Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (260)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Uf, páni, tohle bylo vážně skvělé. Jak jistě víte, já většinou nečtu obsahy, nekoukám na trailery, takže je pro mě dá se říci každý film takovým překvapením. A tohle je velmi příjemné překvapení. Příběh Sarooa je velmi smutný, ale také šťastný. Je to parádně zfilmováno, hrozně mě ten příběh zaujal. Ten herec, jak hrál malého Sarooa, ten si zasloužil minimálně nominaci na Oscara, takový skvělý výkon od dítěte jsem ještě neviděl. Samozřejmě pak i Dave Patel v roli dospělého Sarooa se činil. A na závěr filmu skvělá píseň od Sii. Tohle doporučuji každému si pustit, opravdu velmi emotivní příběh. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠEL JSEM DOMOV!...“ /// Úvod vo tom, že indickej parchant není žádnej národní poklad a že každej (teda i indickej parchant) má svůj osud… prostě tak jak to známe už vod časů týpka z chatrče. ¾ hodiny. Pak si jde Sarů žít svůj australskej sen (– sorryjako to není spoiler, ale skutečnost), aby mu mohlo dramaticky hrábnout, páč začne myslet na kořeny (hovno bukvice! Prostě domov!...). A vy čekáte až… až… až…prostě na tu dojemnou chvilku, která samozřejmě přijde. Vlastně dvě. Nebo tři. Nebo… pak už je vcelku jedno kolik, páč vlastně kvůli tomu tady ste. No a já kvůli tomu (a kvůli tomu, že podporujou děti ulice) přece nefláknu 4*. Příběh hezkej, ale tohle všichni předpokládáme, čekáme! A kde je nějaký překvapení? Snad v tý úvodní ¾ hodince… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Biografii „A Long Way Home“, kterou v roce 2013 napsal Saroo Brierley, neznám. 2.) Jednou (takhle po ránu, jsem zjistil(a), že mám vo parchanta míň. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Není absolutní pochyb o tom, že Lion byl natočen na základě úžasného životního příběhu, avšak dovolím si tvrdit, že ani sám život by nenapsal něco tak neuvěřitelně přeslazeného a místy i nesympatického. Možná to byl režisérův záměr, kdo ví, nicméně na mě osobně tyto části působily jako velmi rušivý element v jinak dobře namíchaném filmovém koktejlu. Až tento velmi podstatný detail nemám k filmu Lion žádné výtky. Všechno ostatní, začínaje poutavým úvodem a konče hereckými výkony, funguje tak jak se v rámci filmu očekává. „I'm not from Calcutta... I'm lost.“ ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Opět poutavý příběh s cíle vyronit nějakou tu slzičku. Celý příběh vypráví o chlapci z nejchudší vrstvy, který ztratí svojí rodinu, aby ji po dvaceti pěti letech opět nalezl. V první části sledujeme roztomilého dětského hrdinu, který ztracený putuje železnicí a osud mu zařídí pestrou kličkovanou. Sociální problematika, podmínky panující v Indii, která ve snímku zachycují, už tolik nedokáže zasáhnout, neboť film hodně připomíná kopírku Milionáře z chatrče. Ve druhé polovině hrdina stárne a jde o zachycení etapy, důležitých okamžiků, které spějí k dojemnému závěru. Velmi kladnou stránkou jsou výkony herců, nevyjímaje ve vedlejších rolích, kde exceluje Nicole Kidman. Film se podařilo natočit s velkou precizností, byť si nejsem úplně jistý, zda byl koncept slepených částí nejlépe zvolený. První polovina celistvostí určitě lepší, ve druhé se příliš přeskakuje časovou osou a každá část nedostává takový prostor, aby dokázala strhnout na plné obrátky. I tak se jedná o pěkně příběh, který asi každého zasáhne, ale letošní doják číslo jedna to nepřekonalo.......7/10 ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem necekala, krom toho, ze Dav Patel nam dle traileru dospel do peknyho chlapa, ale musim rict, ze asi jsem nejaká rozněžnělá, ale mě se líbil ten začátek filmu, který byl strašně zdlouhavý a moc se tam toho nenamluvilo... Navíc já mám vždy při cestování po Asii vnitřní problém s tím, když tam vidím ty děti, žebrající, spící na zemi apod. Svírá se mi z toho srdce a to jsem měla i při filmu. Taky mám kamarádku, která vždy říkala, že pokud by chtěla mít děti, tak adoptuje, protože na světě je tolik opuštěných dětí, tak na co přivádět vlastní, takže vim, že lidi jako Saroovi adoptivní rodiče opravdu existují. Nicole Kidman mi strašně leze na nervy a nemám ji ráda, ale tady byla překvapivě příjemná. Jen mě štvou ty hollywoodský krásný tvářičky, Dav Patel je přílišný hezounek a skutečný Saroo nebyl ani z poloviny takový krasavec, prostě typický Ind. Pro mě rozhodně lepší než Místo u moře, co tu nominaci na Oskara taky má. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (21)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Konkurzu na rolu Saroo Brierleyho sa zúčastnilo 4000 chlapcov. (Da_reba)
  • Natočené podľa románu Saroo Breierleyho "A Long Way Home", ktorý odrážal skutočné udalosti. Pôvodne mal aj film niesť rovnaký názov. (Da_reba)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama