Tom TrbovichHrají:
Jane Fonda, Michael Jackson, Lionel Richie, Bette Midler, Harry Belafonte, Dan Aykroyd, Prince, Tina Turner, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Diana Ross (více)Obsahy(1)
Dokument mapuje příběh písně "We Are the World", kterou v roce 1985 napsalo duo Michael Jackson a Lionel Richie v rámci organizace pomoci USA pro Afriku, sdružující 47 předních, převážně amerických umělců. Píseň vznikla se záměrem charitativní pomoci lidem postiženým hladomorem v Etiopii v důsledku velkého sucha v letech 1984-1985. (Roman.Ticka)
(více)Recenze (7)
Jedna z nejlepších písní všech dob od krále popu, kterého jednoduše nikdo nikdy z trůnu nesesadí. Bravo! ()
Roztomilé. :) ()
Nádhera ! ()
Dojemné i komické, kdy hvězdy tehdejší world music šli písní pomáhat Africe, ale reklamě i sobě. Inu jsme jedna planeta... ()
Zbožňuju tu písničku!:) ()
Photo © MusicVision
- Ještě téhož roku získala „We Are the World“ dvě ceny Grammy Award za píseň roku a nahrávku roku. (Roman.Ticka)
- Studiové album v produkci Quincyho Jonese pod záštitou organizace USA pro Africku vydané 23. dubna 1985 obsahovalo další nahrávky v rámci humanitární pomoci. Prodalo se jej přes 3 milióny kopií a v žebříčku hitparád dosáhlo pozici vedle Beatles a The Roling Stones. (Roman.Ticka)
- Singl k písni We Are the World byl nahráván v noci z 28. ledna 1985, kdyby byly vyhlašovány ceny American Music Awards, protože šlo o jedinečné datum setkání tolika umělců na jednom místě. (Roman.Ticka)