Willig, Vernon Wells, Nestor Serrano, Tiffany Brouwer, Sydney Sweeney, Jonathan Erickson Eisley (více)Obsahy(2)
John Crenshaw (Paul Logan) sprevádza svoju priateľku a partiu jej študentiek a študentov na víkendovú expedíciu do prírody hlboko do lesa. Čo malo byť príjemným vzdelávacím a zábavným výletom s cieľom nafotiť nádherné zábery, sa zvrhne na desivý boj o život. Skupinu totiž napadne horda zdeformovaných, zmutovaných bytostí s neukojiteľnou túžbou po krvi. Situácia sa vyvíja v ich neprospech a jediný, kto ich môže dostať z lesa nažive, je sám Crenshaw. (Incantator)
(více)Recenze (49)
Je to jednoduché. Smícháme-li dohromady hlavní motivy snímků ´Wrong Turn´ (2003) a ´First Blood´ (1982), získáme ´The Horde´. A vůbec se to nebere vážně. Hnusota a drsné krvavé scény samozřejmě na správný slasher přítomny jsou, ale celkově je atmosféra spíše zábavného charakteru. Na takový film to zní bizarně, ale je to tak. Vlastně to už naznačuje použitý soundtrack, který vše spíše odlehčuje, než aby budoval děsivost a strach. Vše, co je tu k vidění, tady už prostě nejednou bylo a tak tento snímek berme jen jako takový nepodstatný doplněk slasherů tohoto druhu. Nic víc, nic míň. ()
Paul Logan na 40-níka fakt frajer, to uznávám. Ale ... děj obyčejný, bitky těžkopádné a nudné (ty vole - než se pan Logan otočil a udělal výkop, tak by už měl od Scotta Adkinse 5 kopanců v ksichtě), hudba strašná, neposlouchatelná, strašně rušila při sledování, jen ten "gore" byl dobrej, to se mi docela zvedal kufr - a jednotlivý charaktery byly dobrý - slušně zahraný , i když to ze začátku vypadalo jak náběh na soft porno ... na zabití času ok. ()
Variace na Ramba? Proč ne. Mix akčního žánru s buranským hororem, kde hrdinný John všechny vykydlí. U Stallona či van Damma by to prošlo, u Logana se zdá, že ne. Přitom je snímek na úplně stejném principu. Většina studentů zařve, klišé s blondýnou bylo dodrženo, odsekávání údů (tedy z té visící nohy vytekly alespoň tři litry), jazyk pryč, sekera v břichu, nůž v hlavě, rambovská kláda s ostny a jako třešinka několik digitálních výbuchů. A k tomu pěkná hudba s osmdesátkovou hrdinskou vložkou v momentě, kdy jde John do akce. Nejen Křišťálové jezero, ale i Safírové nabízí řadu adrenalinových zážitků... ()
Asi bylo jasný,co bude film zač,protože když sjedete filmografii J.Cohna a nebo P.Logana,tak uvidíte ,že to žádný hitmakeři nejsou.Mě ale dost zaujal námět,trochu Pachu krve a trochu Hory mají oči.No,natočený kreténsky,hodně to evokuje filmy 80 let,ale narozdíl vod týhle kokotiny Arnold měl určitý charisma,a ta doba tomu byla asi víc nakloněná.Takže ač měli tvůrci námět na solidní řežbu,zabili to romantikou,prkennou akcí,která v týhle podobě do podobnejch filmů nepatří,a hlavně děsnou,ale tim myslim vážně děsnou hudbou.Cohne ,tohle si stvořil ve velkym rauši,co?10%. ()
Od začátku začnete tušit, co je zde asi ten horor - ano, je jím partička amerických studentů v hlavní roli. Tak odpornou skvadru jsem už ve filmu dlouho neviděl. Tito se vydávají na víkend k jezeru, kde už na ně čekají nadržení vidláci. Prý zmutovaní. Chrabrý vedoucí nasadí krk na záchranu těch studentů. A tady je právě ten problém. Od začátku ve vás bublá chuť ty nezletilý zmrdy zabít, jednoho po druhém uškrtit, prostě je vyzmizíkovat z toho filmu a teď najednou koukáte, jak se je ještě někdo snaží zachránit? No to teda ne. Takový film ne! Nedoporučuju. Snad jen do první půlky, kdy se můžete zasmát tomu, jak je to debilně natočené a plné "luxusních" hereckých výkonů a "chytrých" dialogů. jedna hvězda právě za to kouzlo nechtěného. ()